Google+

9 martie 2013

Tort Tiramisu

Retete Culinare Tort Tiramisu De Casa Cu Piscoturi Si Mascarpone


Tiramisu reteta,
Ingrediente tiramisu de casa
  • 1 cutie mascarpone 
  • 5 oua 
  • 5 linguri zahar tos
  • 3 linguri frisca 
  • 50ml coniac 
  • 1 pachet piscoturi de sampanie 
  • 200ml cafea 
  • ½ sticluta esenta de rom 
  • 1 lingura cacao 
  • 1 lingurita unt 

Tiramisu cu banane reteta,
Mod de preparare tiramisu cu piscoturi si mascarpone
Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar la bain-marie pana se topeste zaharul si se formeaza o crema consistenta. Albusurile se bat cu 2 linguri de zahar la bain-marie pana se intaresc. Se lasa la racit iar dupa ce s-au racit se amesteca galbenusurile cu albusurile, jumatate din lichior si esenta de rom, crema de mascarpone batuta putin cu mixerul separat. Se face o cafea tare fara zahar care se lasa sa se raceasca si se amesteca cu restul de coniac si esenta de rom
Se unge cu unt o tava rotunda sau dreptunghiulara, suficient de inalta in care vom aseza prajitura tiramisu. Se inmoaie foarte putin in cafea piscoturile de sampanie si se asaza in tava unul langa celalalt cu partea cu zahar in sus. Se asaza peste primul strat de piscoturi un strat de crema si se asaza al doilea strat de piscoturi in sens invers pentru a nu aluneca. Se asaza iar un strat de crema si se pudreaza deasupra cu cacao. Se lasa la racit in frigider pana se intareste bine. Deasupra se poate orna dupa gust cu ciocolata, felii de banane sau ce alte fructe ne plac. 
Tiramisu ingrediente reteta,

Compozitie tiramisu preparare reteta,

Frisca preparare reteta,

Tiramisu preparare reteta,

Tiramisu preparare reteta,

Tiramisu preparare reteta,

Tiramisu de casa preparare reteta,

Tiramisu reteta,

Tiramisu reteta,

Tiramisu reteta,

Tiramisu reteta,

Un comentariu: