Dulceata De Dovleac Cu Lamaie Si Scortisoara - Retete De Dulceata
Ingrediente:
- 1 dovleac (1-1,5 kg dovleac
placintar)
- 1 kg de zahar
- 1- 2 lingurite de scortisoara macinata (dupa gust)
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama de la 2 lamai
Mod de
preparare:
Dovleacul
se spala, se taie felii si se curata de coaja si de samburi. Dupa ce dovleacul este bine curatat, i se taie pulpa bucatele (cubulete) sau se rade pe
razatoarea mare. Se ia o craticioara incapatoare in care o sa se prepare dulceata,
se rastoarna bucatile de dovleac, se
adauga zahar si se amesteca bine
compozitia. Apoi se acopera craticioara cu un capac si se lasa la macerat timp de 8- 12 de ore, o sa se formeze un sirop din zeama de dovleac si zahar si nu mai este nevoie sa se adauge apa.
Lamaile
se spala, zeama de la o lamaie si scortisoara se vor adauga cu 2- 3 minute ca dulceata sa fie gata, iar coaja rasa si zeama de la o lamaie se vor adauga la inceput. Se pune craticioara
cu dovleac
pe foc, se amesteca din nou bine compozitia, se adauga coaja rasa si zeama de lamaie si se fierbe la
foc mic timp de 45- 60 de minute, pana cand dulceata
se leaga sau pana la consistenta dorita. Cand dulceata de dovleac cu lamaie si scortisoara este
gata, se adauga zeama de lamaie si scortisoara dupa gust, se amesteca si se mai dau cateva clocote.
Dulceata de dovleac pentru iarna se pune fierbinte in borcane (spalate foarte bine inainte) si se acopera bine cu capace. Borcanele cu dulceata se acopera cu o patura si se lasa acoperite pana se racesc, dupa care se depoziteaza in camara la rece.
Dulceata de dovleac, una din multele retete de dulceata pentru iarna cu un gust deosebit, extraordinar de fin si rafinat de care nu te mai saturi. Rasfata-te in arome, gusturi si culori!
POFTA BUNA!
Dulceata de dovleac pentru iarna se pune fierbinte in borcane (spalate foarte bine inainte) si se acopera bine cu capace. Borcanele cu dulceata se acopera cu o patura si se lasa acoperite pana se racesc, dupa care se depoziteaza in camara la rece.
Dulceata de dovleac, una din multele retete de dulceata pentru iarna cu un gust deosebit, extraordinar de fin si rafinat de care nu te mai saturi. Rasfata-te in arome, gusturi si culori!
POFTA BUNA!