3 martie 2018

Cartofi manastiresti de post

Retete De Post Reteta Cartofi Manastiresti



Cartofi manastiresti de post retete culinare,

Ce mai gatim in timpul postului. Un fel de mancare gustos preparat in stil bisericesc si taranesc foarte usor de preparat si la noi acasa in bucatarie este urmatoarea reteta de cartofi manastiresti serviti cu mamaliga si mujdei de usturoi. Pentru 2 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente 
Cartofi taranesti de post retete culinare,

-8 cartofi potriviti ca marime
-3 cepe mari
-½ lingurita sare grunjoasa
-100 ml ulei pentru prajit

-1 capatana de usturoi mare
-25 ml ulei pentru mujdei
-1 lingurita otet pentru mujdei
-½ lingurita de sare pentru mujdei
-50 ml apa pentru mujdei

-1 cana malai pentru mamaliga
-3 cani apa pentru mamaliga
-½ lingurita sare pentru mamaliga 

Mod de preparare
-cartofii se spala bine sub jet de apa, se pun intr-o cratita cu apa si sare sa fiarba in coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin sa se raceasca iar cand nu mai frig asa tare se curata de coaja si se taie cuburi. 
-usturoiul se curata si se zdrobeste, apoi se freaca la inceput cu sare apoi si cu ulei pana cand se obtine deliciosul mujdei de usturoi. Se picura putin otet si se diluiaza cu apa pana la consistenta dorita. 
-pentru mamaliga se pune apa cu sare la fiert iar cand apa clocoteste se pune malaiul in ploaie sa nu faca cocoloase. Se amesteca bine, se acopera cu capac si se lasa timp de 15-20 minute sa fiarba la foc mediu. La final se descopera si se amesteca bine, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa. 

-ceapa se curata, se spala si se taie dupa preferinta marunt sau julien. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se pune ceapa sa se caleasca usor, se adauga putina sare iar dupa 2-3 minute cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pun cartofii taiati cuburi si se amesteca periodic pana cand cartofii prind culoare si incep sa se rumeneasca. 
-se scot cartofii cand sunt gata cu o paleta impreuna cu ceapa caramelizata si se servesc imediat cat sunt calzi, se pot manca cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda, sau castraveti murati la fel ca la manastire. Binenteles ca merg si cu paine de casa alaturi cu orice ne place. 
Cartofi manastiresti de post, o reteta simpla romaneasca cu gust bun foarte potrivita pentru zilele din Postul Mare. O alta reteta si aici
Pofta Buna! 
Preparare cartofi manastiresti de post retete culinare,

Retete de post,

Cartofi prajiti cu ceapa caramelizata retete culinare,

2 comentarii: