Bezele

Bezele De Casa - Dulciuri Si Prajituri De Casa



Ingrediente:

  • 5 albusuri de ou
  • 200 g de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • sare

Mod de preparare:

     Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand sunt batute foarte bine se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand albusurile devin lucioase si zaharul este topit. In compozitie mai putem adauga: nuca de cocos, bucatele mici de nuca si alune. Pentru colorare folosim dupa preferinta ceva natural: zeama de lamaie, suc de morcov sau sfecla rosie, cacao... 
     Tapetam o tava de cuptor cu hartie de copt, spiralam bezelele si le asezam in tava. Introducem in cuptor la foc mic pana sunt gata, normal bezelele trebuie in primul rand sa se usuce ca sa isi pastreaze forma. Timp de coacere: 60-90 minute. Bezele, un desert de casa delicios. 
POFTA BUNA!

bezele, bezele de casa, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, retete bezele, reteta bezele, bezea, bezele asortate,

bezele, bezele de casa, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, retete bezele, reteta bezele, bezea,

bezele, bezele de casa, dulciuri, prajituri, deserturi, retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa, retete bezele, reteta bezele,

Omleta pufoasa cu branza si legume

Reteta Omleta Cu Branza Si Legume Pufoasa Si Gustoasa Retete Culinare Omlete De Casa


Omleta pufoasa cu branza si legume reteta,

Ingrediente pentru omleta de casa
  • 6 oua
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei kapia 
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie 
  • 3  fire ceapa verde
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura mica marar verde
  • 150g branza telemea
  • 150g branza de vaci
  • 100g cascaval
  • 1 rosie
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • un cub de unt

Mod de preparare omleta cu branza si legume la zepter
Legumele proaspete se curata si se taie fideluta, patrunjelul si mararul se taie marunt, branza si cascavalul se rad pe razatoarea mare, ouale proaspete de tara se bat bine intr-un castron si se amesteca cu verdeata tocata marunt si branza rasa. Se pune o tigaie cu capac pe foc cu putin unt, eu am folosit o tigaie mai groasa cu capac o tigaie zepter, se adauga ceapa si ardeiul, se acopera cu capac si se lasa putin sa se caleasca. Se adauga rosiile si se amesteca, se adauga ciupercile si se mai lasa cateva minute. Se toarna deasupra ouale batute spuma, se acopera cu capac si se lasa la foc mic 10-15 minute pana cand omleta este gata. Se presara cascaval ras inainte cu cateva minute ca omleta pufoasa sa fie gata. 
Omleta cu branza si legume se condimenteaza cu piper si se serveste dupa preferinta cu gogosari in otet, castraveti murati sau o salata de sezon. Omleta pufoasa cu branza si legume este un mic dejun delicios la indemana oricui, este o gustare gustoasa pentru o dimineata frumoasa. Pofta Buna!
Omleta ingrediente reteta,

Omleta ingrediente reteta,

Rosii pentru omleta reteta,

Omleta cu branza si legume reteta,