23 ianuarie 2014

Ciorba de curcan

Retete Culinare Cu Carne De Curcan - Retete Ciorbe Cu Bors


retete culinare cu carne de curcan, retete cu curcan, ciorba curcan, retete culinare, carne curcan, preparate culinare,

Ingrediente:

  • carne de curcan (oase) pentru ciorba
  • 3 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe mari
  • 2 oua
  • 2 l de bors acru de casa
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingurita de sare
  • 1 legatura de leustean verde
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare:

     Carnea de curcan pentru ciorba se spala bine, se taie bucati si se pune intr-o oala cu apa rece si putina sare sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca se spumeaza si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Legumele se curata de coaja, se spala si se taie cubulete potrivit de mari. Leusteanul si patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se adauga legumele peste supa care fierbe si se lasa impreuna sa fiarba pana sunt gata. Borsul se fierbe intr-o oala separat. Cand s-au fiert legumele si carnea, se adauga si borsul si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand au inceput primele clocote se adauga si orezul. Intr-un castron mare se bat bine ouale cu putina sare si un strop de apa, dupa care se amesteca bine cu zeama din ciorba si se adauga amestecand continuu in oala cu ciorba cu grija sa nu se taie. Duca cateva clocote, se opreste focul, se presara deasupra leustean si patrunjel verde tocate marunt. Ciorba de curcan este foarte buna si gustoasa, merge foarte bine cu un ardei iute sau dreasa cu o lingura de smantana
POFTA BUNA! 

retete culinare din carne de curcan, carne curcan, oase curcan, retete culinare, preparate culinare,

retete si preparate culinare cu carne de curcan, supe si ciorbe, retete culinare, ciorba de curcan

Preparate culinare din carne de curcan

mancare, ciorba de curcan, retete cu cartofi, cartofi, retete culinare,

mancare cu carne de curcan, retete culinare, retete de mancare, ciorba curcan, legume, retete cu legume, ciorba cu legume

retete culinare mancare cu carne de curcan, retete de mancare, retete culinare, ciorba curcan, retete cu curcan

reteta de ciorba de curcan, preparate culinare, carne curcan, ciorba de curcan cu bors,

retete de mancare, preparate culinare mancare ciorba de curcan cu bors acru de casa, retete culinare,

retete mancare reteta ciorba de curcan de casa,

Compot de piersici

Retete Culinare Compot De Piersici Intregi Pentru Iarna



retete culinare, retete cu fructe, dulciuri, deserturi, compot pentru iarna, fructe pentru iarna

Ingrediente:
  • piersici
  • zahar
  • apa

Mod de preparare:

     Fructele se spala bine cu apa din abundenta. De preferat se aleg niste piersici mai mici daca vrem sa ne incapa mai multe in borcan. Se pregatesc niste borcane, se spala si se sterg cu un prosop sau se lasa sa se usuce.
     Se aseaza fructele in borcane, mai multe sau mai putine (dupa preferinta). Piersicile se pot desface pe jumatate si se pot introduce in borcane fara samburi, sau se pot lasa intregi. Se adauga in fiecare borcan cate doua linguri de zahar si se completeaza cu apa. Se inchid borcanele bine cu capac si se fierb la foc mic intr-o oala cu apa timp de 20 de minute. Dupa ce au fiert se scot, se acopera cu un prosop si se lasa asa pana a doua zi (pana se racesc).
     Compotul de piersici se pastreaza in camara si este foarte gustos nu numai pe timpul ierniiSe poate folosi cu succes si in multe retete de torturi si prajituri cu fructe sau la o salata de fructe
POFTA BUNA! 

compot de fructe, compot din fructe, dulciuri, retete culinare, compot pentru iarna, compot piersici intregi



retete compot pentru iarna, retete cu fructe, retete culinare, compot, preparate culinare pentru iarna