Supa crema de fasole



 retete de mancare, retete de post, supa de fasole, retete culinare, retete cu fasole
Ingrediente:

  • ½ kg fasole boabe uscata
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • ¼ telina
  • 1 lingura de bulion
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 litri de apa

Mod de preparare:

     Fasolea boabe se spala, se fierbe 5-10 minute, se scurge de apa si se lasa in apa proaspata pana a doua zi. A doua zi se fierbe din nou, se scurge de apa, se alege pe cat posibil de coji (cojile se vor desprinde cu usurinta daca se amesteca) si se pune sa fiarba acoperit intr-o oala cu 3 litri de apa. Ceapa, morcovii si telina se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se adauga si legumele sa fiarba impreuna cu fasolea. Doua cepe se calesc separat in ulei cu o lingurita de sare si o lingurita de zahar, iar cand sunt gata se adauga si lingura de bullion (o sa dea un gust deosebit).
     Cand fasolea este fiarta se strecoara de zeama, se amesteca boabele cu ceapa calita si se paseaza cu un blender. Se adauga treptat zeama pana la consistenta dorita dupa care se mai fierbe 10 minute si se regleaza gustul de sare. Supa crema de fasole boabe se serveste fierbinte cu leustean si patrunjel verde tocat deasupra, o ceapa rosie sau crutoane. Este o mancare sanatoasa, consistenta, cu un gust deosebitAlta reteta gustoasa de supa crema: Supa crema de telina  
POFTA BUNA! 
retete culinare de post, supa de fasole, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de post

retete culinare, retete de mancare, retete de post, supa de fasole, retete culinare

Mancare de mazare

Retete Cu Mazare - Retete Cu Pui - Retete De Mancare


mancare de mazare cu pui, retete de mancare, retete culinare, retete cu pui, preparate culinare
Ingrediente:

  • 1 kg mazare congelata sau proaspata
  • carne de pui
  • 1 ceapa mare sau 2 potrivite
  • 2 linguri de bulion
  • ½ lingura de faina
  • ½ lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 4 cani de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 legatura de marar verde


Mod de preparare:

     Carnea de pui se taie in bucati, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se spala si se taie mic. Mazarea se spala, se pune intr-o oala cu apa si se opareste timp de 2 minute, apoi se scurge bine de apa.
     Intr-un ceaun se incinge ulei si se prajesc putin bucatile de carne de pui. Se scoate carnea intr-o farfurie, se adauga ceapa cu putina sare si si un strop de apa si se caleste. Cand ceapa incepe sa prinda culoare se adauga mazarea si se amesteca. Se completeaza cu apa cat sa acopere mazarea si se fierbe acoperit la foc mic pana cand mazarea este aproape fiarta.
     Cand mazarea este aproape fiarta, se adauga bulionul si faina, apoi se adauga carnea si se mai completeaza cu apa daca mai este cazul. Se condimenteaza cu piper, se potriveste gustul de sare si se mai fierbe 15 minute. Cand sosul este legat se opreste si se adauga mararul verde tocat. Mancare de mazare, o mancare foarte gustoasa care place tuturor, iar reteta cu pui este cea mai buna. 
POFTA BUNA! 

mazare, mazare congelata, mazare proaspata, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare


retete cu mazare, retete culinare, mazare congelata, preparate culinare, retete de mancare,

retete cu pui, retete culinare, mancare, preparate culinare, retete de mancare, mancare scazuta





retete de mancare, retete cu pui, mazare cu sos, preparate culinare, retete culinare

mancare, retete mancare, retete culinare, mazare scazuta, retete cu pui, retete de mancare, preparate culinare

mazare, mancare, retete de mancare, retete culinare, mazare proaspata congelata, retete cu pui

retete de mancare, retete cu pui, retete culinare, mancare de mazare, preparate culinare