21 iulie 2016

Chec cu zmeura

Reteta Chec Pufos Cu Zmeura – Prajitura Cu Zmeura – Retete Kek


retete chec pufos cu zmeura, deserturi, prajituri, retete culinare,

     Un desert delicios si foarte simplu de preparat este checul cu zmeura proaspata si parfumata culeasa chiar de noi din zonele de munte. Pentru prepararea acestuia vom folosi aceleasi ingrediente ca si la un chec normal sau pandispan, singura diferenta este zmeura care ii da un plus de savoare si ii desavarseste gustul. 
fructe de padure, zmeura proaspata de munte, fructe, retete cu zmeura, preparate din zmeura,

Vom folosi 5 oua mari, 2 cesti de zahar, 2 cesti faina, 1 lingurita ulei, 1 lingurita praf de copt, 3 cesti zmeura, 1 praf de sare. Ingredientele sunt pentru un kek mare. Separam ouale, albusuri de galbenusuri si batem bine galbenusurile cu 1 ceasca de zahar si 1 lingurita de ulei pana cand zaharul s-a topit complet iar galbenusurile s-au dublat si si-au modificat culoarea, devenind o crema consistenta. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se leaga si devin consistente dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana cand obtinem o bezea consistenta si lucioasa. Faina se amesteca cu praful de copt. Peste bezea adaugam crema de galbenusuri, amestecam usor si adaugam treptat faina amestecand de jos in sus pana cand s-a incorporat toata si obtinem compozitia de chec. Adaugam in compozitie zmeura si amestecam usor astfel incat ele sa ramana intregi. 
preparare compozitie pandispan cu zmeura, retete culinare, cum facem compozitia de chec,

Luam o tava de chec pe care o tapetam cu hartie de copt, o ungem cu putin unt sau ulei si o tapetam cu faina, dupa care asezam compozitia de chec cu zmeura in ea si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30-40 minute pana cand se coace si trece testul scobitorii. 
preparare chec cu zmeura, cum facem kek cu zmeura, retete culinare,

Cand este gata scoatem checul din cuptor si il lasam in tava sa se raceasca, dupa care il taiem felii si il asezam pe un platou si il putem servi. 
Chec cu fructe, un desert minunat, dulce, pufos si aromat cu zmeura din belsug, pe care il mancam cu placere alaturi de cei dragi. Chec cu zmeura un desert care ne aminteste de fructe de padure si de vacanta petrecuta la munte la Vatra Dornei
Pofta Buna! 
chec cu zmeura, prajituri si deserturi cu fructe de padure, retete culinare,

prajituri, deserturi, chec cu zmeura, pandispan cu zmeura, retete culinare,

chec cu zmeura, desert, prajituri, pandispan, retete culinare,

prajituri, deserturi, kek cu zmeura, chec cu zmeura, retete culinare,

chec cu zmeura, pandispan cu zmeura, retete culinare, deserturi, prajituri,

5 iulie 2016

Ciorba taraneasca de pui cu legume

Retete Ciorba Taraneasca Din Carne De Pui Si Legume Dreasa Cu Smantana Si Oua


ciorba de fasole galbena cu pui, ciorbe, ciorba de fasole verde cu pui, retete culinare, retete de mancare,

     O ciorba de vara cu un gust minunat, foarte sanatoasa si hranitoare, este ciorba de pui cu legume preparata cu carne de pui si multe legume proaspete dintre care predominanta este fasolea pastai galbena. Dintre verdeturi se pune mararul verde care o sa dea o aroma deosebita mancarii, borsul neaparat trebuie sa fie natural acrit acasa, iar la final pentru a mai da un plus de gust si aroma borsul se drege cu iaurt sau smantana si oua. Dar toate ingredientele au importanta lor si trebuie sa fie proaspete si de calitate ca sa ne reuseasca o ciorba de calitate, fasolea pastai trebuie sa fie frageda si fara ate. Ciorba se consuma proaspata si este un fel de mancare principal, o reteta de mancare nelipsita din bucataria romaneasca. Daca vrei sa faci bors de casa citeste aici
     Cum facem o ciorba taraneasca gustoasa. Pentru aproximativ 6 potii de ciorba avem nevoie de: 500g carne de pui (aripioare si copanele), 500g fasole verde, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras galben, 1 ardei kapia rosu, 1 dovlecel, 2 cartofi, 3 rosii, 1 catel de usturoi, 1 l apa, 2 l bors, 1 legatura marar proaspat, 1 lingurita de sare, 2 oua, 4 linguri smantana sau iaurt gras de casa. Ciorba trebuie sa fie concentrata, nu zeama goala
Cum procedam, in primul rand curatam carnea de pui, o parlim pentru un gust mai bun, o spalam si o portionam, apoi o presaram cu putina sare si o tinem la rece. Curatam toate legumele, le spalam si le taiem normal ca pentru o ciorba clasica. Pastaile curatate de codite le rupem pe jumatate, ceapa o taiem marunt, ardeii, rosiile si morcovul le taiem cubulete, cartofii si dovlecelul ii taiem bucati, usturoiul feliute. 
Punem intai carnea in putina apa cu sare sa fiarba, iar dupa ce o spumam adaugam toate legumele in afara de dovlecel si marar. Borsul il punem separat sa fiarba intr-o craticioara iar cand fierbe il oprim. Lasam sa fiarba totul inabusit la foc potrivit timp de 15 minute sau pana cand carnea si legumele sunt fierte. Cand totul este fiert adaugam dovlecelul si dupa 5 minute punem borsul fiert separat, mai dam 2 clocote si oprim focul. 
La final adaugam mararul tocat marunt, batem spuma ouale cu un praf de sare si le amestecam cu smantana, apoi le diluam cu zeama din ciorba fierbinte si compozitia rezultata o rasturnam in oala cu ciorba amestecand continuu sa nu se taie. 
     Bors taranesc de pui cu legume, este o mancare romaneasca gustoasa, un preparat romanesc cu multa carne si legume, o reteta cu pui si legume care se prepara in special vara atunci cand este sezonul legumelor si se gasesc proaspete. 
Pofta Buna! 
ciorba de fasole verde cu carne de pui, retete culinare, ciorbe, borsuri, ciorba de pui, ciorba de legume,

ciorbe, borsuri, ciorba de pui cu legume, fasole pastai, carne de pui, gastronomie, mancaruri cu pui si legume,

bors de pui cu legume, mancaruri cu pui, fasole verde cu pui, retete culinare, retete ciorbe, borsuri, bucataria romaneasca, bors taranesc,