20 septembrie 2014

Fursecuri

Fursecuri Fragede Cu Untura - Retete De Fursecuri Simple De Casa


dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, retete culinare, preparate culinare, deserturi, fursec, dulciuri cu untura, dulciuri de casa, fursecuri cu aluat fraged,
Ingrediente (pentru 60 de fursecuri):

  • 600 g de faina
  • 400 g de untura
  • 200 g de zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de otet
  • coaja de lamaie rasa


Mod de preparare:

     Zaharul tos se rasneste pana cand se obtine zahar pudra, pentru a se topi mult mai usor in compozitia de fursecuri. Intr-un castron se pune faina, untura (din osanza), zahar pudra, ou, coaja de lamaie rasa si zahar vanilat dupa care se amesteca foarte bine toate ingredientele. Intr-o ceasca se pune bicarbonatul si se stinge cu putin otet dupa care se adauga peste celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie consistent dar totodata fraged. Aluatul de fursecuri se lasa 10 minute inainte sa se lucreze cu el. 
     Se intinde aluatul de fursecuri pe blatul de lucru cu ajutorul unui sucitor pana cand se obtine o foaie suficient de groasa, dupa care se pune deasupra sablonul pentru fursecuri si se apasa foarte bine cu sucitorul, pana cand fursecurile se desprind de pe forma. Putem folosi si forme individuale pentru fursecuri de diferite forme. Luam o tava de cuptor si asezam in ea fursecurile, lasand putin spatiu intre ele. Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana cand se rumenesc putin (15-20 de minute). Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si apoi se scot din tava, se pudreaza cu zahar pudra si se aseaza frumos intr-un platou. 
     Fursecuri, un desert foarte fraged si crocant, dulce si aromat, cu un gust deosebit de bun de care nu te mai saturi oricat de multe a-i manca. Fursecuri fragede, un desert delicat si rafinat, dulciuri de casa care merg foarte bine la diverse ocazii festive atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. 
POFTA BUNA! 
ingrediente fursecuri, ingrediente pentru fursecuri, reteta fursecuri, retete fursecuri, cum se fac fursecurile, cum facem fursecuri, cum se prepara fursecuri fragede,

preparare aluat de fursecuri, aluat, aluat cu untura, aluat dulce, aluat pentru fursecuri, retete aluat, reteta aluat, retete aluat de fursecuri, reteta aluat de fursecuri, aluat pentru dulciuri, aluat de casa,

aluat, aluat cu untura, aluat dulce, aluat pentru fursecuri, retete aluat, reteta aluat, retete aluat de fursecuri, reteta aluat de fursecuri, aluat pentru dulciuri, aluat de casa, aluaturi, cocaturi,

aluat, aluat cu untura, aluat dulce, aluat pentru fursecuri, retete aluat, reteta aluat, retete aluat de fursecuri, reteta aluat de fursecuri, aluat pentru dulciuri, aluat de casa, aluaturi, cocaturi, aluaturi dulci,

preparare fursecuri, fursecuri figurine, retete fursecuri, reteta fursecuri, retete de fursecuri, reteta de fursecuri, biscuiti, fursecuri, preparare biscuiti, biscuiti figurine, dulciuri, reteta dulciuri, retete dulciuri, retete deserturi, deserturi, fursecuri fragede, fursecuri rapide, fursecuri pufoase, fursecuri de casa,

dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, retete culinare, preparate culinare, deserturi, fursec, dulciuri cu untura, dulciuri de casa,

dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, retete culinare, preparate culinare, deserturi, fursec, dulciuri cu untura, dulciuri de casa,

dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, retete culinare, preparate culinare, deserturi, fursec, dulciuri cu untura, dulciuri de casa,

dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, retete culinare, preparate culinare, deserturi, fursec, dulciuri cu untura, dulciuri de casa, fursecuri cu aluat fraged,

dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, retete culinare, preparate culinare, deserturi, fursec, dulciuri cu untura, dulciuri de casa, fursecuri cu aluat fraged,

dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, retete culinare, preparate culinare, deserturi, fursec, dulciuri cu untura, dulciuri de casa, fursecuri cu aluat fraged,

dulciuri, fursecuri, fursecuri fragede, fursecuri cu untura, fursecuri pufoase, fursecuri simple, reteta fursecuri, fursecuri de casa, retete de fursecuri, biscuiti de casa, biscuiti, fursecuri rapide, deserturi, fursec, prajituri, gustari dulci,

14 septembrie 2014

Carnati de casa

Retete Carnati De Porc Cu Ciusca Reteta De Casa Traditionala Pentru Craciun


Carnati de casa reteta,
Ingrediente carnati de porc
-6kg carne de porc (fleica de porc)
-3 linguri sare grunjoasa
-1 lingura piper negru macinat
-2 linguri boia de ardei iute
-7 ciusti iuti proaspete sau uscate
-3 linguri cu varf cimbru uscat
-1 castronel catei de usturoi
-8m mate de porc
-2 cani apa calda


Mod de preparare carnati de casa
Fleica de porc se taie bucatele si se toaca prin masina de tocat carne. Daca in loc de fleica se foloseste pulpa de porc sau alta carne de porc macra fara grasime, atunci se mai adauga 2kg slanina de porc (grasime de porc). Se amesteca intr-un lighean mare toata carnea tocata. Usturoiul se curata, se piseaza bine si se adauga peste amestecul de carne tocata. Cimbrul uscat se framanta intre palme si se adauga pentru o aroma deosebita in compozitia de carnati. Sarea se dizolva bine in apa calda, se adauga peste carne si se amesteca bine. Ciusca iute se spala, se curata de samburi, se taie cat mai marunt si se amesteca in carne. Daca ciusca este uscata atunci se framanta intre degete. Piper macinat se adauga doar pentru aroma si gust. Compozitia pentru carnati se amesteca foarte bine, se acopera si se pastreaza la rece cateva ore bune (sau pana a doua zi) inainte de preparare.

Matele de porc proaspete se spala bine si se lasa intr-un castronel cu apa calda timp de 30 de minute. Daca se folosesc mate gata curatate si sarate, atunci se pun in apa calduta pentru zece minute. Carnea tocata pentru carnati se amesteca bine din nou, se gusta si se mai potriveste de gust daca mai este nevoie adaugand sare si condimente. Se pregateste masina de tocat fara cutit si sita, doar cu forma speciala pentru carnati. Se scoate din apa cate un mat de porc, se sufla in el si se asaza pe forma de carnati. Se inoada capatul, se umple bine matul cu carne si la sfarsit se innoada si celalalt capat. Se continua la fel si cu restul de mate de porc. Se lasa carnatii sa se usuce atarnati cateva zile in balcon la rece, sau se pot congela imediat avand avantajul ca oricand ne este pofta putem manca un carnat de casa din carne de porc proaspat.

Carnatii de casa se pot degusta inainte pentru a fi siguri de gust prin prepararea la gratar sau la tigaie a unor chiftele, mititei sau hamburgeri din compozitia de carnati. Carnati de porc preparati in casa, sunt foarte gustosi, naturali si sanatosi, nelipsiti de la masa de Craciun, Revelion sau de la orice alta sarbatoare romaneasca. Carnati de casa traditionali, pot fi preparati la gratar, la cuptor, sau prajiti si merg foarte bine alaturi de varza calita, varza acra, muraturi, mamaliguta sau in adaugati in tochitura. Carnati cu ciusca, o combinatie savuroasa cu un gust deosebit, alte retete de carnati si aici, sau retete de Craciun aici, pofta buna!
Fleica de porc pentru carnati reteta,

Carne tocata la masina de tocat reteta,

Carne de porc tocata reteta,

Condimente pentru carnati reteta,

Compozitie carnati de casa preparare reteta,

Compozitie pentru carnati reteta,

Chiftele din carne de carnati reteta,

Chiftele de porc la gratar reteta,

Chiftele reteta,

Carnati de porc preparare reteta,

Cum se fac carnatii de casa retete culinare,

Carnati de casa reteta,

Carnati de porc reteta,

Carnati reteta,