2 octombrie 2018

Varza noua cu carne de porc


Varza noua cu carne de porc retete culinare,

O mancare romaneasca des intalnita in bucataria traditionala, este urmatoarea reteta cu varza noua si carne de porc si anume mancare de varza cu carne de porc. Este o mancare taraneasca preparata in special la ceaun, dar care merge foarte simplu si usor gatita si la cuptor, nu trebuie sa stai langa ea pana este gata iar gustul final este minunat. 
Varza calita retete culinare,

Ingrediente
-1 varza proaspata mare 
-carne de porc (coaste si piept de porc) 
-1 kg rosii bine coapte 
-1 ceapa mare 
-1 lingura untura de porc 
-1 lingura pasta de tomate 
-1 ardei iute 
-sare, piper, cimbru, boia si dafin dupa gust 
-½ legatura marar verde (obligat) 

Mod de preparare 
Pentru inceput se portioneaza carnea in bucati potrivit de mari, apoi se pune intr-un ceaun sau intr-o cratita incapatoare in putina untura de porc la prajit, se tine pe foc pana cand i se inchid porii, isi schimba culoarea si incepe sa lase grasime. Se scoate intr-o farfurie si se da deoparte. 

Ceapa se toaca marunt, ardeiul iute se taie bucatele, rosiile se mixeaza dar nu prea tare, varza intai se taie fideluta apoi se presara putina sare peste ea si se framanta cu mainile sa mai scada in volum. In grasimea incinsa ramasa dupa prajirea carnii se pune la inceput ceapa iar dupa 2-3 minute se pune treptat din varza si se amesteca pana cand incape toata varza. Se pun rosiile pasate si putin bulion, se adauga ciusca si condimentele dupa gust, se amesteca bine si se opreste focul. 

Se incinge cuptorul la 200 grade, se rastoarna varza intr-o tava de cuptor, se asaza prin varza si bucatile de carne, apoi se da tava la cuptor pentru 30 minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se adauga mararul verde tocat marunt, se amesteca bine si se da tava iar la cuptor pentru inca 30-40 minute. Cand varza este facuta si frumos rumena deasupra, se opreste focul si se serveste calda cu mamaliguta sau paine de casa. 
Alte retete cu varza si aiciretete cu porc aici. sau alte retete de mancare aici
Pofta Buna! 
Varza cu porc retete culinare,

Varza cu carne retete culinare,

Varza la cuptor retete culinare,

1 octombrie 2018

Scovergi cu ciocolata

Retete Bune Reteta Rulouri De Scovergi Umplute Cu Ciocolata


Scovergi cu ciocolata reteta de casa retete patiserie langosi gogosi scovarda gustare rulou clatita desert bun mancare stradala fragede pufoase,

Un desert de casa incredibil de bun, simplu si usor de preparat este urmatoarea reteta de scovergi pufoase servite calde umplute cu ciocolata. Pentru niste scovergi fragede si moi vom alege reteta de scovergi cu lapte si oua, un preparat asemanator cu niste gogosi dar parca mult mai bune, reteta de scovergi mai detaliata este aici.


Ingrediente scovergi cu ciocolata

-1 ou
-250ml lapte
-450g faina
-25g drojdie
-1 lingurita zahar
-½ lingurita sare
-250ml ulei pentru prajit
-ciocolata cu lapte pentru servit
-ciocolata alba pentru servit
Scovergi cu ciocolata reteta de casa retete patiserie langosi gogosi scovarda gustare rulou clatita desert bun mancare stradala fragede pufoase,

Mod de preparare scovergi umplute cu ciocolata

Ingredientele sunt pentru 7-8 scovergi, intr-un castron mare punem drojdia faramitata, zaharul, o lingura de faina si putin lapte caldut, amestecam putin, acoperim cu un prosop si lasam cinci minute maiaua sa creasca. Dupa ce a crescut amestecam cu un ou batut spuma si restul de lapte caldut, adaugam putina sare si treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca intr-un loc calduros aproximativ 20 minute.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rulam sub forma unui sul si-l taiem in 7-8 bucati pe care le modelam ca niste bile si apoi le intindem usor cu vergeaua pe blatul de lucru presarat cu putina faina. Incingem ulei intr-o tigaie si punem scovergile la prajit dupa ce le-am adus la dimensiunea si grosimea dorita, le prajim 1-2 minute pe fiecare parte pana cand sunt dupa gustul nostru mai rumene sau mai putin rumene, tinand cont ca gustul difera in functie de cat de prajite sunt. Sfatul meu este sa incercati ambele variante.

Le scoatem intr-un castron pe un servetel sa se scurga putin de ulei apoi le asezam pe rand in alta farfurie, asezam o scovearga fierbinte si intr-o margine punem bucati de ciocolata si rulam ca pe o clatita. Le asezam unele langa altele si le servim dupa doua minute atunci cand ciocolata este topita. Pentru umplut poti alege o ciocolata alba cu cocos si o ciocolata cu lapte normala, mai poti pune si finetti, etc. Daca ai pofta de ceva dulce si bun nu mai sta pe ganduri si prepara cateva scovergi umplute cu ciocolata. Alte retete de scovergi si aici, pofta buna!
Scovergi cu ciocolata reteta de casa retete patiserie langosi gogosi scovarda gustare rulou clatita desert bun mancare stradala fragede pufoase,

Scovergi cu ciocolata reteta de casa retete patiserie langosi gogosi scovarda gustare rulou clatita desert bun mancare stradala fragede pufoase,

Scovergi cu ciocolata reteta de casa retete patiserie langosi gogosi scovarda gustare rulou clatita desert bun mancare stradala fragede pufoase,