Google+

23 mai 2015

Tort mousse de ciocolata

Reteta Tort Mousse De Ciocolata - Retete Torturi De Casa Cu Ciocolata


torturi, tort, dulciuri, deserturi, mousse, tort mousse, tort de ciocolata, retete culinare, retete tort, retete torturi, reteta tort, reteta torturi, tort aniversar, tort de zi onomastica, tort de dragobete, retete culinare tort mousse de ciocolata,
Ingrediente blat: 

  • ½ cana de faina 
  • 1 lingura de cacao 
  • 2 oua 
  • 1 lingurita de ulei 
  • ½ lingurita praf de copt 
  • 1 pliculet de zahar vanilat 

Ingrediente sirop: 

  • ½ cana de apa 
  • 2 linguri de zahar 
  • 1 lingurita esenta de rom 
  • 1 pliculet de zahar vanilat 

Ingrediente mousse de ciocolata (mai deschisa la culoare): 

  • 2 oua 
  • 200 ml de smantana lichida pentru frisca 
  • 2 ciocolati cu lapte 
  • 2 linguri de zahar (cu varf) 
  • 1 lingura esenta de vanilie 
  • 1 pliculet de zahar vanilat 
  • 50 ml esenta de cacao (50 ml apa + 2 lingurite cacao) 

Ingrediente mousse de ciocolata (mai inchisa la culoare): 

  • 2 oua 
  • 200 ml de smantana lichida pentru frisca 
  • 2 ciocolati cu lapte 
  • 2 linguri de zahar (cu varf) 
  • 1 lingura esenta de rom 
  • 50 ml esenta de cacao mai concentrata (50 ml apa + 4 lingurite cacao
ingrediente pentru mousse de ciocolata, ingrediente tort mousse de ciocolata, cum se face mousse de ciocolata, retete culinare,

Ingrediente glazura caramel: 

  • 8 caramele cu lapte 
  • 50 ml de smantana lichida pentru frisca 
  • 1 lingurita de unt 
  • 2 cubulete de ciocolata 
ingrediente glazura caramel pentru torturi si prajituri, ingrediente ornare tort, cum se face glazura caramel pentru tort mousse de ciocolata, retete culinare,

Mod de preparare: 

     Cu cateva zile inainte se prepara un blat de tort (pandispan). Blatul negru se prepara foarte simplu: ouale se separa albusuri de galbenusuri si se bat separat cu zahar pana cand albusurile devin spuma ca la bezea, iar galbenusurile se bat cu zaharul tos si zaharul vanilat pana cand isi dubleaza volumul si devin consistente. Faina se amesteca impreuna cu cacao si praful de copt. Peste albusuri se toarna galbenusurile, se amesteca si apoi se incorporeaza treptat toata faina amestecand usor. Compozitia trebuie sa fie aerata. 
preparare pandispan negru, preparare blat de tort negru, preparare dulciuri, cum se face pandispan, cum se face blat de tort, retete culinare,

     Se ia o forma de tort cu diametrul cel mai mic, se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina, dupa care se asaza compozitia pentru blat si se niveleaza frumos. Se introduce forma in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la foc potrivit aproximativ 15 minute. Cand este gata se incearca cu o scobitoare, iar daca nu se mai lipeste compozitia de ea se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca acoperit cu un prosop. 
blat de tort, pandispan, preparare pandispan negru, preparare blat de tort negru, preparare dulciuri, cum se face pandispan, cum se face blat de tort, retete culinare,

     Pregatim un sirop pentru insiropat blatul din apa si zahar, il fierbem putin pana cand siropul este putin legat, apoi adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca. Pregatim primul mousse de ciocolata cu esenta de vanilie: separam albusurile de galbenusuri si le batem pe fiecare separat cu zahar pana cand albusurile devin bezea iar galbenusurile cremoase. Smantana lichida o punem intr-un castron si o batem cu mixerul pana cand devine frisca
albusuri, galbenusuri, frisca, retete cu frisca, galbenusuri batute crema pentru prajituri si torturi, frisca pentru prajituri si torturi, albusuri batute pentru prajituri si torturi, retete culinare,

     Rupem ciocolatile intr-o cratita si le punem la bain-marine sa se topeasca. Intr-un ibric pregatim o esenta de cacao din 50 ml de apa si 2 lingurite de cacao pe care le fierbem impreuna. Dupa ce a dat 1-2 clocote o dam la o parte si o lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam esenta de vanilie si zaharul vanilat. Peste ciocolata topita turnam treptat esenta de cacao pana cand s-a amestecat, 
ciocolata, preparare ciocolata topita, ciocolata topita la bain-marine, crema de ciocolata, retete culinare, retete cu ciocolata, ciocolata pentru prajituri si torturi,

crema de ciocolata cu esenta de cacao, retete culinare, compozitie din ciocolata topita cu esenta de cacao pentru torturi si prajituri,


dupa care o turnam peste galbenusuri si amestecam bine compozitia. Apoi amestecam cu albusurile, iar la sfarsit cu frisca. Compozitia astfel obtinuta, mousse de ciocolata o lasam putin in frigider pana cand vom insiropa blatul. 
mousse, mousse de ciocolata, preparare mousse de ciocolata, retete culinare, preparate culinare, mousse de ciocolata pentru prajituri si torturi, dulciuri, deserturi, cum se prepara mousse de ciocolata, retete cu mousse, preparate din mousse,

     Blatul din pandispan se taie cu un cutit subtire la grosimea dorita. Luam forma de tort cu pereti detasabili si asezam blatul in ea, dupa care il insiropam cu putin sirop. Luam primul mousse de ciocolata si il asezam in forma, niveland frumos deasupra, dupa care il punem in frigider pentru o ora ca sa se mai intareasca putin inainte de pune si al doilea strat de mousse. 
     Cel de-al doilea mousse de ciocolata cu esenta de rom care va fi mai inchis la culoare ca primul se prepara la fel, cu diferenta ca esenta de cacao va fi mai concentrata si se va folosi esenta de rom in locul celei de vanilie. Dupa ce am pregatit si al doilea mousse de ciocolata il asezam in forma peste celalalt si il nivelam frumos deasupra. 
montare tort mousse, asamblare tort mousse, cum se face tort mousse de ciocolata, dulciuri, deserturi, torturi, retete culinare, mousse, retete cu mousse, preparate din mousse, tort,

     Lasam tortul in frigider cateva ore pana cand se va intari bine, apoi il scoatem din frigider pentru ai adauga glazura. Pregatim glazura de caramel din smantana lichida incalzita in care vom topi cateva caramele cu lapte si cuburi de ciocolata
preparare glazura caramel pentru ornat torturi si prajituri, glazura, glazura caramel, cum se face glazura pentru tort, retete culinare,

     Amestecam pana cand caramelele si ciocolata s-au topit si s-au incorporat complet, apoi adaugam putin unt si amestecam dupa care lasam sa se raceasca putin pana cand se mai ingroasa si apoi o turnam deasupra tortului, dupa care ornam deasupra dupa gust si imaginative cu putina frisaca, ciocolata razuita sau betisoare din ciocolata. Lasam tortul la rece minim 4 ore sa se intareasca bine. Cu ajutorul unui cutit ascutit muiat in apa fierbinte si apoi sters desprindem usor tortul de pe pereti, apoi desfacem cu grija peretii detasabili si il asezam pe un platou. 
     Tort mousse de ciocolata in 2 culori este un tort elegant si rafinat, cu mousse spuma de ciocolata din doua culori asezat pe un blat subtire usor insiropat care se serveste la ocazii deosebite, aniversari, Valentine’s Day, Dragobete, Ziua Femeii si care are un gust sublim de care nu te mai saturi niciodata. Tort mousse de ciocolata, un tort foarte aspectuos care se mananca foarte uor alaturi de cei dragi. 
POFTA BUNA! 
torturi, tort, dulciuri, deserturi, mousse, tort mousse, tort de ciocolata, retete culinare, retete tort, retete torturi, reteta tort, reteta torturi, tort aniversar, tort de zi onomastica, tort de dragobete, retete culinare tort mousse de ciocolata,

torturi, tort, dulciuri, deserturi, mousse, tort mousse, tort de ciocolata, retete culinare, retete tort, retete torturi, reteta tort, reteta torturi, tort aniversar, tort de zi onomastica, tort de dragobete, retete culinare tort mousse de ciocolata,

torturi, tort, dulciuri, deserturi, mousse, tort mousse, tort de ciocolata, retete culinare, retete tort, retete torturi, reteta tort, reteta torturi, tort aniversar, tort de zi onomastica, tort de dragobete, retete culinare tort mousse de ciocolata,

torturi, tort, dulciuri, deserturi, mousse, tort mousse, tort de ciocolata, retete culinare, retete tort, retete torturi, reteta tort, reteta torturi, tort aniversar, tort de zi onomastica, tort de dragobete, retete culinare tort mousse de ciocolata,

torturi, tort, dulciuri, deserturi, mousse, tort mousse, tort de ciocolata, retete culinare, retete tort, retete torturi, reteta tort, reteta torturi, tort aniversar, tort de zi onomastica, tort de dragobete, retete culinare tort mousse de ciocolata,

mousse, mouse, tort, torturi, dulciuri, deserturi, tort mousse de ciocolata, tort aniversar, retete culinare, cake, tort onomastica, tort de la multi ani, mous,

Un comentariu:

  1. Super!Cel mai bun, mai fin si mai rafinat tort! Nota 10 cu felicitari!

    RăspundețiȘtergere