2 octombrie 2018

Varza noua cu carne de porc


Varza noua cu carne de porc retete culinare,

O mancare romaneasca des intalnita in bucataria traditionala, este urmatoarea reteta cu varza noua si carne de porc si anume mancare de varza cu carne de porc. Este o mancare taraneasca preparata in special la ceaun, dar care merge foarte simplu si usor gatita si la cuptor, nu trebuie sa stai langa ea pana este gata iar gustul final este minunat. 
Varza calita retete culinare,

Ingrediente
-1 varza proaspata mare 
-carne de porc (coaste si piept de porc) 
-1 kg rosii bine coapte 
-1 ceapa mare 
-1 lingura untura de porc 
-1 lingura pasta de tomate 
-1 ardei iute 
-sare, piper, cimbru, boia si dafin dupa gust 
-½ legatura marar verde (obligat) 

Mod de preparare 
Pentru inceput se portioneaza carnea in bucati potrivit de mari, apoi se pune intr-un ceaun sau intr-o cratita incapatoare in putina untura de porc la prajit, se tine pe foc pana cand i se inchid porii, isi schimba culoarea si incepe sa lase grasime. Se scoate intr-o farfurie si se da deoparte. 

Ceapa se toaca marunt, ardeiul iute se taie bucatele, rosiile se mixeaza dar nu prea tare, varza intai se taie fideluta apoi se presara putina sare peste ea si se framanta cu mainile sa mai scada in volum. In grasimea incinsa ramasa dupa prajirea carnii se pune la inceput ceapa iar dupa 2-3 minute se pune treptat din varza si se amesteca pana cand incape toata varza. Se pun rosiile pasate si putin bulion, se adauga ciusca si condimentele dupa gust, se amesteca bine si se opreste focul. 

Se incinge cuptorul la 200 grade, se rastoarna varza intr-o tava de cuptor, se asaza prin varza si bucatile de carne, apoi se da tava la cuptor pentru 30 minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se adauga mararul verde tocat marunt, se amesteca bine si se da tava iar la cuptor pentru inca 30-40 minute. Cand varza este facuta si frumos rumena deasupra, se opreste focul si se serveste calda cu mamaliguta sau paine de casa. 
Alte retete cu varza si aiciretete cu porc aici. sau alte retete de mancare aici
Pofta Buna! 
Varza cu porc retete culinare,

Varza cu carne retete culinare,

Varza la cuptor retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu