6 ianuarie 2018

Piept de rata cu sos de portocale

Retete Mancare Reteta Rata Cu Portocale


Piept de rata cu sos de portocale retete culinare,

Cum facem piept de rata cu sos de portocale, un fel de mancare dulce si aromat foarte gustos din bucataria franceza care se prepara simplu si usor in maxim 30 minute. Pentru doua portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 
Retete mancare reteta rata cu sos de portocale,

-1 piept de rata intreg
-2 lingurite unt
-4 portocale
-3 linguri zahar
-4 linguri vin alb
-½ lingurita sare
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru macinat

Cum se procedeaza, pieptul de rata la temperatura camerei se taie in doua si se fasoneaza, adica se curata de pielitele si grasimea care atarna in exces. I se cresteaza pielea cu un cutit bine ascutit, se asaza intr-o tigaie rece cu pielea in jos iar deasupra se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. De preferat ar trebui sa avem o tigaie groasa care merge bagata si la cuptor, eu o sa folosesc o tigaie de fonta. Se aprinde cuptorul la 200 grade ca sa fie cald, apoi se da drumul si la aragaz. Pieptul de rata se tine cu pielea in jos pana cand aceasta devine maronie si crocanta, se intoarce pieptul timp de 1 minut si cu pielea in sus apoi se da la cuptor pentru 8 minute la 180 grade pentru un piept de rata gatit in sange, intorcandu-l iar cu pielea in jos. 
Piept de rata retete culinare,

Piept de rata la tigaie retete culinare,

Preparare piept de rata retete culinare,

In acest timp se prepara un sos de portocale rapid astfel, se caramelizeaza usor in 3 linguri de grasime de rata (untura de rata lasata de la piept) 3 linguri de zahar, se stinge cu sucul de la 3 portocale si 4 linguri de vin alb demisec. Se tine pe foc pana cand zeama scade la jumatate, putem folosi atat o tigaie mica cat si un vas special pentru sosuri. Din portocala ramasa punem deoparte 1 lingura de coaja de portocala rasa, pulpa taiata felii de la jumatate portocala, iar cealalta jumatate de portocala taiata felii cu tot cu coaja. 
Se adauga pulpa de portocala in tigaie si se amesteca, se tine pe foc pana cand sosul se leaga si are aspectul de dulceata, apoi se opreste focul. Coaja de portocala se fierbe timp de 2 minute in putina apa, apoi se scurge de zeama si se amesteca in sosul de potocale. 
Zahar caramelizat in untura de rata retete culinare,

Preparare sos de portocale retete culinare,

Sos de portocale retete culinare,

Pieptul de raţă cand este gata dupa gustul fiecaruia mai in sange sau mai bine facut, se scoate pe un fund de bucatarie cu pielea in sus si i se unge pielea cu putin unt, iar dupa 2 minute se portioneaza in felii groase de 1 cm. Se asaza in farfurii, se stropeste cu sos de potocale iar alaturi se pun felii de portocala, se serveste cald avand un gust minunat iar asocierea dintre rata si portocala este cea mai reusita. Iubitorii mancarurilor dulci n-ar trebui sa rateze aceasta reteta. Pofta Buna! 

Reteta piept de rata la tigaie retete culinare,

Piept de rata gatit perfect retete culinare,

Piept de rata gatit in sange retete culinare,

Piept de rata cu portocale retete culinare,

Rata cu portocale retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu