14 august 2016

Cimbru uscat pentru iarna

Cum Se Usuca Cimbrul Pentru Iarna Reteta De Casa Uscarea Cimbrului Proaspat


cimbru uscat pentru iarna reteta de casa cimbrisor condimente plante aromatice medicinale retete conservare,

Cum se usuca plantelele aromatice. Cum pastram si cum uscam cel mai bine cimbrul proaspat pentru iarna in asa fel incat sa-si pastreze aroma si mirosul viu, sa ramana verde si parfumat cu mirosul lui specific. Cimbrul este o planta aromatica nelipsita din orice bucatarie, este un condiment bun la orice mancare dar si o planta medicinala buna pentru sanatate. Cimbrul se usuca foarte simplu si o sa va explic cum il usuc eu in fiecare an. Reteta video este si pe YouTube aici.

In primul rand procuram un cimbru verde si proaspat inflorit asa cand este cel mai bun, il cumparam din piete daca nu-l avem in gospodarie. Luam cimbrul proaspat, il strangem in buchetele si le legam bine sa nu se desfaca. O sa folosim coala alba curata (nu ziare sau reviste), invelim fiecare buchet de cimbru in coala alba sub forma de pungulita (cornet), legam jos cu o sfoara iar sus capsam sau prindem in bolduri. Agatam pungulitele cu cimbru rezultate intr-un loc aerisit, fara soare si umezeala (sa circule aerul), de exemplu: de un maner de usa, maner de geam atunci cand nu este soare, sub strasina la umbra, in balcon, etc.

Cimbrul astfel invelit ermetic si fara aer o sa ramana verde si o sa-si pastreze aroma si gustul. Cand este uscat il putem depozita in camara (dupa 1-2 luni), iar cand ne trebuie desfacem o punga de cimbru, folosim din el cat avem nevoie si invelim din nou punga sau il scuturam cu grija si il depozitam intr-un borcan cu capac. Daca vrei sa ai toata iarna cimbru uscat, aromat si frumos mirositor incearca acest mod de a usca cimbrul pentru iarna. Nu intinde cimbrul pe masa, nu-l lasa in contact direct cu lumina si razele soarelui, in cateva zile o sa-si schimbe culoarea si o sa-si piarda aroma. 
cimbru proaspat uscat pentru iarna reteta de casa cimbrisor condimente plante aromatice medicinale retete conservare,

cum se usuca cimbrul pentru iarna reteta de casa metoda simpla si usoara retete conservare,

cum uscam cimbrul, conservarea cimbrului, cimbru uscat pentru iarna, retete cimbru, reteta cimbru, preparare cimbru,

Cum se pune cimbrul la uscat pentru iarna reteta de casa retete cimbrisor,

Cimbru uscat pentru iarna reteta de casa cimbrisor condimente plante aromatice medicinale retete conservare,

13 august 2016

Vinete coapte pentru iarna

Cum Punem Vinetele Pentru Iarna – Cum Se Coc Vinetele – Vinete Coapte Si Congelate


vinete, vinete coapte, retete cu vinete, retete de vinete, leguma coapta, retete culinare, cum se coc vinetele,

     Reteta vinete coapte pentru salata si pentru congelare. O reteta pentru iarna gustoasa si usor de preparat este reteta de vinete coapte si congelate
Vinetele se pastreaza foarte bine congelate. Vinetele se coc cel mai bine pe flacara, fie ca le coacem la gratar, fie ca le coacem pe aragaz, ele trebuie tinute si coapte pe flacara deoarece asa sunt cele mai bune si cele mai gustoase. Daca le coacem pe gratar atunci focul trebuie sa arda continuu si nu trebuie lasat sa fie doar jar
Cum se pun vinetele pentru iarna. Mascam aragazul cu folie de aluminiu daca le coacem pe flacara aragazului, il acoperim bine in partea de sus in special de jur imprejurul ochiurilor acolo unde o sa curga zeama. Alegem vinete potrivit de mari dar obligatoriu cat mai inchise la culoare, mov spre negru. 
vinete de gradina romanesti, vanata, legume, retete cu vinete, preparate din vinete, retete de vinete, retete culinare,

Cum se coc vinetele, cum coacem vinetele corect. Daca vinetele sunt murdare le spalam si le lasam sa se usuce apoi le coacem pe flacara pana cand coaja se arde iar vinetele devin moi daca le apasam. Intoarcem vinetele pe toate partile si le coacem la fel peste tot, dupa care le punem pe o tava si le lasam putin sa se raceasca ca sa nu ne frigem atunci cand le curatam. 
vinete coapte, vinete coapte pe flacara, retete cu vinete, preparate din vinete, retete culinare, cum se coc vinetele, preparare vinete,

vinete coapte pe aragaz, vanata coapta pe flacara aragazului, retete de vinete, preparate din vinete, preparare vinete, retete culinare, cum coacem vinetele pentru gatit,

vinete coapte, vinete coapte pe aragaz, preparare vinete, retete cu vinete, preparare din vinete, retete culinare,

Cum se curata vinetele, cum curatam vinetele corect. Taiem vinetele in doua, le scoatem cotorul si apoi cu o lingura scoatem doar miezul vinetei din interiorul cojii arse. Curatam sau spalam miezul de eventualele bucati de coaja arsa daca au patruns in miez, dupa care le punem intr-o sita la scurs. Procedam asemanator cu restul vinetelor pana le terminam. Miezul de vinete nu-l punem in vase de metal, eu l-am pus cateva secunde doar pentru poze
curatarea vinetelor coapte, preparare vinete, retete de vinete, retete cu vinete, preparare din vinete, retete culinare, legume coapte,

preparare vinete coapte pentru iarna, vanata, retete cu vinete, preparare din vinete, retete culinare, cum punem vinete pentru iarna la congelator,

vinete coapte, vinete pentru iarna, preparare vinete, retete de vinete, preparate din vinete, retete cu vinete, retete culinare,

preparare vinete, vinete coapte puse la scurs, vinete pentru iarna, retete cu vinete, preparate din vinete, retete culinare, vinete pentru gatit,

Cum conservam vinetele pentru iarna. Un mod simplu de a conserva vinetele este acela de a le ingheta. Cand vinetele s-au scurs bine de zeama (dupa 1-2 ore) le punem in pungulite in cantitatea dorita si le bagam in congelator sa inghete pentru iarna, iar cand avem pofta de o reteta cu vinete trebuie doar sa scoatem o pungulita din congelator. 
preparare vinete, retete vinete, vinete coapte, preparate din vinete, retete de vinete, retete culinare,

vinete congelate, vinete coapte, vinete pentru iarna, retete cu vinete, preparate din vinete, preparare vinete, retete de vinete, retete culinare,

     Vinetele coapte pentru iarna sunt foarte bune si gustoase in extra sezon cand scoatem o pungulita cu vinete congelate, o dezghetam si lasam vinetele sa se scurga si sa se usuce putin, dupa care le pregatim sub forma de mancare de vinetesalate, zacusca sau alte retete de vinete preferate. 
Vinete coapte pentru iarna si congelate, un rasfat pentru iubitorii de vinete care ar manca oricand o salata delicioasa de vinete, cu ulei sau maioneza si ceapa, la fel de bune si gustoase ca vara. 
Pofta Buna!