19 martie 2018

Cornuri cu gem de post

Retete De Post Reteta Cornuri Umplute Cu Nuci Si Gem


Cornuri cu gem de post retete culinare,

Ce retete de dulciuri si deserturi mai facem in timpul postului. O reteta de patiserie facuta foarte usor si acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de cornuri cu gem si anume cornuri umplute cu gem si nuca. Pentru 16 cornuri sunt necesare urmatoarele ingrediente: 
-pentru aluat: 1,5 cana faina, 20g drojdie, 1 cana apa, 2 linguri ulei, 1 varf lingurita sare, 1 lingurita zahar. 
-pentru umplutura: ½ borcan gem de afine, miez de nuca. 
Cornuri de post retete culinare,

Mod de preparare 
Pentru inceput se face un aluat dospit de post identic cu aluatul de scovergi sau de paine. Cum se procedeaza, se dizolva intai drojdia frecand-o cu zahar apoi se pune intr-un castron cu apa calduta, sare si ulei. Se amesteca bine si se incorporeaza treptat faina, faina se pune cat cuprinde adica pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. 

Se lasa la crescut timp de 20 minute la loc calduros apoi se imparte coca in doua parti egale din care se modeleaza cate o bila, fiecare bila se intinde cu vergeaua si se procedeaza ca la cornulete, se taie fiecare foaie in 8 raze pe care se pune cate 2 lingurite de gem si bucati de nuca, se ruleaza sub forma de corn si se lasa la crescut timp de 10 minute asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Dupa acest timp se dau la cuptor pentru 20-25 minute la 250 grade, se scot din cuptor cand sunt gata si se ung imediat cat sunt fierbinti cu miere de albine. Se servesc imediat cat sunt calde dar sunt foarte bune si a doua zi. 
Pofta Buna! 
Cornuri pufoase retete culinare,

Retete cornuri umplute de post,

Cornuri cu nuca si gem retete culinare,

Cornuri umplute retete culinare,

Un comentariu:

  1. magnificent put up, very informative. I'm wondering why the other experts of
    this sector don't realize this. You should continue your
    writing. I'm sure, you've a huge readers' base already!

    RăspundețiȘtergere