Google+

13 septembrie 2015

Scovergi cu lapte si oua

Retete Culinare Scovergi De Casa Fragede Si Pufoase


scovergi, scovergi pufoase, scovergi cu branza, retete culinare, retete de mancare, aluaturi, cocaturi, retete scovergi, reteta scovergi, aluat de scovergi, retete patiserie, deserturi, retetele copilariei,

     Daca dorim niste scovergi fragede si pufoase, dar care nu sunt de post, putem sa le preparam cu lapte si oua si vor iesi minunate, mult mai pufoase si mai aromate decat scovergile clasice. Puteti incerca reteta mea o singura data ca sa va convingeti! Scovergile se prepara foarte usor, din ingredientele de mai jos ies 8-9 scovergi si sunt gata in aproximativ 60 de minute. 
Pentru prepararea acestora avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 500g faina alba, 50g drojdie proaspata, ½ lingurita sare, 2 linguri ulei, 1 cana lapte dulce (250 ml), 1 ou, 1 lingurita de zahar. Cum facem un aluat de scovergi ca sa ne reuseasca? Foarte simplu!  
ingrediente pentru prepararea scovergilor de casa fragede si pufoase cu lapte si oua, retete culinare,

     Intr-un castron incapator punem drojdia faramitata si presaram deasupra ei zahar tos, dupa care o lasam sa se topeasca. Daca vrem sa ne reuseasca coca de scovergi, trebuie sa avem grija ca drojdia sa fie proaspata. Daca este proaspata, atunci cand turnam laptele cald peste ea si amestecam, in 1-2 minute incepe sa se umfle, sa creasca singura. Turnam deasupra ei laptele caldut, un praf de sare, putin ulei si oul batut bine, dupa care incepem sa amestecam bine toate ingredientele pana cand s-au omogenizat. Adaugam treptat faina si amestecam pana cand vom obtine un aluat destul de moale. 
preparare aluat de scovergi, cum facem coca pentru scovergi, cum facem aluatul de scovergi, retete culinare, aluat de casa, coca de casa, preparare coca de scovergi, retete patiserie, aluaturi si cocaturi,

Presaram faina pe blatul de lucru, rasturnam aluatul si incepem sa-l framantam bine, adaugand treptat faina pana cand mai capata consistenta. In final obtinem un aluat elastic, potrivit de moale, dar totusi consistent, care nu se lipeste de maini. Presaram faina in castron, asezam aluatul, il acoperim cu un stergar si il lasam sa dospeasca la loc calduros, aproximativ 30 de minute. Dupa ce aluatul a crescut si s-a dublat ca volum, il framantam putin pe blatul presarat cu faina si facem un sul din el pe care-l taiem in bucati egale. Luam fiecare bucata de aluat, o intindem putin cu vergeaua si presaram deasupra putina faina. Procedam asemanator cu tot aluatul si lasam scovergile sa mai creasca 5-10 minute pe masa, pana cand pregatim o tigaie cu ulei incins pentru prajit. 
preparare aluat de scovergi, preparare scovergi fragede si pufoase, cum facem coca pentru scovergi, cum facem aluatul de scovergi, retete culinare, aluat de casa, coca de casa, preparare coca de scovergi, retete patiserie, aluaturi si cocaturi,

Cand uleiul este bine incins, luam fiecare scovearga si o mai intindem dupa preferinta putin cu vergeaua, putem sa facem scovergile mari cat tigaia sau mai mici. Inlaturam surplusul de faina de deasupra si o prajim in ulei pana cand ea va creste frumos si va fi rumenita pe ambele parti. O scoatem intr-un castron pe un servetel care va absorbi uleiul si continuam la fel cu celelalte scovergi
prajire scovergi, scovergi, scovergi cu lapte, scovergi cu branza, retete culinare, retete de mancare, aluaturi, cocaturi, retete scovergi, reteta scovergi, aluat de scovergi, retete patiserie, deserturi, retetele copilariei, scovergi cu lapte si oua,

prajire scovergi, scovergi, scovergi pufoase, scovergi cu branza, retete culinare, retete de mancare, aluaturi, cocaturi, retete scovergi, reteta scovergi, aluat de scovergi, retete patiserie, deserturi, retetele copilariei, scovergi cu lapte si oua,

     Scovergi fragede si pufoase, din aluat cu lapte si ou, scovergi bune, gustoase si frumos aromate, pe care le mananci oricand cu pofta si placere alaturi de un gem de casa de prune sau caise, branza rasa sau pur si simplu pudrate cu zahar. Scovergi cu lapte si ou, o reteta traditioanala romaneasca pe care o indragim si o savuram oricand cu placere, de la mic la mare inca din copilarie. 
Pofta Buna! 

scovergi, scovergi pufoase, scovergi cu branza, retete culinare, retete de mancare, aluaturi, cocaturi, retete scovergi, reteta scovergi, aluat de scovergi, retete patiserie, deserturi, retetele copilariei, scovergi cu lapte si oua,

scovergi pufoase, scovergi cu branza, retete culinare, retete de mancare, aluaturi, cocaturi, retete scovergi, reteta scovergi, aluat de scovergi, retete patiserie, deserturi, retetele copilariei, scovergi cu lapte si oua, scovergi cu lapte,

scovergi, scovergi pufoase, scovergi cu branza, retete culinare, retete de mancare, aluaturi, cocaturi, retete scovergi, reteta scovergi, aluat de scovergi, retete patiserie, deserturi, retetele copilariei, scovergi cu lapte si oua,

scovergi, scovergi cu lapte, scovergi cu branza, retete culinare, retete de mancare, aluaturi, cocaturi, retete scovergi, reteta scovergi, aluat de scovergi, retete patiserie, deserturi, retetele copilariei, scovergi cu lapte si oua,

2 comentarii:

  1. Cele mai bune si mai frumoase scovergi!Mi-e o pofta...!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bune,de multi ani ca nu am mancat asa ceva,mi-au iesit super delizioase,multumesc frumos pt reteta

    RăspundețiȘtergere