28 aprilie 2018

Pulpe de rata cu cartofi la cuptor

Retete De Fripturi Reteta Friptura De Rata La Cuptor Cu Cartofi



Pulpe de rata cu cartofi la cuptor retete culinare,

O carne gustoasa cu un gust deosebit este carnea de raţă iar friptura preparata cu aceasta carne este excelenta. Cum se face rata cu cartofi la cuptor urmareste reteta mea, pentru 2-3 portii sunt necesare urmatoarele ingrediente:
-2 pulpe de rata
-2 aripi de rata
-600 g cartofi
-1 ceapa mare   
-5 catei de usturoi
-250 ml apa
-sare, piper, cimbru dupa gust
Friptura de rata retete culinare,

Friptura de rata cu perle de ceapa murata retete culinare,

Mod de preparare
Atat pulpele cat si aripile de rata se parlesc la flacara aragazului apoi li se cresteaza usor pielea cu un cutit bine ascutit, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se lasa 15 minute sa prinda gust. Eu pentru prepararea fripturii o sa folosesc un vas de yena cu capac, la inceput se asaza bucatile de carne de rata cu pielea in jos si se dau la cuptor la 180 grade pentru 20 minute fara capac, dupa acest timp se scoate vasul din cuptor si se pune apa cat sa acopere canea pe jumatate, se acopera vasul cu capac si se da la cuptor pentru inca 30 minute. 
Retete cu rata,

In acest timp se pregatesc legumele care se curata, ceapa se taie rondele subtiri, usturoiul se taie feliute, iar cartofii se taie dupa preferinta felii sau sferturi. Cartofii se condimenteaza cu putina sare, piper, cimbru si se amesteca usor cu mana. Se scoate tava din cuptor si se scoate carnea din tava, se asaza la inceput rondele de ceapa pe toata suprafata vasului, apoi se pune usturoiul si cartofii iar deasupra se asaza carnea cu pielea in sus. 
Preparare friptura de rata retete culinare,

Se acopera tava cu capac si se da la cuptor pentru inca 15 minute, apoi se descopera tava si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca foarte putin atat carnea cat si cartofii, sau mai mult dupa gustul fiecaruia. 
Friptura de rata cu cartofi la cuptor retete culinare,

Friptura de rata se serveste calda cu orice ne place, de la salate de sezon pana la muraturi sau legume trase la tigaie. Alte retete cu rata: tocanita de rataciulama de rataciorba de ratapiept de rata cu prunepiept de rata cu portocalepiept de rata cu varza rosiepulpe de rata cu varzarata la gratarrata pe varzarata cu portocale, piept de rata cu legume si orez
Pofta Buna! 
Pulpe de rata la cuptor retete culinare,

Friptura de rata la cuptor retete culinare,

Pulpa de rata cu cartofi la cuptor retete culinare,

Retete de mancare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu