Paine cu cartofi

Reteta Paine De Casa Cu Cartofi - Paine Cu Cartofi Pufoasa


paine, paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

     O paine de casa cu cartofi este un deliciu traditional romanesc care se prepara mai ales in Banat, fiind apreciata datorita gustului foarte bun si usor dulceag de la cartofi. Pentru prepararea acestei paini de casa cu cartofi avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1,5 kg faina, 50g drojdie proaspata, 4 cartofi (0,5 kg), 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 500ml de apa, ½ lingurita de margarina pentru uns tava, 1 lingura seminte de mac sau susan. Reteta se prepara foarte simplu in aproximativ 60 de minute iar din ingredientele de mai sus ies 2 paini mari. 
ce ingrediente ne trebuie pentru a face o paine cu cartofi gustoasa si pufoasa de casa, retete culinare,

     Curatam cartofii de coaja si ii taiem bucatele mici dupa care ii punem sa fiarba intr-o cratita cu apa si putina sare. Dupa ce cartofii au fiert, scurgem apa, oprim din ea 500ml (2 cani) si o dam deoparte. Pisam cartofii foarte bine (sau ii mixam) pana cand obtinem un piure de cartofi, adaugam treptat uleiul si jumatate din zeama de cartofi si amestecam continuu pana obtinem o pasta bine amestecata de consistenta unui nectar. 
piure de cartofi, preparare cartofi mixati pentru painea de cartofi, retete culinare, retete de mancare, cum facem painea cu cartofi, cartofi pisati, cartofi mixati, cartofi pisati, retete cu cartofi,

In vasul in care vom face painea punem drojdia faramitata cu putin zahar si o dizolvam cu putina zeama calduta de la cartofii care au fiert. Punem deasupra piureul de cartofi si restul de zeama, amestecam bine si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de paine care nu se mai lipeste de maini. Il framantam putin si cand este gata il asezam in vas la crescut acoperit cu un prosop. Lasam aluatul sa creasca la caldura timp de 30 de minute pana cand isi mareste volumul. 
aluat paine cu cartofi, coca paine cu cartofi preparare, cum facem painea cu cartofi, cum se face painea cu cartofi, cum se prepara painea de casa cu cartofi pufoasa, retete culinare,

aluat de paine, coca de paine, cum facem painea de casa, cum se face painea de casa, aluat de casa, retete culinare, retete patiserie, retete panificatie, reteta paine, retete paine,

Presaram blatul de lucru cu faina, rasturnam aluatul, il framantam putin si il impartim in doua bucati. Eu am facut painea in forma de cozonac, dar se pot face dupa preferinta in ce forma dorim. Din fiecare bucata facem cate un sul pe care il rasucim putin. Ungem tavile de cozonac cu putina margarina si le presaram cu faina, apoi asezam sulurile de aluat in tava si le mai lasam putin sa creasca. 
aluat, coca, aluat de casa, coca de casa, aluat cu cartofi pentru paine, cum facem aluatul de paine, cum se face aluatul pentru paine, aluaturi, cocaturi,

paine de casa in forme de cozonac, paine la crescut, paine la dospit, retete paine, reteta paine, retete culinare, retete panificatie, retete patiserie, cum se face painea de casa,

Dupa ce au crescut in tava le crestam in 2-3 locuri cu un cutit, le ungem putin cu apa calduta si presaram deasupra mac sau susan. 
paine de casa in forme de cozonac, paine la crescut, paine la dospit, retete paine, reteta paine, retete culinare, retete panificatie, retete patiserie, cum se face painea de casa,

Coacem painile in cuptorul incins la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoatem tavile din cuptor si le acoperim cu un prosop mai gros pana cand se racesc. Dupa ce s-au racit, scoatem painile din tava si le putem taia felii si servi. 
     Paine de casa cu cartofi, o paine minunata, gustoasa si hranitoare, cu o aroma imbietoare si un gust adevarat de paine de casa cu cartofi care se mananca simpla sau cu orice altceva fiind foarte buna si gustoasa. 
Pofta Buna! 
paine, paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine de casa, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine, paine de casa, paine pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

paine, paine pufoasa, paine cu cartofi pufoasa, paine pufoasa cu cartofi, retete culinare, retete de mancare, paine de post, aluaturi, cocaturi, retete de panificatie, retete patiserie, retete paine, reteta paine, paine gustoasa, aliment hranitor, retete traditionale, cum facem painea de casa,

Rulouri de pui

Reteta Rulou Din Piept De Pui Cu Ficatei Si Kaiser


rulouri din piept de pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, fripturi, aperitive, rulou din piept de pui cu ficatei si kaiser, rulou de pui, mancaruri cu carne, retete culinare cu carne de pui,

     Avem nevoie pentru prepararea acestor rulouri de pui de urmatoarele ingrediente: 2 piepti de pui dezosati si curatati de piele, 200g ficatei de pui, 200g kaizer feliat subtire, ½ lingurita de sare, ½ lingurita de piper negru macinat, 50ml de vin alb si 2 linguri de ulei pentru uns tava. Taiem fiecare piept de pui in doua, dupa care cu un cutit foarte bine ascutit il feliem in felii subtiri ca la snitel, dupa care le batem putin cu ciocanul pentru snitele ca sa fie cat mai intinse si mai subtiri. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata de piept, asezam intr-o margine un ficatel si apoi rulam totul impreuna, iar la sfarsit o mai rulam intr-o bucata de kaizer pe care o prindem cu scobitori ca sa nu se desfaca. Procedam la fel cu restul ingredientelor pana cand vom obtine 18-20 rulouri de pui pe care le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei. 
rulouri din piept de pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, fripturi, aperitive, rulou din piept de pui cu ficatei si kaiser, rulouri de pui, mancaruri cu carne, retete culinare cu carne de pui,

Introducem tava in cuptor la foc potrivit si cand rulourile sunt aproape gata le stropim cu vin si le mai lasam inca 5-10 minute pana cand s-au rumenit usor. Cand sunt gata scoatem rulourile din cuptor si le servim fierbinti alaturi de o garnitura de cartofi acordeon si niste gogosari murati sau castraveti in otet, sau reci sub forma de aperitiv taiat feliute. 
     Rulou de pui, un preparat minunat, gustos si delicios din piept de pui, ficatei si kaizer care se mananca foarte usor fiind foarte apetisant. 
Pofta Buna! 

rulouri de pui, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, fripturi, aperitive, rulou din piept de pui cu ficatei si kaiser, rulou de pui, mancaruri cu carne, retete culinare cu carne de pui,