26 iunie 2013

Bruschete cu rosii, ardei si usturoi

Cum Se Prepara Bruschete - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Bruschete Cu Rosii Ardei Si Usturoi



Ingrediente:

  • 1 bagheta
  • 4 rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 4-5 catei de usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • marar/patrunjel proaspat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper

Mod de preparare:

     Usturoiul se curata si se piseaza pana cand devine pasta. Bagheta se taie in felii potrivit de groase, se ung cu ulei de masline pe o parte si se presara cu usturoi pisat. Se pun feliile de bagheta intr-o tava si se introduc in cuptorul incins 15-20 minute pana cand se rumenesc. Rosiile se spala, se curata de coaja, li se scot semintele si se taie cubulete mici. Ardeii se spala, se curata si se taie cubulete mici. Mararul se spala si se toaca marunt. Amestecam bine rosiile cu mararul tocat, ardeii, sarea, piperul, usturoiul pisat si uleiul de masline. Cand s-au rumenit feliile de bagheta, se scot din cuptor, se lasa putin sa sa raceasca (dupa preferinta) si se aseaza deasupra lor amestecul de rosii si ardei. Se servesc atat la micul dejun, cat si ca aperitiv, fiind deosebit de gustoase si de aromate. 
POFTA BUNA

22 iunie 2013

Varza dulce cu cotlet de porc

Cum Se Prepara Varza Dulce Calita Cu Cotlet De Porc - Retete Si Preparate Culinare - Cum Facem Varza Noua Cu Cotlet



Ingrediente:

  • 3 verze proaspete
  • 5 linguri ulei
  • 1,5-2 kg rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita boia
  • 2  foi dafin
  • 4-6 felii cotlet de porc
  • 1 legatura marar verde


Mod de preparare:

     Varza se curata, se spala, se toaca fideluta. Cotletul de porc se taie felii de 2 cm grosime(la dimensiunea dorita), se condimenteaza cu putina sare si piper. Rosiile se curata de coaja si se taie cubulete, sau se dau prin razatoare. Ceapa si ardeiul, se curata, se spala si se taie marunt. Mararul se spala si se taie marunt. Incingem ulei intr-un ceaun, prajim putin cotletul(2-3 minute) pentru gust si il scoatem intr-o farfurioara, adaugam ceapa si ardeiul si le calim. Adaugam rosiile si amestecam de cateva ori. Adaugam varza, cimbru, piper, boia si continuam fierberea 25-30 minute amestecand din cand in cand. Adaugam cotletul de porc si introducem ceaunul la cuptor(sau rasturnam intr-o tava) pentru inca 15 minute. Cand varza este gata, se adauga mararul. 
POFTA BUNA!