14 aprilie 2015

Friptura de miel la cuptor

Cum Se Face Friptura De Miel Pentru Masa De Paște 


Friptura de miel la cuptor reteta,

Ingrediente friptura de miel

  • 2 pulpe de miel cu coaste (carne de miel cu os) 
  • 10 fire usturoi proaspat 
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper negru macinat 
  • 1 lingurita boia de ardei dulce 
  • 300ml vin alb demisec
  • 150ml apa 
Friptura de miel ingrediente reteta,

Mod de preparare friptura de miel la cuptor

In primul rand se alege o carne de miel tanar si crescut la tara la noi in Romania, mielul sa aiba o greutate maxima de 10-12 kg, carnea se va face mai repede si va avea un gust adevarat de miel. Carnea de miel se curata putin de grasimea in exces, se spala si se lasa putin sa se scurga de apa. 
Carne de miel reteta,

Usturoiul verde cu tot cu frunze se curata si se spala. Cu un cutit subtire se cresteaza pulpele de miel si se inteapa in 2-3 locuri, se fac mici incizii dintr-o parte a pulpei in cealalta. Carnea de miel se condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat si boia de ardei dulce, iar in inciziile facute se baga cate un fir de usturoi. Se unge o tava de cuptor cu putin ulei, se asaza frumos pulpele de miel, din firele de usturoi ramase se impletesc cateva coronite de usturoi si se pun printre bucatile de carne
Miel la cuptor preparare reteta,

Se stropeste carnea cu putin ulei, se adauga o ceasca de apa si una de vin, se acopera tava de friptura cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la 220 grade celsius. 
Friptura de miel preparare reteta,

Cat timp friptura sta la cuptor se prepara o garnitura formata dintr-o salata de varza proaspata sau o salata de sezon compusa din salata verde, ceapa verde, ridichii, ulei de masline, otet de mere, marar si patrunjel proaspat. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor, se da la o parte folia de aluminiu, se intoarc bucatile din carne de miel si se adauga restul de vin alb. 
Friptura de miel preparare reteta,

Se da la cuptor fara folie de aluminiu inca 30 de minute, pana cand carnea este frumos rumenita si sosul a scazut putin. 
Friptura de miel la cuptor reteta,

Friptura din carne de miel la cuptor, o reteta de friptura traditionala de Paști foarte gustoasa si deliciosa, o reteta nelipsita dintr-un meniu preparat pentru masa de Paște, o friptura de miel ca la mama acasa. Alte retete de mancare traditionala, retete cu miel aici, retete de fripturi aici, retete de Paști aici. Pifta Buna! 
Friptura de miel reteta,

Friptura de miel reteta,

Friptura din carne de miel reteta,

13 aprilie 2015

Tort cu visine

Tort Cu Visine Si Piscoturi - Retete Tort Cu Visine - Tortruri


tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,
Ingrediente: 

  • 250 g piscoturi de sampanie 
  • 170 g unt 
  • 170 g zahar pudra 
  • 2- 3 linguri de zahar tos 
  • 10 g gelatina foite 
  • 300 g iaurt 
  • 300 g smantana 
  • 300 g frisca lichida 
  • 500 g visine proaspete sau congelate (fara samburi) 
  • 200 de ml lapte 
  • 1 ciocolata cu lapte  
ingrediente tort cu visine si piscoturi, ce ingrediente ne trebuie pentru prepararea tortului cu visine si piscoturi, ingrediente tort cu fructe, retete culinare, retete,
  
Mod de preparare: 

     Untul se lasa sa se topeasca la temperatura camerei, iar dupa ce s-a inmuiat se taie bucatele si se pune intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, dupa care se mixeaza pana cand se obtine o crema de unt. Peste ea se adauga smantana si iaurtul dupa care se mixeaza pana cand s-au amestecat. 
preparare compozitie tort cu visine, cum se face tortul cu visine si piscoturi, cum se prepara tort cu visine si piscoturi, retete culinare, cum facem tort cu fructe, retete tort, reteta tort, crema de unt,

