15 mai 2013

Dovlecei prajiti

Retete Cu Dovlecei Reteta Dovlecei Prajiti Cu Iaurt Si Mujdei De Usturoi


Dovlecei prajiti retete culinare,
Ingrediente
  • 1 kg dovlecei (nu prea mari)
  • 3 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare
Dovleceii se spala, se curata de coaja si se taie dupa preferinta rondele sau pe lung. Nu trebuie sa taiem toti dovleceii odata, doar cat ne incap in tigaie, pentru ca sunt foarte zemosi si isi vor lasa multa apa. Se pun rondelele de dovlecei intr-un castron si se freaca cu putina sare pentru a-si lua gust, dupa care se trec prin faina. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei pana se rumenesc bine. Dupa ce s-au prajit, se scot din tigaie pe un platou acoperit de un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei. Dovlecei prajiti, o reteta de mancare delicioasa, se servesc fierbinti sau reci, cu mujdei de usturoi, cu iaurt sau smantana, cu un sos de iaurt cu usturoi si marar, sau un sos tzatziki
Pofta Buna!

Dovlecei reteta,

Preparare dovlecei reteta,

Preparare dovlecei retete,

Dovlecei prajiti reteta,

Dovlecei prajiti cu sos de iaurt si marar reteta,

Dovlecei prajiti cu sos de iaurt si mujdei de usturoi reteta,

Prajitura de pricomigdale si cafea

Cum Se Prepara Prajitura De Pricomigdale Si Cafea - Retete Si Preparate Culinare - Retete Dulciuri - Retete Prajituri



Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita esenta migdale
  • 300g nuci macinate(migdale)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ½ lingurita sare

Ingrediente crema:

  • 2 cesti cafea neindulcita si foarte rece
  • 1 cutie mascarpone
  • 30g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cutie de 500g smantana dulce pentru frisca
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare:

     Albusurile se bat bine intr-un castron cu putina sare pana cand devin spuma, apoi adaugam zaharul si se bat in continuare ca la bezele. Adaugam in compozitie esenta de migdale si vanilia, faina si nucile pisate. Amestecam usor de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Pregatim doua tavi tapetate cu hartie de copt si intindem compozitia cam de 1cm grosime cu ajutorul unui posh de patiserie sau cu o lingura. Coacem tavile in cuptorul incins timp de aproximativ 20 minute.
     Facem cafeaua, o racim si o punem in frigider sa se racesca, dupa care vom insiropa blaturile cu  ea.
     Punem crema de mascarpone intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si vanilia si batem cu ajutorul unui mixer, pana cand compozitia devine consistenta ca o smantana mai groasa. Separat batem smantana dulce pentru frisca pana cand obtinem o frisca pufoasa. Amestecam crema de mascarpone cu frisca pana se omogenizeaza(nu prea mult pentru a nu se lasa).
Pentru asamblare, pregatim o tava dreptunghiulara cu marginile mai inalte. Asezam in tava primul blat si-l insiropam cu jumatate din cafea, apoi il acoperim cu jumatate din crema, nivelam frumos si-l presaram cu un strat de cacao. Asezam cel de-al doilea blat, il insiropam cu cafeaua ramasa, il acoperim cu restul de crema, nivelam frumos si ornam deasupra cu cacao din belsug. Inainte de a-l servi, il tinem la rece in frigider cel putin doua ore.
POFTA BUNA!