19 septembrie 2015

Castraveti in otet

Reteta Castraveti Murati In Otet La Borcan Pentru Iarna Retete Conserve Si Muraturi De Casa Traditionala


Castraveti murati la borcan pentru iarna in saramura si otet reteta de casa retete conserve si muraturi,

O rețetă simpla si gustoasa de castraveți murați pentru iarna care sa reuseasca 100% este urmatoarea reteta de castraveti murati in otet. Ingredientele sunt pentru 14 borcane mari de 720g, iar timpul de preparare este de aproximativ 60 minute.


Ingrediente castraveti murati pentru iarna

-4kg castraveti cornison
-1 litru otet de 9 grade
-4 cepe potrivite
-4 morcovi normali
-14 bucati de marar uscat
-7 lingurite piper boabe
-5 litri apa pentru saramură
-6 linguri sare mare neiodata pentru saramura
Castraveti in otet ingrediente reteta de casa,

Cum se pun castravetii murati pentru iarna urmareste reteta mea simpla si usoara. In primul rand se prepara o saramura din 5 litri de apa si 6 linguri de sare, se pune apa pe foc si se amesteca bine pana cand sarea este complet dizolvata, se da in clocot si se opreste focul. Saramura preparata se lasa sa se raceasca cat timp se pregatesc castravetii. In borcane o sa incapa aproximativ 4 litri de saramură, restul se arunca sau se foloseste la altceva. Se aleg niste castraveti proaspeti si de marime medie ca sa incapa bine in borcane, mie mi-au incaput 6-7 castraveti intr-un borcan. Castravetii se spala bine si se pun intr-un lighean. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele.
Ceapa si morcovi proaspeti taiati rondele pentru castraveti murati in otet la borcan pentru iarna retete legume,

In fiecare borcan se asaza frumos castravetii unul langa altul, printre castraveti se asaza rondele de ceapa si morcovi, marar uscat si boabe de piper. 
Preparare castraveti murati la borcan pentru iarna in saramura si otet reteta de casa retete conserve si muraturi,

Se toarna cate 50ml de otet in fiecare borcan, se completeaza cu saramura calda si se inchid bine borcanele cu capece.
Preparare castraveti murati la borcan pentru iarna in saramura si otet reteta de casa retete conserve si muraturi,

Se fierb borcanele intr-o cratita larga la foc mic timp de maxim 5 minute, apoi se scot din apa, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca acoperite pana a doua zi, dupa care se depoziteaza in camara. 
Castraveti in otet, o reteta de castraveti deliciosi murati in otet, o conserva pentru iarna nelipsita din camarile noastre. Castraveti murati, foarte potriviti langa o friptura din carne de pui sau porc, nelipsiti de la o salata de boef sau o shaorma delicioasa. Pofta Buna!

Castraveti murati la borcan pentru iarna in saramura si otet reteta de casa retete conserve si muraturi,

17 septembrie 2015

Spaghete bolognese


retete cu paste, retete culinare, spaghete milaneze, spaghete bolognese cu carne tocata, spaghetti bolognese, retete italiene, spaghete italiene, paste cu sos, paste cu carne, mancare italiana, gastronomia italiana, bucataria italiana, food,

     O reteta de mancare italiana cu paste, deosebit de gustoasa si foarte usor de preparat, este reteta de spaghete bolognese. Pentru prepararea retetei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g de spaghete, 300 g carne de vita sau de porc slaba, 150 g ficatei de pui, 50 g de sunculita afumata, 50 g branza uscata (parmezan), 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 morcov mare, 3 catei de usturoi, 6 rosii mari bine coapte, 250 ml de vin rosu, 1 lingura de bulion, 1 ceasca cu supa de carne, 1 ciusca iute, 1 lingurita de sare, 1 lingurita boia de ardei, ½ lingurita de piper macinat. Reteta se prepara in aproximativ 60 de minute si este pentru 10 portii. Cum facem niste paste bolognese delicioase? 
ingrediente pentru reteta de spaghete bolognese originala, retete culinare, cum facem spaghete bolognese milaneze,

Carnea de vita sau porc se toaca prin masina de tocat, iar ficateii de pui se taie marunt. Ceapa si morcovul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se spala si se taie cubulete. Ciusca se curata de samburi, se spala si se taie marunt, iar usturoiul se curata si se zdrobeste. 
spaghete bolognese preparare, cum se fac spaghetele bolognese, retete culinare,

Pastele fainoase se fierb in apa cu putina sare timp de 10 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, dar se fierb pana se fac al dente (fierte dar nu foarte moi). Cand pastele sunt fierte se clatesc sub jet de apa si se scurg bine. 
retete cu spaghete, preparare spaghete, spaghete fierte, retete culinare, spaghete, paste fainoase,

Intr-o cratita incapatoare se incinge putin ulei de masline si se caleste timp de 10 minute ceapa, morcovul, ciusca si usturoiul. Apoi se adauga sunculita afumata taiata feliute, carnea tocata si ficatul de pui. Se amesteca bine compozitia si se tine pe foc pana cand carnea incepe sa se prajeasca. Cand carnea sfaraie si este bine facuta se adauga cana de vin, apoi rosiile taiate cubulete, ceasca de supa, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si se fierbe compozitia timp de 30 de minute inabusit. 
spaghete bolognese preparare, spaghete bolognese reteta, retete culinare, cum facem spaghete bolognese, cum facem spaghete cu sos si carne,

La final se adauga spaghetele in sosul de carne format, se amesteca bine compozitia, se mai da un clocot si se opreste focul. Se servesc fierbinti cu branza rasa deasupra. 
preparare spaghete bolognese, spaghete bolognese reteta, retete culinare, cum facem spaghete bolognese, cum facem spaghete cu sos si carne,

     Spaghete bolognese, o reteta italiana de paste cu carne tocata, foarte buna, gustoasa si consistenta care se poate servi la o cina romantica alaturi de un pahar de vin rosu sau alb. Spaghete bolognese, o mancare traditionala italiana cu paste gustoase in sos de rosii si carne tocata, condimentata cu piper si ardei iute care se serveste cu parmezan ras deasupra. 
Pofta Buna! 
retete cu paste, retete culinare, spaghete milaneze, spaghete bolognese cu carne tocata, spaghetti bolognese, retete italiene, spaghete italiene, paste cu sos, paste cu carne, mancare italiana, gastronomia italiana, bucataria italiana, food,

retete cu paste, retete culinare, spaghete milaneze, spaghete bolognese cu carne tocata, spaghetti bolognese, retete italiene, spaghete italiene, paste cu sos, paste cu carne, mancare italiana, gastronomia italiana, bucataria italiana, food,

retete cu paste, retete culinare, spaghete milaneze, spaghete bolognese, spaghetti bolognese, retete italiene, spaghete italiene, paste cu sos, paste cu carne, mancare italiana, gastronomia italiana, bucataria italiana, food,