Google+

20 martie 2013

Gem de prune Retete Gem De Prune

Reteta Gem De Prune Pentru Iarna - Cum Se Face Gemul De Prune



Ingrediente: 

  • 3 farfurii de prune 
  • 1 kg de zahar 

Mod de preparare: 

     Pentru 1 kg de zahar sunt necesare trei farfurii mari adanci pline cu varf de prune curata de samburi. Prunele se curata de samburi, se amesteca intr-un vas cu zahar si se lasa 2-3 ore pana formeaza putin sirop. Se fierb intr-o oala la foc mic pana cand compozitia scade si se leaga, pana la consistent dorita. Gemul de prune se pune fierbinte in borcane si se astupa bine cu capace. Borcanele inchise se fierb intr-o oala cu apa timp de 10 minute pentru a tine fara probleme, apoi se scot si se acopera cu un prosop si se lasa asa pana a doua zi. Gem de prune sau magiun de prune, un gem preparat in special pentru iarna cu un gust si o aroma deosebita. 
POFTA BUNA!

prune, fructe, fruct, prune delicioase pentru gem si magiun, retete culinare, retete cu prune, preparate din prune,

prune pentru gem, fructe, fruct, prune delicioase pentru gem si magiun, retete culinare, retete cu prune, preparate din prune,

prune pentru gem, fructe, fruct, prune delicioase pentru gem si magiun, retete culinare, retete cu prune, preparate din prune,

prune pentru gem, fructe, fruct, prune delicioase pentru gem si magiun, retete culinare, retete cu prune, preparate din prune,


magiun de prune, reteta gem de prune pentru iarna, retete magiun de prune pentru iarna, gemuri si dulceturi de casa pentru iarna, retete culinare, cum se face gemul si magiunul pentru iarna, retete cu prune, preparate din prune,

magiun de prune, reteta gem de prune pentru iarna, retete magiun de prune pentru iarna, gemuri si dulceturi de casa pentru iarna, retete culinare, cum se face gemul si magiunul pentru iarna, retete cu prune, preparate din prune,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu