Google+

25 aprilie 2017

Shaorma de curcan

reteta shaorma de casa cu carne de curcan retete fast food,

Shaorma cu piept de curcan, o reteta iubita de toata lumea pe care nu o putem refuza, chiar daca uneori nu vrem sa recunoastem pentru ca din cand in cand mai suntem si la regim. 
Pentru prepararea a 2 shaorma de casa avem nevoie de 2 lipii libaneze sau 2 tortilla medii, ½ piept de pui sau echivalentul curcan, 2 linguri maioneza de casa,1/8 varza alba tocata, 2 lingurite mustar, 4 catei de usturoi, 2 linguri keckup de casa, 2 cartofi prajiti, 4 castraveti murati, 1 ceapa mica galbena sau rosie, sare si piper dupa gust. Cea mai buna carne pentru shaworma este de la piept dar merge si cu carne de la pulpe aleasa de piele si oase. 
retete cu lipie libaneza si tortilla reteta shaorma de casa,

Cum procedam. Maioneza trebuie sa fie proaspata, o preparam pe loc iar in 5 minute este gata, apoi o pastram la rece. Usturoiul il curatam si il zdrobim, apoi il frecam cu un praf de sare pana se face pasta si il amestecam cu putina maioneza. Carnea taiata fasii o condimentam dupa gust cu sare si piper macinat si o prajim putin la tigaie sau o frigem pe gratar. Prajim cartofiii intr-o tigaie si apoi ii scoatem pe o farfurie. 
retete mancare cartofi prajiti reteta shaorma,

retete mancare piept de curcan prajit la tigaie reteta shaorma,

Tocam varza marunt, iar ceapa o taiem julien. Castravetii ii taiem rondele si fasii si ii scurgem de zeama. Cand avem toate ingredientele pregatite putem sa ne apucam de prepararea shaormei
retete mancare si mod de preparare shaorma de casa,

retete mancare si mod de preparare shaworma de casa,

Cum se face shaorma de casa. Pastram carnea si cartofii calzi, daca nu folosim 2 tigai si le preparam pe rand atunci incalzim cuptorul si cand sunt gata le pastram in cuptor. Luam o lipie sau o tortilla si o incalzim 2-3 secunde intr-o tigaie curata sau direct pe flacara aragazului, o ungem cu putina maioneza si crema de usturoi, apoi punem pe rand cartofi prajiti, carne prajita, keckup, mustar, ceapa, castraveti si varza, indoim putin latura de jos a lipiei ca sa nu curga continutul si apoi o rulam din lateral. Shaorma astfel obtinuta o infasuram in staniol si este gata de servit. 
Cum am asezat eu continutul shaormei, am pus pe mijloc un rand de varza, apoi stanga si dreapta am pus cate un rand de cartofi si carne, deasupra am presarat castraveti si ceapa si am stropit totul cu mustar, keckup, maioneza si usturoi. Shaorma se serveste calda fiind cea mai gustoasa, dar merge si rece! 
retete mancare si mod de preparare shaorma de casa,

retete mancare si mod de preparare shaworma de casa cu carne de curcan,

Shaorma de curcan foarte buna, gustoasa si delicioasa cu de toate pe care o mananci cu pofta si placere si de care nu te saturi niciodata. Shaorma de pui foarte potrivita pentru week-end alaturi de o bere rece sau un vin bun. 
Pofta Buna! 
reteta shaorma de curcan de acasa retete fast food,

reteta shaorma de casa de curcan retete fast food shaworma,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu