25 iulie 2016

Afinata Retete lichior de afine

Retete Pentru Doamne Si Domnisoare – Bautura Aperitiv Din Afine De Padure


lichior de afine, bauturi dulci, lichior de fructe, aperitiv, retete, retete culinare,

     O bautura alcoolica din fructe mai slaba dar foarte fina si delicata, care poate fi servita atat ca aperitiv, "medicamentdigestiv, cat si la ocazii mai speciale fiind o bautura foarte parfumata si aromata, este afinata de casa sau lichior de afine preparat din afine de padure, zahar si alcool
afine, fructe, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

Procedeul de preparare este foarte simplu, se pun afine cu zahar intr-o damigeana de 5-10kg si se lasa timp de 4-5 zile la macerat intr-un loc calduros, pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop negru si gros, siropul de afine. Apoi se adauga alcool si se amesteca continutul, bautura se face dupa gustul fiecaruia, mai dulce, mai tare sau mai slaba. Dupa preparare afinata se poate servi imediat sau atunci cand este cazul, iar cu cat sta mai mult se face si mai buna. 
afine de padure, fructe, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

     Cum se face afinata de casa. Eu ca ingrediente folosesc: 1kg afine, 1kg zahar, 2kg alcool 60%. Afinele se curata de codite si frunzulite, se spala sub jet de apa si se indeparteaza orice corp strain, dupa care se pun in damigeana. Daca nu avem o damigeana de sticla putem foarte bine folosi si un pet de 5-10kg, depinde cat lichior vrem sa facem. Peste afine punem zaharul si timp de 4-5 zile amestecam periodic continutul, agitam vasul usor astfel incat zaharul sa se amestece cu siropul format. Dupa acest timp si atunci cand zaharul este complet dizolvat adaugam cantitatea de alcool si agitam iar vasul. 
sirop de afine, afinata preparare, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

afinata, preparare afinata sau lichior de afine, retete cu afine, preparate din afine, retete culinare,

Alcoolul se poate adauga dupa gust si posibilitati, de exemplu putem folosi tuica, votca sau palinca, important este ca peste siropul de afine sa punem la inceput putin alcool, de exemplu 0,5l palinca de 50-60% si pe urma adaugam cantitatea de tuica de casa pana la taria dorita. Se amesteca si bautura este gata. 
La fel se prepara si visinata, alta bautura foarte apreciata de sexul frumos. Dupa 30 zile putem strecura afinata si o depozitam in sticle, iar afinele aromate si pline de alcool le punem intr-un borcan pe care-l pastram la rece fiind foarte bune la prepararea diverselor prajituri si dulciuri de casa. Si din sirop de afine putem opri fiind foarte bun cu sifon sau apa minerala. Cum se face tuica de casa citeste si aici
Degustare placuta! 
afinata, aperitiv, bauturi femei, lichior de casa, bautura dulce, afinata de casa,

afinata, lichior de afine, afinata de casa, lichior de fructe, retete,

afinata, lichior de afine, bauturi, aperitiv, bautura dulce femei, retete pentru sexul frumos,

23 iulie 2016

Frigarui de pui Retete minifrigarui

Retete Frigarui Din Piept De Pui Si Legume La Gratar – Reteta Mini Frigarui Pentru Copii


retete frigarui de pui si legumec la gratar, retete de mancare, retete culinare,

     O reteta de mancare simpla si sanatoasa, foarte gustoasa si aspectuasa, un preparat ideal si pentru copii, este reteta de mini frigarui preparata la gratar sau grill din piept de pui si legume proaspete. Putem folosi orice carne de pui ne place, dar cel mai gustos este pieptul de pui, iar dimensiunea mica si viu colorata a frigaruilor este atractia si curiozitatea copiilor mofturosi de a gusta si a se apuca de mancat. Cine poate refuza un gratar de pui si legume? Daca cauti retete cu puipreparate din pui si legume sau mancaruri cu carne la gratar sau grill, aceasta reteta este perfecta pentru un weekend in familie.
Cum facem frigarui de pui. Pentru preparare avem nevoie de carne de pui proaspata si legume proaspete. Pentru 6 frigarui vom folosi 1 piept de pui, 2 rosii, 1 ceapa, 1 ardei, condimente dupa gust (sare, piper si cimbru macinat, boia de ardei dulce sau iute, etc). 
Cum procedam, pieptul de pui il curatam de piele si il taiem cubulete, rosiile le spalam si le taiem in 6 bucati, iar ceapa si ardeii dupa ce le-am curatat le taiem in bucatele de aceeasi dimensiune. Luam betele de frigarui si le udam cu apa, le potrivim de dimensiunea gratarului si apoi incepem sa asezam pe ele o bucatica de ceapa, o bucatica de carne, o bucatica de ardei, o bucatica de carne, o bucatica de rosie, o bucatica de carne si continuam asa pana cand frigaruile s-au umplut. 
minifrigarui, frigarui de carne si legume, retete culinare, retete cu pui, preparate din pui,

La final le condimentam cu sare, piper si alte condimente dupa preferinta. Incingem gratarul, il ungem cu putina slaninuta si asezam frigaruile sa se friga. Dupa ce s-au fript pe o parte le intoarcem si pe celelalte parti si cand sunt frumos rumenite le scoatem de pe gratar intr-un platou si le putem servi fierbinti. 
frigarui la gratar, frigarui la grill, retete cu pui si legume, preparate din pui si legume, retete culinare,

frigarui, grill, gratar, minifrigarui, retete de mancare, carne si legume la gratar,

     Mini-frigarui de pui, un preparat din carne de pui la gratar gustos si hranitor cu carne frageda din piept de pui si un mix de legume proaspete coapte la gratar care merg foarte bine cu o salata sau cu un mujdei de usturoi alaturi de un vin bun de casa sau un pahar de bere rece. Frigarui de pui, un preparat la gratar pentru un week-end petrecut in familie. Pentru friptura mai poti prepara un dressing rapid din legume coapte sau iaurt si usturoi
Pofta Buna! 
frigarui de pui, gratar de pui, carne si legume la gratar, mancaruri la gratar, retete de mancare, retete culinare,

mancaruri cu carne de pui si legume, retete de mancare, retete culinare, gratar de pui, grill in familie,

retete frigarui, retete de mancare, grill, frigarui, mancaruri la gratar, retete cu pui, preparate din pui,