25 mai 2013

Ciorba de burta

Reteta Ciorba De Burta - Ciorba De Burta Cu Ciocanele De Porc


ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta,
Ingrediente:

  • 3-4 picioare de porc
  • 1 kg de burta de vita
  • 5 litri de apa
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura de orez
  • usturoi  
  • hrean
  • smantana

Mod de preparare:

     Picioarele de porc se parlesc, se curata si se spala bine. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Punem intr-o oala la fiert picioarele de porc si spumam, adaugam ceapa si morcovii si fierbem 1-2 ore, pana cand carnea se desprinde de pe os. Daca burta de vita o cumparam de la Supermarket, curatata, prefiarta si taiata fideluta, atunci doar o mai oparim 5 minute (in apa cu 2 linguri de otet) si o scurgem de apa. Daca burta o cumparam din piata, atunci o curatam, o spalam bine, o fierbem in apa cu otet, o clatim si o taiem fideluta. Usturoiul se curata, se piseaza si se face mujdei. Daca ne place ciorba mai groasa, putem adauga si un rasol de porc.
     Scoatem picioarele de porc cand sunt fierte si le lasam sa se raceasca cateva minute. Separam oasele de carne. Carnea o taiem bucatele mici de marimea bucatilor de burta si le introducem inapoi in oala care fierbe. Introducem in oala si burta si continuam fierberea. Potrivim de sare si adaugam orezul (orezul o sa se farame si o sa albeasca ciorba). Cand si burta este fiarta, oprim si adaugam ouale batute spuma, avem grija sa nu le taiem (cand batem ouale adaugam putina apa rece). Ciorba de burta, o reteta de ciorba foarte gustoasa, se serveste fierbinte dreasa cu smantana, mujdei de usturoi, hrean in otet, otet, dupa gustul dorit. 
POFTA BUNA!

picioare porc, ciocanele porc, adidasi porc, ciocanele de porc, carne de porc, retete cu porc, retete si preparate culinare din picioare de porc,

rasol de porc, retete cu rasol, preparate din rasol, rasol de vita, rasol pentru ciorba de burta, carne de porc, carne, retete si preparate culinare din rasol,




burta, burta vita, burta de vita taiata fideluta, burta fideluta, burta de vita pentru ciorba de vita, retete cu vita, retete cu burta de vita, preparate din vita, retete si preparate culinare burta de vita,


ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

ciorba burta, ciorba, reteta ciorba, reteta ciorba de burta, retete ciorba de burta, ciorba de burta cu picioare de porc, retete de mancare, retete de ciorbe, retete si preparate culinare ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, retete culinare,

Alte retete:  Ciorba de ciocanele

Pui umplut cu orez, ficat si ciuperci

Retete Cu Pui - Pui Umplut Cu Legume La Cuptor


retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui,

Ingrediente:

  • 1-2 pui intregi
  • 1 ceasca de orez
  • 8 ficatei de pui
  • 6 ciuperci mici
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de boia
  • ½ lingurita de cimbru
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mica
  • 1 kg de cartofi noi mici
  • 4-5 morcovi

Mod de preparare:

     Puiul se parleste, se curata, se spala si se fierbe 5 minute in apa cu putina sare. Se scurge, se condimenteaza in interior si exterior cu sare, cimbru, piper si boia de ardei si se lasa cateva ore la rece. Oprim 3 cesti de supa pentru umplutura si 2 cesti de supa pentru tava de friptura. Cartofii noi se curata si se spala, o sa-i punem intregi in jurul puiului. Morcovii se curata, se spala si se taie in 2-3 bucati pe lung, 2-3 morcovi o sa-i punem sub fiecare pui, iar restul printre cartofi. Ciupercile se curata, se spala si se taie in 2-3 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege si se spala. 
     Pentru umplutura: Intr-o tigaie topim o lingura de unt, adaugam ceapa si o calim putin, adaugam ciupercile si amestecam de cateva ori. Adaugam ceasca de orez si 3 cesti de supa de carne si continuam fierberea la foc mic pana scade zeama si orezul este fiert avand aspectul unui pilaf. Ficatul de pui se spala si se opareste 5 minute in apa.
     Ungem o tava de cuptor bine cu unt. Luam puii si ii ungem cu unt in interior si in exterior. Mai condimentam daca mai este nevoie. Umplem pe rand fiecare pui cu pilaf si ficatei si ii coasem cu un ac si ata. Ii asezam in mijlocul tavii pe un strat de morcovi. Cartofii si morcovii ii frecam cu untul ramas, ii condimentam cu sare, piper si boia si ii asezam in jurul puilor. Adaugam 2 cesti cu supa si ii introducem in cuptorul incins pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute, intoarcem puii cu grija sa nu-i rupem si mai continuam coacerea inca 30 de minute. Pui umplut la cuptor, o friptura de pui excelenta, merge foarte bine cu un sos de iaurt cu marar si usturoi, sau sos tatichi, sau sos din smantana cu usturoi si marar.
POFTA BUNA!

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

orez, retete cu orez, retete de mancare, retete si preparate culinare cu orez,


ficat, ficat de pui, ficatei de pui, retete cu ficat, retete cu ficatei de pui, retete de mancare, retete si preparate culinare cu carne de pui,

supa, supa de carne, supa de carne de pui, retete de mancare, retete si preparate culinare,

morcovi, retete cu morcovi, morcovi proaspeti, mancare cu morcovi, retete si preparate culinare cu morcovi, retete de mancare,

cartofi, cartofi noi, retete cu cartofi, retete si preparate culinare cu cartofi, retete de mancare, cartofi pentru mancare,


retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui, pui intregi la cuptor, retete cu carne de pui,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui,

sos tatichi, reteta sos tatichi, retete sos tatichi, sos pentru friptura, sosuri pentru fripturi, retete grecesti, retete straine,

retete cu pui, retete de mancare, pui la cuptor, pui umplut cu legume, retete culinare, preparate culinare, friptura de pui,