30 mai 2013

Suberec Retete Suberek

Retete Si Preparate Culinare Turcesti Si Tataresti Din Dobrogea

Suberec retete suberek reteta,

Ingrediente:

  • 1 kg carne de oaie, vita, porc, pui
  • 1 kg ceapa
  • 1 lingurita cimbru macinat
  • 2-3 lingurite piper macinat (dupa gust)
  • 2 lingurite sare (dupa gust) 

  • 1 kg faina 
  • 1 lingurita sare 
  • apa

Mod de preparare:

Carnea se taie si se toaca prin masina de tocat. Se poate folosi un amestec de carne sau un singur fel. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, ceapa o sa dea tot gustul suberecului, deci nu va zgarciti cand puneti. Se amesteca carnea cu ceapa, se adauga dupa gust: sare, piper si cimbru. Daca folosim carne de vita, deoarece nu este grasa adaugam putin ulei si un strop de apa. Daca folosim carne de oaie, adaugam si cateva frunze de menta. Pentru un gust bun, umplutura se potriveste putin mai sarata si mai condimentata. Lasam umplutura sa prinda gust si miros cat timp preparam aluatul pentru suberec

Aluatul de suberec se prepara simplu si usor doar din faina, apa si sare. Framantam bine aluatul pana nu mai este lipicios si il impartim in bilute. Presaram faina pe masa si cu sucitorul intindem fiecare biluta de aluat, facem foile subtiri si rotunde. Pe fiecare foaie de aluat punem cate 1-2 linguri de umplutura, umplutura o punem doar pe jumatatea foii. Tragem deasupra cealalta jumatate, taiem surplusul de coca cu un cutit special de patiserie (cutitul de cornulete). Surplusul de coca se prajeste in ulei, fiind crocant si nostim datorita formelor diferite, fiind apreciate de copii mici si nu numai. 

Suberecul astfel obtinut trebuie sa aiba forma unei jumatati de cerc. Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, ulei suficient cat sa le cuprinda. Se rumenesc pe ambele parti, se scot intr-un castron in care am asezat un servetel inainte ca sa absoarba surplusul de ulei. Se acopera 5-10 minute cu un capac inainte de a fi servite. Se servesc fiebinti, dar sunt foarte gustoase si reci. Suberec, o reteta de suberek turcesc si tataresc din Dobrogea. 
POFTA BUNA! 

carne, carne tocata pentru suberec, carne de porc tocata, retete cu carne, preparate din carne, amestec de carne tocata,





aluat de suberec, aluat de suberek, cum se prepara suberecul, cum facem suberec, cum se face suberek, retete aluat suberec,

preparare suberec, aluat de suberec, aluat de suberek, cum se prepara suberecul, cum facem suberec, cum se face suberek, retete aluat suberec,

preparare suberek, aluat de suberec, aluat de suberek, cum se prepara suberecul, cum facem suberec, cum se face suberek, retete aluat suberec,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,


suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

suberek, suberec, suberec turcesc, retete de mancare, suberek turcesc, retete culinare, retete turcesti, retete tataresti, preparate culinare, suberec cu carne, suberec de oaie, suberec de vita, suberec de porc, aluaturi, retete straine, mancaruri, gustari, retete cu porc, retete cu oaie, retete cu vita,

25 mai 2013

Biscuiti de casa

Retete Culinare Biscuiti Fragezi De Casa Cu Untura Reteta Traditionala


Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Ingrediente biscuiti de casa
  • 700g faina alba cat cuprinde
  • 10 oua
  • 2 linguri amoniac
  • 1 lingura otet
  • 20 linguri zahar tos
  • 15 linguri untura de porc
  • 1 lingurita rasa sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare biscuiti cu untura
Se amesteca faina cu sarea, untura de porc topita (untura din osanza de porc este cea mai buna), ouale batute cu zaharul, amoniacul stins in otet, coaja de lamaie rasa. Se framanta compozitia pana cand se obtine un aluat pentru biscuiti mai tare. Se pune aluatul de biscuiti la frigider pana pregatim masina de tocat. Se monteaza masina de tocat cu forma speciala pentru biscuiti si se alege dupa preferinta forma dorita. 
Se scoate de la frigider cate putin aluat de biscuiti si se da prin masina, formandu-se biscuitii de lungimea preferata. Se pun biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins aproximativ 20 de minute la 220 grade celsius, pana cand sunt gata rumeniti. Biscuitii de casa se servesc dupa ce s-au racit, fiind deosebiti de fragezi si gustosi. Biscuiti de casa cu untura, un desert delicios cu o aroma si o savoare specific biscuitilor preparati in casa. 
POFTA BUNA!
Biscuiti de casa ingrediente reteta,

Aluat pentru biscuiti preparare reteta,

Untura de porc pentru biscuiti reteta,

Aluat de biscuiti de casa cu untura faina zahar amoniac si otet reteta traditionala taraneasca retete culinare aluaturi patiserie,

Aluat de biscuiti de casa cu untura faina zahar amoniac si otet reteta traditionala taraneasca retete culinare aluaturi patiserie,

Biscuiti de casa preparare cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti preparare reteta de casa cu untura de porc traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti reteta de casa cu untura de porc traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti fragezi de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie pufosi desert gustare dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,

Biscuiti de casa cu untura de porc reteta traditionala taraneasca retete culinare patiserie fragezi pufosi desert dulce biscuite biscuit cu faina zahar amoniac otet,