     Frisca lichida se mixeaza bine intr-un bol pana cand devine o frisca consistenta. 
frisca, frisca lichida, smantana lichida, preparare frisca lichida pentru tort si prajituri, retete culinare, retete cu frisca, preparate din frisca, cum se face frisca, cum se prepara frisca, dulciuri, deserturi, frisca de casa,

     Gelatina foite se rupe in bucati, se pune intr-un castronel cu putina apa si se lasa timp de 10 minute sa se inmoaie. Dupa ce gelatina s-a inmuiat se scurge de apa si se pune la bain-marine sa se incalzeasca putin si sa devina lichida. 
gelatina, preparare gelatina foite inmuiata, retete cu gelatina, gelatina foite pentru prepararea torturilor, retete cu gelatina, preparare din gelatina,

     Se adauga gelatina calduta in compozitia obtinuta anterior si se amesteca bine pana cand s-a incorporat complet, dupa care se adauga frisca si visinele scurse putin de zeama. Se amesteca bine si se obtine compozitia de baza pentru tort
preparare compozitie tort cu visine, cum se face tortul cu visine si piscoturi, cum se prepara tort cu visine si piscoturi, retete culinare, cum facem tort cu fructe, retete tort, reteta tort,

     Intr-o craticioara se ard 2- 3 linguri de zahar tos la fel ca atunci cand preparam crema de zahar ars, dupa care se toarna laptele rece deasupra si se amesteca pana cand zaharul ars se dizolva. Pentru a se dizolva mai repede putem sa-l punem putin pe foc. 
zahar ars, dulciuri, deserturi, preparare zahar ars, cum se face zahar ars, retete zahar ars, reteta zahar ars, cum se prepara zaharul ars, retete culinare,

     Dupa ce zaharul ars s-a dizolvat in lapte si s-a racit putin pregatim o forma de tort cu pereti detasabili. Luam piscoturile si le inmuiem putin in lapte dupa care le asezam in tava cu partea cu zahar in sus pana cand se acopera toata suprafata formei de tort formand un blat de tort din piscoturi
retete culinare piscoturi insiropate in zahar ars si lapte pentru tort de visine si piscoturi,
retete culinare piscoturi insiropate in zahar ars si lapte pentru tort de visine si piscoturi, blat de tort din piscoturi de sampanie,


     Peste piscoturi asezam un strat din compozitia pregatita anterior (jumatate din compozitie) si il nivelam frumos. Deasupra lui asezam iar un strat de piscoturi inmuiate in lapte si apoi ultimul strat de compozitie. Nivelam frumos si introducem tortul in frigider pana a doua zi ca sa se intareasca bine. 
montare tort, ornare tort, preparare tort, cum se face tortul cu visine si piscoturi, reteta tort cu visine si piscoturi, retete tort cu visine si piscoturi, retete culinare, reteta tort cu fructe,

     A doua zi desfacem peretii detasabili de la forma de tort si asezam tortul pe un platou. Amestecam 2-3 linguri de frisca cu o lingura de sirop de visine si obtinem o frisca roz cu care vom unge peretii tortului. Tortul il vom unge deasupra cu un strat foarte subtire de frisca alba. Intr-un ibric punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu putin lapte si unt sa se topeasca pe foc, apoi o lasam putin sa se raceasca pentru a se putea lucra mai bine cu ea. Cu o lingurita incepem sa stropim tortul pe margini si in mijloc cu ciocolata topita, formand diferite arabescuri. La sfarsit ornam tortul dupa preferinta cu visine, zmeuramure, sau bucati de ciocolata
     Tort cu visine, un tort dulce-acrisor, racoros si foarte usor, deosebit de elegant si de gustos, potrivit pentru aniversari sau alte evenimente deosebite. Tort cu visine si piscoturi, un tort cu fructe delicios. 
POFTA BUNA! 

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,