Google+

9 februarie 2013

Maioneza

Reteta Maioneza De Casa Rapida La Blender


Maioneza reteta,

Ingrediente maioneza de casa
  • 1 ou
  • 1 lingurita mustar
  • 1 varf lingurita sare
  • 200ml ulei
  • ½ lamaie (zeama de lamaie)
  • 1 lingurita apa minerala

Mod de preparare maioneza la blender
Pentru o maioneza de casa reusita este foarte important ca ingredientele sa nu fie reci (sa fie la temperatura camerei) pentru a nu se taia maioneza. Pentru reusita maionezei se foloseste un mixer vertical (eu folosesc Mixi-Zepter) si in maxim doua minute maioneza este gata. 
Cum se procedeaza, se pune oul intreg intr-un bol inalt si ingust (de la mixer), se adauga sare, o lingurita de mustar, zeama de la jumatate de lamaie si 200ml de ulei. Se porneste mixerul la viteza cea mai mica si se tine vertical pe fundul bolului pana cand maioneza incepe sa se ingroase. Apoi se ridica mixerul cu miscari circulare de jos in sus si se mixeaza pana cand maioneza este gata. 
Maioneza la blender se poate subtia cu putina apa minerala daca se doreste deoarece ea o sa iasa consistenta. Aceasta maioneza rapida este foarte usor de realizat si nu exista riscul de a se taia. Dar daca totusi maioneza se taie, se adauga un ou deasupra si se repeta din nou operatiunile. 
Maioneza ingrediente reteta,

Maioneza de casa preparare reteta,

Maioneza la zepter preparare reteta,

Maioneza rapida reteta,

Maioneza la blender reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu