20 octombrie 2014

Dulceata de morcovi

Dulceata De Morcovi Cu Lamaie - Retete De Dulceata


dulceata, dulceata de morcovi, dulceata de morcovi cu lamaie, retete de dulceata, dulceturi, dulceata retete culinare, retete culinare, retete cu morcovi, preparate din morcovi, retete dulceata, reteta dulceata, dulciuri, deserturi, dulceata cu proprietati terapeutice,
Ingrediente:

  • 1 kg de morcovi
  • 1 kg de zahar
  • 2- 4 lamai
  • 2 cani de apa
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare:

     Morcovii se curata de coaja (se razuiesc cu un cutit), se spala si se taie dupa preferinta rondele, cubulete sau se pot da pe razatoarea mare. Intr-o cratita se dizolva bine zaharul in apa, se adauga 3 lamai curatate de coaja si taiate cubulete (fara samburi) si se fierb la foc mic aproximativ 30 de minute, pana cand se formeaza un sirop. Cand siropul de zahar s-a mai legat se adauga cubuletele de morcov si coaja de lamaie rasa si se continua fierberea pana cand morcovul este bine fiert si siropul este bine legat (aproximativ 60 de minute). Cand dulceata de morcovi este gata se adauga zeama de la o lamaie, se mai dau cateva clocote si se ia vasul de pe foc. Dulceata de morcovi se pune fierbinte in borcane si se inchid bine borcanele cu capace. Dulceata de morcovi, o reteta de dulceata foarte aromata si gustoasa plina de vitamine. 
POFTA BUNA! 

ingrediente dulceata de morcovi, cum se face dulceata de morcovi, cum facem dulceata de morcovi, cum se prepara dulceata de morcovi, retete si preparate culinare dulceata de morcovi, retete dulceata, reteta dulceata, retete cu morcovi, preparate din morcovi,

ingrediente dulceata de morcovi, cum se face dulceata de morcovi, cum facem dulceata de morcovi, cum se prepara dulceata de morcovi, retete si preparate culinare dulceata de morcovi, retete dulceata, morcovi, retete cu morcovi, preparate din morcovi, morcov, legume,

ingrediente dulceata de morcovi, cum se face dulceata de morcovi, cum facem dulceata de morcovi, cum se prepara dulceata de morcovi, retete si preparate culinare dulceata de morcovi, retete dulceata, morcovi, retete cu morcovi, preparate din morcovi, morcov, legume, morcovi cubulete,

preparare dulceata de morcovi, sirop de zahar cu lamaie pentru dulceata, cum se prepara siropul pentru dulceata, cum se prepara dulceata de morcovi, cum facem dulceata de morcovi, retete cu lamaie, retete cu morcovi, retete cu zahar,

preparare dulceata de morcovi, preparare dulceata, cum se prepara dulceata de morcovi, cum se face dulceata de morcovi, retete cu morcovi,

dulceata, dulceata de morcovi, dulceata de morcovi cu lamaie, retete de dulceata, dulceturi, dulceata retete culinare, retete culinare, retete cu morcovi, preparate din morcovi, retete dulceata, reteta dulceata,

dulceata, dulceata de morcovi, dulceata de morcovi cu lamaie, retete de dulceata, dulceturi, dulceata retete culinare, retete culinare, retete cu morcovi, preparate din morcovi, retete dulceata, reteta dulceata, dulceata cu proprietati terapeutice, dulciuri, deserturi,

dulceata, dulceata de morcovi, dulceata de morcovi cu lamaie, retete de dulceata, dulceturi, dulceata retete culinare, retete culinare, retete cu morcovi, preparate din morcovi, retete dulceata, reteta dulceata, dulceata cu proprietati terapeutice, dulciuri, deserturi,

dulceata, dulceata de morcovi, dulceata de morcovi cu lamaie, retete de dulceata, dulceturi, dulceata retete culinare, retete culinare, retete cu morcovi, preparate din morcovi, retete dulceata, reteta dulceata, dulciuri, deserturi, dulceata cu proprietati terapeutice,

