9 februarie 2014

Supa crema de fasole



 retete de mancare, retete de post, supa de fasole, retete culinare, retete cu fasole
Ingrediente:

  • ½ kg fasole boabe uscata
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • ¼ telina
  • 1 lingura de bulion
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 litri de apa

Mod de preparare:

     Fasolea boabe se spala, se fierbe 5-10 minute, se scurge de apa si se lasa in apa proaspata pana a doua zi. A doua zi se fierbe din nou, se scurge de apa, se alege pe cat posibil de coji (cojile se vor desprinde cu usurinta daca se amesteca) si se pune sa fiarba acoperit intr-o oala cu 3 litri de apa. Ceapa, morcovii si telina se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se adauga si legumele sa fiarba impreuna cu fasolea. Doua cepe se calesc separat in ulei cu o lingurita de sare si o lingurita de zahar, iar cand sunt gata se adauga si lingura de bullion (o sa dea un gust deosebit).
     Cand fasolea este fiarta se strecoara de zeama, se amesteca boabele cu ceapa calita si se paseaza cu un blender. Se adauga treptat zeama pana la consistenta dorita dupa care se mai fierbe 10 minute si se regleaza gustul de sare. Supa crema de fasole boabe se serveste fierbinte cu leustean si patrunjel verde tocat deasupra, o ceapa rosie sau crutoane. Este o mancare sanatoasa, consistenta, cu un gust deosebitAlta reteta gustoasa de supa crema: Supa crema de telina  
POFTA BUNA! 
retete culinare de post, supa de fasole, retete culinare, retete de mancare, mancaruri de post

retete culinare, retete de mancare, retete de post, supa de fasole, retete culinare

Un comentariu: