3 august 2014

Pesmeti de post

Pesmeti De Post Cu Ceapa Si Ciuperci - Pesmeciori Cu Ceapa


pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori de post, pesmeciori cu ceapa,
Ingrediente:

  • 700 g de faina alba
  • 1 cana de apa calduta
  • 50 g de drojdie de bere
  • 2 linguri de ulei
  • ½ lingurita de sare

Ingrediente umplutura:

  • 700 g de ceapa
  • 200 g de ciuperci
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ciusca iute
  • 1 lingurita de cimbru

  • 2 linguri de bulion pentru uns
  • 2 linguri de cimbru pentru ornat

Mod de preparare:

     Aluatul pentru pesmeti este asemanator ca cel de scovergi. Umplutura pesmetilor se prepara din ceapa si ciuperci sau ceapa simpla. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt ( ca pentru mancare). Ciupercile se curata, se spala si se taie bucatele. Se incinge ulei intr-o craticioara si se caleste ceapa cu lingurita de sare, pe parcurs se adauga si ciusca iute taiata bucatele. Cand ceapa este calita se adauga ciupercile, se condimenteaza cu cimbru si piper dupa gust. Dupa 5 minute se opreste focul si umplutura pentru pesmeti se lasa la racit.
     Dupa ce aluatul pentru pesmeti a crescut, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Se presara cu faina din belsug blatul de lucru si din fiecare bila de aluat se intinde cate o foaie de grosimea si dimensiunea dorita, dupa care se taie patrate potrivit de mari. Fiecare patrat de aluat se unge cu putin bulion (se poate folosi si mustar in loc de bulion), se pune in marginea lui cate o lingura de ceapa calita, dupa care se iau marginile opuse si se petrec (asemanator ca la branzoaice), inchizandu-se umplutura in mijloc, formand astfel un pesmet. Se procedeaza asemanator cu restul de aluat, dupa care se ia o tava de cuptor care se unge cu ulei si se aseaza pesmetii in tava unul langa altul. Se ung pesmetii de post deasupra cu putin ulei si se presara cu cimbru, dupa care se coc in cuptorul incins timp de aproximativ 30 de minute, pana cand se rumenesc putin.
     Cand sunt gata, se scoate tava cu pesmeti din cuptor si se acopera cu un servet pentru a se aburii putin. Pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, o reteta de post foarte simpla de preparat, se servesc usor calzi sau chiar reci, fiind foarte gustosi si usor crocanti, pe gustul tuturor, mai ales in perioada postului. Pesmeti cu ceapa, un aperitiv gustos, pufos si usor condimentat.
POFTA BUNA! 

ingrediente pentru pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci,

umplutura pentru pesmeti, ceapa calita pentru pesmeti, ceapa calita, ceapa calita si ciuperci pentru pesmeti,

aluaturi, aluat, coca, coca de casa, aluat de casa, coca pentru pesmeti, aluat pentru pesmeti, aluat pentru scovergi, aluat pentru placinta, retete si preparate culinare cu aluat si coca de casa, cocaturi, cocaturi de post, cocaturi de casa,

aluat, coca, coca de casa, aluat de casa, coca pentru pesmeti, aluat pentru pesmeti, aluat pentru scovergi, aluat pentru placinta, retete si preparate culinare cu aluat si coca de casa,

aluat, coca, coca de casa, aluat de casa, coca pentru pesmeti, aluat pentru pesmeti, aluat pentru scovergi, aluat pentru placinta, retete si preparate culinare cu aluat si coca de casa, cocaturi, cocaturi de post, cocaturi de casa, aluaturi,

preparare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

preparare pesmeti cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

preparare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

preparare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, cum se prepara pesmetii de post cu ceapa si ciuperci, cum facem pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de mancaruri de post,

pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori cu ceapa, pesmeciori de post,

pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori cu ceapa, pesmeciori de post,

pesmeti, pesmeti de post, pesmeti cu ceapa, pesmeti cu ciuperci, pesmeti cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, pesmeciori, pesmeciori cu ceapa, pesmeciori de post,

pesmeti de post cu ceapa si ciuperci, placintute cu ceapa si ciuperci, placintele de post cu ceapa si ciuperci, pesmeciori de post cu ceapa si ciuperci, retete si preparate culinare de post, retete de mancaruri de post, retete culinare, retete cu ciuperci, preparate culinare,

29 iulie 2014

Baclava

Baclava Cu Nuca - Baclava Din Foi De Placinta - Baclava Turceasca


baclava, baclava turceasca, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, reteta baclava, baclava reteta, baclavale cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclava cu nuca, dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, retete de post, prajituri de post, baclava din foi de placinta,
Ingrediente:

  • 1-2 pachete cu foi de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • 200 g de unt

Ingrediente pentru sirop:

  • 500 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:
    
     Foile de placinta se scot din frigider cu 3 ore inainte de folosire. Miezul de nuca se pune dupa preferinta putin sa se prajeasca intr-o tava la cuptor, dupa care se scoate, se lasa sa se raceasca si apoi se marunteste. Pe langa miez de nuca se mai poate adauga fistic, alune, nuca de cocos… maruntite fin sau macinate. Siropul pentru baclavale se prepara pe foc. Intr-un ibric se pune apa, zahar, coaja de lamaie si se fierbe pana cand se obtine un sirop mai legat. Inainte de a opri focul, se adauga dupa gust si zeama de lamaie.
     Se desfac foile de placinta si se pun una peste alta pentru a ne fi mai usor cand pregatim baclavaua. Untul se topeste pe foc si se lasa putin sa se racesca. Pregatim o tava mare de cuptor si o ungem cu putin unt, dupa care asezam in ea patru foi de placinta unse cu unt fiecare in parte, asezate una peste alta. Presaram deasupra un strat de miez de nuca pisat si asezam inca patru foi de placinta unse cu unt, presaram din nou un strat de nuca si continuam la fel pana cand vom obtine patru straturi de foi de placinta si trei straturi de nuca pisata, ultimul strat fiind din foi de placinta. Dupa ce am asezat in tava toate straturile, taiem baclavaua in bucati patrate si ungem bine peste tot cu unt, inclusiv peste marginile taiate, dupa care o punem in cuptorul incins sa se coaca aproximativ 30 de minute, pana cand devine usor aramie.
     Un alt fel de a aseza baclavaua este cel in triunghi, care se obtine asezand opt foi de placinta unse cu unt topit una peste alta, din care apoi se decupeaza cate un patrat, urmand ca din fiecare colt indoit spre interior sa formam 4 triunghiuri. Dupa ce s-au format triunghiurile se adauga nuca pisata in interior, se taie pe margini si se aseaza intr-o tava unsa cu unt, dupa care se coc la cuptor pana cand devin rumene. Dupa ce am scos tava de baclava din cuptor, se toarna deasupra siropul fierbinte si se lasa cateva ore sa se racesca bine si sa absoarba tot siropul. Baclavalele sunt foarte bune atunci cand sunt insiropate foarte bine. Sunt foarte gustoase reci. Bucatile de baclava se poat orna cu miez de nuca sau fistic. 
    Baclava cu nuca, un desert oriental minunat, dulce si insiropat care ne place foarte mult si sunt potrivite oricand dorim ceva bun si foarte dulce. Baclava turceasca, o prajitura de care nu te mai saturi.
POFTA BUNA! 

ingrediente pentru baclava, cum se prepara baclava, cum facem baclava, cum se prepara baclava cu foi de placinta si nuca, cum facem baclavale,

preparare baclavale, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclavalele cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclavale, cum se prepara baclava,

preparare baclavale, cum se prepara baclavale, cum facem baclava, cum se prepara baclava cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava,

preparare baclava, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclava cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava, cum se prepara baclava turceasca,

baclava, baclavale turcesti, baclavale, dulciuri, prajituri, deserturi, baclavale cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclavale cu nuca, dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, retete de post, prajituri de post, baclavale reteta, reteta baclavale,

preparare baclava, preparare baclavale, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclavalele cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava,

preparare baclavale, preparare baclava, cum se prepara baclavale, cum facem baclavale, cum se prepara baclavalele cu foi de placinta si nuca, retete si preparate culinare baclava, cum se prepara baclava,

baclavale, baclava, baclava turceasca, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclava cu nuca, retete dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, prajituri de post, reteta baclava, baclava reteta, retete baclava,

baclava turceasca, baclava, baclavale, reteta baclava, dulciuri, prajituri, deserturi, baclava reteta, baclava cu foi de placinta, retete culinare, preparate culinare, baclava cu nuca, dulciuri de post, retete turcesti, retete straine, retete de post, prajituri de post, baclavaua turceasca,