19 octombrie 2014

Gulas

Gulas De Pui - Gulas Unguresc - Papricas De Pui Cu Galuste De Faina


gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,
Ingrediente gulas:

  • carne de pui (copane de pui si aripi de pui)
  • 4 cepe mari (ceapa rosie si ceapa galbena)
  • 2 ardei (ardei galben si ardei rosu)
  • 1 morcov
  • 1 cartof (optional) 
  • 2 rosii
  • 1- 2 ardei iuti
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de faina
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de boia de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cani de apa

Ingrediente galusti:

  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare:

     Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, cartoful se taie bucati putin mai mari decat celelalte legume, iar usturoiul se piseaza. Intr-o craticioara (sau ceaun) se incinge ulei si se prajesc putin bucatile de carne, dupa care se adauga ceapa, putina sare si zahar si se caleste inabusit pana cand carnea este patrunsa si ceapa este calita. Intr-o cana se amesteca bine faina cu o lingura de bulion si putina apa. Cand ceapa este calita se adauga si celelalte legume, cana cu faina si bulion, se amesteca si se calesc inabusit 5- 10 minute. Daca carnea este prea facuta se scoate si se adauga la final.
     Se adauga apa, pasta de tomate, se condimenteaza dupa gust cu piper si boia de ardei si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand se formeaza un sos legat. Cat timp mancarea fierbe se pregatesc galustile. Intr-un castronel se bate oul inpreuna cu un praf de sare, se adauga apa si se amesteca bine, apoi se adauga putin cate putin si faina pana cand se obtine un aluat consistent (compozitie ca o smantana mai groasa) care se poate lua cu lingurita. Galustile din faina se pot fierbe direct in mancare sau se pot fierbe separat in apa cu sare. Intr-o craticioara cu apa si sare se fierb galustile la foc mic aproximativ 10 minute, dupa care se scot cu o spumiera si se adauga in oala cu mancare care fierbe incet. Mancarea se mai fierbe fara capac, la foc mic inca 15 minute. 
     Gulasul este gata atunci cand sosul este bine legat (gros) si toate legumele si carnea sunt fierte. Gustul sosului de gulas trebuie sa fie placut condimentat (dulce-acrisor-iute). Gulas de pui, un preparat traditional din bucataria ungureasca, deosebit de gustos cu aroma specifica mancarurilor unguresti, placut picanta si aspectuoasa. Gulas unguresc, mananci de nu te mai saturi! 
POFTA BUNA! 

ingrediente gulas, ingrediente papricas, cum se prepara gulas, cum se prepara papricas, cum facem papricas sau gulas,

ingrediente gulas, ingrediente papricas, cum se prepara gulas, cum se prepara papricas, cum facem papricas sau gulas,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

aluat pentru galusti, coca pentru galusti, compozitie pentru galusti, aluat galusti, cum se fac galustile, cum facem galusti, cum se prepara galustile, reteta galusti, retete galusti, aluat galusti din faina, preparare galusti,

galusti din faina fierte in apa cu sare, retete galusti, reteta galusti,

preparare gulas, preparare gulas cu carne de pui si galusti, preparare gulas unguresc, reteta gulas unguresc, reteta de gulas, retete culinare, cum se prepara gulas , cum facem gulas, cum se face gulas, cum se face papricas, cum facem papricas, cum se prepara papricas, reteta papricas, preparare papricas,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,

gulas, gulas unguresc, gulas de pui, reteta de gulas, gulas la ceaun. retete culinare, retete de mancare, reteta gulas de pui, papricas de pui, papicas, gulas cu carne de pui si galusti, gulas de pui cu cartofi, retete cu pui, preparate din pui, mancaruri, gulasi, retete straine, retete unguresti, papricas de pui cu galuste de faina,
Alte retete:  Gulas de porc