27 noiembrie 2015

Mancare de prune de post

Reteta Mancare De Prune Uscate Si Afumate De Post


mancare de prune, retete de post, retete culinare, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune uscate, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

     O reteta de post deosebit de gustoasa este reteta de mancare de prune fara carne. Mancarea se prepara la fel ca reteta de mancare de prune cu pui numai ca acum fiind o reteta de post in loc de carne vom folosi o ceapa mica. Reteta se prepara foarte usor si simplu in maxim 45 de minute, iar ingredientele sunt pentru 6 portii. Avem nevoie de: 1 kg de prune uscate si afumate, 1 ceapa foarte mica doar pentru gust, 3 linguri de zahar, 2 lingurite de faina, 2 linguri de ulei, ½ lingurita de sare, 2 cani din zeama in care vom fierbe prunele.  
     Cum facem o mancare de prune gustoasa? In primul rand ne ocupam de prune, le spalam foarte bine sub jet de apa si le curatam de codite si orice corp strain, apoi le punem intr-o craticioara cu apa cat sa le acopere si le fierbem timp de 15 minute, pana cand prunele sunt fierte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Intr-un vas caramelizam 2 linguri de zahar, apoi cu un polonic punem zeama de prune peste el si amestecam pana cand zaharul ars este complet dizolvat. Intr-o cratita incingem putin ulei si calim ceapa, adaugam faina si zeama de prune amestecata cu zaharul ars si mai completam cu zeama pana se formeaza un sos legat. Se pun si prunele si se mai completeaza cu zeama daca mai este cazul, apoi se mai adauga sare si zahar dupa gust. Se mai lasa sa fiarba 5 minute si se opreste focul. 
     Mancare de prune, o reteta de post delicioasa in special servita rece, cu un gust si o aroma inconfundabila specifica prunelor uscare si afumate. Mancare de prune de post, mananci de te lingi pe degete! 
Pofta Buna!  
mancare de prune, retete de post, retete culinare, mancare de prune de post, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune uscate, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

mancare de prune, retete de post, retete culinare, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune de post, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

mancare de prune de post, retete de post, retete culinare, mancare de post, retete de mancare, mancare de prune afumate, mancare de prune uscate, mancaruri de post, mancaruri dulci, retete cu prune, preparate din prune, mancare de post cu prune uscate si afumate, retete delicioase, retete simple, retete usoare, retete sanatoase,

25 noiembrie 2015

Paine cu cartofi

Reteta Paine De Casa Cu Cartofi - Paine Cu Cartofi Pufoasa


paine, paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

     O paine de casa cu cartofi este un deliciu traditional romanesc care se prepara mai ales in Banat, fiind apreciata datorita gustului foarte bun si usor dulceag de la cartofi. Pentru prepararea acestei paini de casa cu cartofi avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,5 kg faina, 50g drojdie proaspata, 4 cartofi (0,5 kg), 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 500ml de apa, ½ lingurita de margarina pentru uns tava, 1 lingura seminte de mac sau susan. Reteta se prepara foarte simplu in aproximativ 60 de minute iar din ingredientele de mai sus ies 2 paini mari. 
ce ingrediente ne trebuie pentru a face o paine cu cartofi gustoasa si pufoasa de casa, retete culinare,

     Curatam cartofii de coaja si ii taiem bucatele mici dupa care ii punem sa fiarba intr-o cratita cu apa si putina sare. Dupa ce cartofii au fiert, scurgem apa, oprim din ea 500ml (2 cani) si o dam deoparte. Pisam cartofii foarte bine (sau ii mixam) pana cand obtinem un piure de cartofi, adaugam treptat uleiul si jumatate din zeama de cartofi si amestecam continuu pana obtinem o pasta bine amestecata de consistenta unui nectar. 
piure de cartofi, preparare cartofi mixati pentru painea de cartofi, retete culinare, retete de mancare, cum facem painea cu cartofi, cartofi pisati, cartofi mixati, cartofi pisati, retete cu cartofi,

In vasul in care vom face painea punem drojdia faramitata cu putin zahar si o dizolvam cu putina zeama calduta de la cartofii care au fiert. Punem deasupra piureul de cartofi si restul de zeama, amestecam bine si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de paine care nu se mai lipeste de maini. Il framantam putin si cand este gata il asezam in vas la crescut acoperit cu un prosop. Lasam aluatul sa creasca la caldura timp de 30 de minute pana cand isi mareste volumul. 
aluat paine cu cartofi, coca paine cu cartofi preparare, cum facem painea cu cartofi, cum se face painea cu cartofi, cum se prepara painea de casa cu cartofi pufoasa, retete culinare,

aluat de paine, coca de paine, cum facem painea de casa, cum se face painea de casa, aluat de casa, retete culinare, retete patiserie, retete panificatie, reteta paine, retete paine,

Presaram blatul de lucru cu faina, rasturnam aluatul, il framantam putin si il impartim in doua bucati. Eu am facut painea in forma de cozonac, dar se pot face dupa preferinta in ce forma dorim. Din fiecare bucata facem cate un sul pe care il rasucim putin. Ungem tavile de cozonac cu putina margarina si le presaram cu faina, apoi asezam sulurile de aluat in tava si le mai lasam putin sa creasca. 
aluat, coca, aluat de casa, coca de casa, aluat cu cartofi pentru paine, cum facem aluatul de paine, cum se face aluatul pentru paine, aluaturi, cocaturi,

paine de casa in forme de cozonac, paine la crescut, paine la dospit, retete paine, reteta paine, retete culinare, retete panificatie, retete patiserie, cum se face painea de casa,

Dupa ce au crescut in tava le crestam in 2-3 locuri cu un cutit, le ungem putin cu apa calduta si presaram deasupra mac sau susan. 
paine de casa in forme de cozonac, paine la crescut, paine la dospit, retete paine, reteta paine, retete culinare, retete panificatie, retete patiserie, cum se face painea de casa,

Coacem painile in cuptorul incins la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoatem tavile din cuptor si le acoperim cu un prosop mai gros pana cand se racesc. Dupa ce s-au racit, scoatem painile din tava si le putem taia felii si servi. 
     Paine de casa cu cartofi, o paine minunata, gustoasa si hranitoare, cu o aroma imbietoare si un gust adevarat de paine de casa cu cartofi care se mananca simpla sau cu orice altceva fiind foarte buna si gustoasa. 
Pofta Buna! 
paine, paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine, paine de casa, paine pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,