31 iulie 2013

Shaorma

Cum Se Face Shaorma De Casa



Ingrediente:

  • lipii pentru shaorma 
  • piept de pui 
  • castraveti murati 
  • maioneza sau salata de telina 
  • varza alba 
  • cartofi 
  • ketchup 
  • mujdei de usturoi 
  • mustar 
  • sare 
  • piper 
  • ulei 

Mod de preparare:

    Cartofii se curata, se spala, se taie, se sareaza si se prajesc intr-o tigaie cu ulei. Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei. Varza se curata, se taie fideluta si se freaca cu putina sare. Castravetii murati se taie cubulete si se storc de zeama. Usturoiul se curata, se piseaza si se freaca bine cu sare si putin ulei pana cand se obtine o crema de usturoi. Din pasta de tomate, apa si condimente se prepara un ketchup de casa. 
Cum se face shaorma de casa. Se incalzeste putin pe flacara de la aragaz pe ambele parti o lipie, dupa care se asaza pe un staniol si se unge cu maioneza sau salata de telina, se presara deasupra varza tocata, cartofi prajiti, mustar, piept de pui, castraveti murati, mujdei de usturoi si ketchup. Dupa ce s-au pus toate ingredientele, se ruleaza bine in staniol si se serveste cat este calda. 
Shaorma de casa, un fel de mancare deosebit de gustos si de consistent si merge foarte bine cu o bere sau un vin rece. 
Pofta Buna! 

retete cu piept de pui cartofi castraveti murati mustar usturoi si kethup, retete culinare,

lipii lipaneze, lipie pentru shaorma, retete cu lipii, retete culinare,



retete maioneza de casa, dressing, retete, retete culinare, reteta maioneza,

umplutura shaorma, compozitie shaorma, cu ce se face shaorma, retete culinare, retete shaorma,

ingrediente shaorma, preparare shaorma, retete de mancare, retete culinare, retete cu pui,

retete shaorma de casa, reteta shaorma, retete culinare, retete de mancare, lipie cu piept de pui si cartofi prajiti cu muraturi si condimente,

shaorma de casa, retete culinare, retete de mancare,

retete shaorma, reteta shaorma, shaorma preparata acasa, retete, retete culinare, retete de mancare,

salata de vinete turceasca servita cu lipie, retete culinare, retete de mancare, retete turcesti,

retete de mancare, lipie cu piept de pui si cartofi prajiti cu muraturi si condimente, retete culinare, retete shaorma, reteta shaorma de casa,

shaorma, retete shaorma, reteta shaorma, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu carne si legume, retete cu lipii,

retete shaorma, reteta shaorma, shaorma de casa, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne,

Gogosi umplute cu gem



Ingrediente:

  • 500 ml de lapte proaspat
  • 1 kg de faina 
  • 4 oua proaspete
  • 60 g de drojdie de bere
  • 1 lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • zahar pudra vanilat
  • gem de prune 
  • gem de caise


Mod de preparare:

     Se topeste drojdia cu putin zahar. Se pune faina intr-un vas, se aseaza drojdia topita la milocul vasului intr-un cuib si se acopera cu faina. Se lasa drojdia topita putin sa creasca. Cand drojdia (maiaua) a crescut se adauga ouale, sarea, laptele caldut, pliculetele de zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se framanta bine coca pana se formeaza un aluat asemanator cu cel de cozonac. Se lasa aluatul de gogosi sa creasca la caldura aproximativ 30 de minute. 
     Dupa ce aluatul pentru gogosi a crescut, se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi potrivit de groase pe masa presarata cu faina. Pe prima foaie de coca se fac urme usoare cu un pahar inmuiat in faina. In fiecare cerc se aseaza cate o lingurita de gem (gemul il tinem putin la frigider inainte de folosire). Putem folosi gem de caise, gem de prune. Peste prima foaie de coca se aseaza cu grija cea de-a doua foaie de coca apasand usor. Se preseaza cu paharul inmuiat in faina pana cand se taie aluatul formandu-se gogosile umplute
     Se lasa gogosile formate pe masa la crescut pana cand isi maresc volumul. Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc gogosile la foc mediu, intorcandu-le pe ambele parti pana devin aurii. Se scurg de ulei, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza calde cu zahar pudra vanilat. Gogosi umplute, un desert dulce, savuros si delicios.
POFTA BUNA! 

 aluat pentru gogosi, gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,

preparare gogosi umplute cu gem, gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,


preparare gogosi, gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,

gogosi prajire, prajire gogosi, gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,

gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,

gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,

gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,

gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,

gogosi, gogosi pufoase, gogosi umplute, retete gogosi, reteta gogosi, gogosi retete, gogosi reteta, dulciuri, prajituri, deserturi, retete culinare, preparate culinare, gogosi cu gem,