Google+

8 septembrie 2017

Placinta cu carne picanta

Retete Placinta Cu Carne Cu Aluat De Casa


Placinta cu carne picanta reteta,

Ce placinte de casa mai gatim. O reteta de placinta cu carne in aluat gustos placut picant si aromat este urmatoarea reteta de placinta gustoasa si consistenta. Ingredientele sunt pentru o tava rotunda mare pentru cuptor electric turcesc, iar umplutura se condimenteaza dupa gust mai picanta sau mai putin picanta. 
Placinta cu carne reteta,

Ingrediente aluat fraged
  • 500g faina (cat cuprinde)
  • 2 oua
  • 1 cana iaurt (250ml)
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ cub mic drojdie 25g
  • 1 ceapa galbena mica
  • 1 ardei gras galben
  • 2 lingurite cimbru macinat 
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita boia de ardei
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 ou pentru uns placinata

Ingrediente umplutura
  • 1 kg carne tocata (porc, vita, pui)
  • 500g ceapa galbena 
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua 
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita boia

Mod de preparare umplutura
Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt in foarte putin ulei, apoi se opreste focul si se amesteca cu carnea tocata, ouale batute spuma si condimente dupa gust. Se amesteca bine compozitia si dupa cateva minute se gusta si se mai potriveste gustul de sare si piper.

Mod de preparare aluat fraged
Preparare aluat placinta cu carne. Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt, faina se amesteca cu praful de copt. Intr-un castron se amesteca legumele cu ulei, sare, cimbru, boia, piper, drojdia faramitata cu mana, apoi se adauga ouale si iaurtul, iar dupa ce se amesteca bine compozitia se incorporeaza treptat faina. Aluatul final trebuie sa fie elastic si nelipicios, se lasa sa se odihneasca 15 minute. O alta reteta de aluat fraged este si aici

Mod de preparare placinta
Aluatul fraged se imparte in 2 parti egale, iar fiecare parte se intinde cu vergeaua in 2 foi de placinta de marimea tavii de cuptor. Se asaza in tava la inceput o foaie si se inteapa cu o furculita apoi se intinde uniform compozitia de carne tocata, iar deasupra se asaza cealalta foaie de placinta care se inteapa si ea cu o furculita. Se unge cu ou batut si se coace la cuptor timp de 30-40 minute la 200 grade, sau pana cand placinta este frumos rumenita. Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste simpla, cu iaurt sau cu ce ne place. 
Pofta Buna! 
Placinta de casa cu carne reteta,

Placinta reteta,

Placinta cu carne cu aluat de casa reteta,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu