Google+

16 aprilie 2017

Pasca cu glazura

Retete dulciuri si deserturi de Paşte reteta pasca glazurata prajitura,

Pentru Paşte nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre pasca traditionala. Anul acesta am pregatit o pasca mai speciala, un adevarat desert care a avut un success neasteptat incat a disparut imediat din farfurii si anume pasca glazurata cu branza de vaci si stafide hidratate si aromate in rom. Pasca se prepara in Ajunul Invierii si este o reteta pentru masa de Paste delicioasa, foarte usor si simplu de preparat avand reusita sigura. 

Pentru pregatirea ei avem nevoie de: 
-ingrediente pentru blat: 100g unt, 100g zahar pudra, 1 ou, 1 pliculet zahar vanilat, 250ml lapte, 200g faina, 2 linguri cacao (25g), 1 pliculet praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie,
-ingrediente pentru compozitie (compozitia de branza): 100g unt, 2 oua, 120g zahar pudra, 700g branza dulce (branza de vaci), 2 linguri faina, 100g stafide, 2 lingurite esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 5 linguri de rom,  
-ingrediente pentru glazura: 4 linguri lapte, 4 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura unt.

Pentru blat mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand devine spuma dupa care adaugam oul si zaharul vanilat, mixam in continuare apoi adaugam laptele si treptat faina amestecata impreuna cu praful de copt si cacao. Dupa omogenizare vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani groase. 
retete de Paşte reteta compozitie cu cacao pentru blatul de pasca,

Tapetam o forma rotunda de yena cu diametrul de 24-26cm cu unt si presarata cu pesmet si turnam 50-60% din compozitia pregatita anterior, o nivelam frumos si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade sa se coaca timp de 20 minute. 
retete blat de cacao pentru pasca reteta de Paşti,

In acest timp pregatim compozitia de branza pentru pasca. Mixam ouale impreuna cu untul moale si zaharul pudra pana cand se omogenizeaza apoi adaugam branza de vaci. Stafidele care au fost inmuiate in rom le stoarcem bine si le adaugam in compozitie impreuna cu coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie si faina dupa care amestecam totul impreuna. 
reteta compozitie de branza cu stafide pentru pasca retete de Pasti,

Cand blatul este copt si trece testul scobitorii adaugam compozitia de branza peste blatul copt iar deasupra vom pune compozitia ramasa de la blat. Coacem tava in cuptor la 170 grade timp de 40 minute dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca bine timp in care pregatim glazura. Focul trebuie sa fie cat mai mic ca alfel stratul de deasupra o sa crape mult. 
retete blat negru de cacao pentru pasca retete dulciuri de Pasti,

reteta si mod de preparare pentru pasca glazurata retete deserturi de Pasti,

reteta si mod de preparare pasca cu glazura de ciocolata retete prajituri de Pasti,

Pentru glazura vom pune toate ingredientele intr-un ibric, le amestecam si le fierbem timp de 1-2 minute la foc mic, sau pana cand glazura este legata. Dupa ce pasca cu branza si cacao s-a racit o scoatem pe un platou si turnam deasupra glazura si optional o ornam si cu nuca de cocos. 
retete pasca traditionala cu glazura de cacao reteta de Pasti,

reteta pasca cu branza de vaci stafide si cacao retete pentru masa de Pasti,

Pasca cu branza si cacao, un preparat traditional romanesc cu ocazia Sarbatorilor Pascale, delicioasa, moale , pufoasa si aromata cu o umplutura buna de branza si stafide si un blat delicat de cacao pe care o mananci cu placere la masa de Paste alaturi de familie si cei dragi. 
Alte retete de pasca: pasca fara aluat, pasca cu aluat de cozonac, pasca cu branza si stafide, pască de casa
Hristos a inviat! 
Adevarat a inviat! 
Reteta dulciuri si deserturi de Paşti retete pasca cu glazura prajitura,

Retete dulciuri deserturi si prajituri de Pasti reteta pasca traditionala cu glazura,

Retete dulciuri si deserturi de casa pentru masa de Paşte reteta pasca glazurata prajitura,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu