4 septembrie 2013

Taitei cu lapte

Cum Facem Taitei Cu Lapte - Reteta Taitei De Casa Cu Lapte



Ingrediente: 

  • 1 litru lapte de casa
  • 200-250g taitei de casa
  • 2 linguri cu varf zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • un varf lingurita sare


Mod de preparare: 

     Laptele de casa se fierbe. Cand laptele incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita de sare si doua linguri cu varf de zahar si se amesteca. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga taitei de casa (doua maini pline) si se fierb la foc mic timp de 15 minute. Cand taiteii incep sa se inmoaie si sa se umfle se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa. Se servesc fierbinti dar sunt foarte buni si reci. Daca taiteii sug tot laptele se mai adauga putin lapte. Taitei cu lapte, un desert gustos indragit de toti copii si nu numai. 
POFTA BUNA! 



taitei de casa, paste fainoase, retete cu taitei, preparate din taitei, retete culinare,

taitei cu lapte, desert, retete copii, gustari, lapte cu paste, retete de mancare, retete culinare,

retete pentru copii, taitei de casa cu lapte, deserturi, retete, retete culinare,

desert, retete copii, taitei de casa fierti in lapte, retete, retete culinare,

3 septembrie 2013

Saksuka Reteta Israeliana

Retete Straine - Reteta Saksuka Israeliana Originala


saksuka, saksuka israel, saksuka israeliana, shakshouka, reteta saksuka, retete saksuka, retete de mancare, retete culinare, preparate culinare, reteta saksuka israeliana oroginala, retete straine, retete de mancare cu oua si legume,
Ingrediente:

  • 5 rosii mari coapte bine
  • 3 ardei grasi rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 1-2 cepe
  • 5 linguri de vin alb
  • 1 lingura de bulion
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • 50 g de branza sau cascaval
  • 1-2 lingurite de sos tabasco
  • 4 oua de gaina


Mod de preparare:

     Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se spala, se curata de cotor si de samburi si se taie fideluta. Rosiile se spala, se curata de coaja si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se taie marunt. Branza sau cascavalul se da prin razatoarea mica. 
     Intr-o tigaie calim ceapa in uleiul de masline, dupa cateva minute adaugam ardeiul si amestecam. Cand ardeiul este aproape patruns adaugam si rosiile. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam bulionul, usturoiul si vinul si amestecam. Dupa 15 minute adaugam dupa gust sos Tabasco. Sosul trebuie sa iasa picant
     Cand sosul s-a ingrosat adaugam ouale, facem cu lingura cate un loc printre ardei si rosii si adaugam fiecare ou, unul cate unul. Ca sa ne fie mai usor, spargem cate un ou intr-o ceasca si il rasturnam in locul (cuibul) format. Mai continuam fierberea pana cand albusul oului se intareste, dar galbenusul trebuie sa ramana moale. Peste oua presaram branza sau cascaval ras. Saksuka reteta israeliana este foarte gustoasa fierbinte dar si rece. Se serveste dupa preferinta si cu lipie libaneza.
POFTA BUNA!

ingrediente saksuka, cum se prepara saksuka, cum se face saksuka, reteta saksuka israeliana, legume pentru saksuka, retete si preparate culinare straine,

ingrediente saksuka, cum se prepara saksuka, cum se face saksuka, reteta saksuka israeliana, retete si preparate culinare straine,

retete si preparate culinare straine, legume pentru saksuka, retete de mancare, preparare saksuka, cum se face saksuka israeliana,

retete si preparate culinare straine, legume pentru saksuka, retete de mancare, preparare saksuka, cum se face saksuka israeliana,

retete si preparate culinare straine, legume pentru saksuka, retete de mancare, preparare saksuka, cum se face saksuka israeliana,

retete si preparate culinare straine, legume pentru saksuka, retete de mancare, preparare saksuka, cum se face saksuka israeliana,

retete si preparate culinare straine, legume pentru saksuka, retete de mancare, preparare saksuka, cum se face saksuka israeliana,

retete si preparate culinare straine, legume pentru saksuka, retete de mancare, preparare saksuka, cum se face saksuka israeliana,

oua, retete si preparate culinare cu oua, oua pentru saksuka, retete de mancare,

preparare saksuka, saksuka, saksuka israeliana, shakshouka, retete si preparate culinare traditionale din israel, retete straine, reteta saksuka, retete saksuka, saksuka reteta, reteta cu sos tabasco, retete de mancare, retete cu oua, retete cu rosii,

saksuka, saksuka israeliana, shakshouka, retete si preparate culinare traditionale din israel, retete straine, reteta saksuka, retete saksuka, saksuka reteta, reteta cu sos tabasco, retete de mancare, retete cu oua, retete cu rosii,

branza rasa, cascaval ras, branza si cascaval pentru saksuka, retete de mancare, retete si preparate culinare,

saksuka, saksuka israeliana, shakshouka, retete si preparate culinare traditionale din israel, retete straine, reteta saksuka, retete saksuka, saksuka reteta, reteta cu sos tabasco, retete de mancare, retete cu oua, retete cu rosii,

saksuka, saksuka israeliana, shakshouka, retete si preparate culinare traditionale din israel, retete straine, reteta saksuka, retete saksuka, saksuka reteta, reteta cu sos tabasco, retete de mancare, retete cu oua, retete cu rosii,

retete cu lipie libaneza, saksuka cu lipie, retete si preparate culinare straine, retete de mancare,

saksuka, saksuka israeliana, shakshouka, retete si preparate culinare traditionale din israel, retete straine, reteta saksuka, retete saksuka, saksuka reteta, reteta cu sos tabasco, retete de mancare, retete cu oua, retete cu rosii,

saksuka, saksuka israeliana, shakshouka, retete si preparate culinare traditionale din israel, retete straine, reteta saksuka, retete saksuka, saksuka reteta, reteta cu sos tabasco, retete de mancare, retete cu oua, retete cu rosii,