9 mai 2015

Chec cu visine

Reteta Chec Pufos Cu Visine Si Cacao - Retete Prajitura Cu Visine


chec, pandispan, dulciuri, prajituri, deserturi, chec pufos cu visine si cacao, pandispan cu visine, chec pufos, prajitura cu visine, chec cu visine, chec cu visine si cacao, chec pufos cu cacao, chec simplu, retete culinare, retete chec, reteta chec, prajitura cu fructe,
Ingrediente: 

  • 1 +½ cana de faina 
  • 7 oua 
  • 1 +½ cana de zahar 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • ½ lingurita de sare 
  • 1 pliculet zahar vanilat 
  • 1 lingura de ulei 
  • 300- 400 g de visine proaspete sau congelate 
  • 1 lingurita cacao 
ingrediente pentru chec pufos cu visine si cacao retete culinare,

Mod de preparare: 

     Ouale se separa de albusuri si galbenusuri. Intr-un castron se bat bine albusurile impreuna cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar pana cand se obtine o bezea consistenta. 
reteta preparare bezea din albusuri de ou pentru chec pufos cu visine si cacao,

     Separat intr-un alt castron se bat galbenusurile impreuna cu un praf de sare, zaharul vanilat si restul de zahar, pana cand zaharul se dizolva si galbenusurile isi dubleaza volumul si se albesc. La sfarsit se adauga putin ulei si se mai mixeaza putin impreuna. 
preparare reteta de crema de galbenusuri frecate cu zagar pentru chec pufos cu visine si cacao,

     Faina se amesteca cu praful de copt, iar visinele fara samburi se scurg de zeama. Peste albusurile batute spuma se adauga treptat crema de galbenusuri amestecand usor cu o furculita de jos in sus pana cand se incorporeaza complet. Peste compozitia astfel obtinuta se adauga si faina putin cate putin, ametecand usor pana cand s-a incorporat toata. 
ingrediente compozitie de pandispan retete culinare,

preparare reteta compozitie de pandispan pentru chec pufos cu visine si cacao retete culinare,

     Se iau 2 tavi de chec si se tapeteaza cu foaie de copt unsa cu putin unt. Se toarna compozitia in tavile de chec pana cand se acopera fundul tavilor, dupa care se presara cate un strat de visine. Se acopera cu inca un strat de compozitie urmat de alt strat de visine, peste care se adauga ultimul strat de compozitie. 
preparare chec pufos cu visine si cacao retete culinare,

preparare chec pufos cu visine si cacao retete culinare dulciuri si prajituri de casa,

     Se opresc 2 linguri din compozitie si se amesteca bine cu 1 lingurita de cacao, dupa care se orneaza dupa preferinta checurile deasupra. Se introduc tavile in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit timp de 40- 50 de minute, pana cand chec-ul este gata. Se incearca cu o scobitoare daca s-au copt, iar daca sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit se taie felii si se aseaza frumos pe un platou. 
     Chec cu visine, un desert minunat, pufos si dulce-acrisor cu multe visine care se face foarte usor si este bun si gustos. Chec pufos cu visine si cacao, un desert minunat cu o aroma imbietoare. Pandispan cu visine, un preparat deosebit potrivit la orice ocazie sau oricand ne dorim ceva dulce si gustos care place tuturor. 
POFTA BUNA! 
preparare chec pufos cu visine si cacao, preparare dulciuri si prajituri de casa, retete culinare,

chec, pandispan, dulciuri, prajituri, deserturi, chec pufos cu visine si cacao, pandispan cu visine, chec pufos, prajitura cu visine, chec cu visine, chec cu visine si cacao, chec pufos cu cacao, chec simplu, retete culinare, retete chec, reteta chec, prajitura cu fructe,

chec, pandispan, dulciuri, prajituri, deserturi, chec pufos cu visine si cacao, pandispan cu visine, chec pufos, prajitura cu visine, chec cu visine, chec cu visine si cacao, chec pufos cu cacao, chec simplu, retete culinare, retete chec, reteta chec, prajitura cu fructe,

chec, pandispan, dulciuri, prajituri, deserturi, chec pufos cu visine si cacao, pandispan cu visine, chec pufos, prajitura cu visine, chec cu visine, chec cu visine si cacao, chec pufos cu cacao, chec simplu, retete culinare, retete chec, reteta chec, prajitura cu fructe,

chec, pandispan, dulciuri, prajituri, deserturi, chec pufos cu visine si cacao, pandispan cu visine, chec pufos, prajitura cu visine, chec cu visine, chec cu visine si cacao, chec pufos cu cacao, chec simplu, retete culinare, retete chec, reteta chec, prajitura cu fructe,

chec, pandispan, dulciuri, prajituri, deserturi, chec pufos cu visine si cacao, pandispan cu visine, chec pufos, prajitura cu visine, chec cu visine, chec cu visine si cacao, chec pufos cu cacao, chec simplu, retete culinare, retete chec, reteta chec, prajitura cu fructe,

chec, pandispan, dulciuri, prajituri, deserturi, chec pufos cu visine si cacao, pandispan cu visine, chec pufos, prajitura cu visine, chec cu visine, chec cu visine si cacao, chec pufos cu cacao, chec simplu, retete culinare, retete chec, reteta chec, prajitura cu fructe,

30 aprilie 2015

Sarailie

Retete Sarailii - Reteta Sarailie Si Baclava Turceasca - Sarailii Cu Alune


dulciuri, baclava, baclavale, prajituri, deserturi, sarailie, sarailia, sarailii, retete sarailii, retete culinare, retete turcesti, bucataria turceasca, placinta cu nuci, arome orientale, dulciuri turcesti, sarailii cu alune, baclvale turcesti,
Ingrediente: 

  • 1 pachet foi de placinta subtiri (350g) 
  • 300 g de nuci (alune) macinate 
  • 50 unt de topit sau ulei 
  • 500 ml de apa 
  • 200 g de zahar 
  • 1 lingura miere de albine 
  • 3 linguri zeama de lamaie 
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie 
ingrediente sarailii, ingrediente baclavale, ingrediente sarailie, cum se fac sarailii turcesti, retete culinare, reteta dulciuri turcesti,

Mod de preparare: 

     Sarailiile sunt niste prajituri delicioase, dulci si insiropate cu specific turcesc, care sunt o alta varianta a baclavalelor, dar sub o alta forma. Pentru prepararea sarailiilor avem nevoie de foi de placinta foarte fine si subtiri, miez de nuca sau alune, sirop dulce si aromat si… multa indemanare si rabdare. Dar va asigur, merita efortul! Miezul de nuca (sau alune) se prajeste usor in cuptor, dupa care se piseaza sau se dau prin masina pana cand sunt maruntite dupa gustul nostru. Se pregatesc foile de placinta. 
foi de placinta, foi de placinta subtiri, foi de placinta pentru sarailii sau baclavale, cum se fac sarailii si baclavale, retete culinare,

     Se desfac foile de placinta si se taie in 4 bucati, astfel incat vom obtine 4 teancuri de foi de placinta sub forma unui dreptunghi. Oprim un singur teanc, iar restul de foi le acoperim cu un prosop umed ca sa nu se intareasca si sa nu se rupa pana cand se vor folosi. 
sarailie preparare, preparare sarailii, retete sarailii sau baclavale turcesti, cum se fac sarailii si baclavale, cum se prepara sarailie,

     Luam o foaie de placinta si cu ajutorul unei pensule o ungem cu putin ulei. Asezam deasupra ei o alta foaie, o ungem din nou si apoi presaram deasupra o lingurita sau doua de miez de nuca pisata sau alune pisate. Putem pregati sarailiile din 2 sau 3 foi de placinta, dupa preferinta. Eu am ales varianta cu 2 foi. Luam un bat de frigaruie si il asezam la margine pe latura mai ingusta a dreptunghiului, dupa care incepem sa rulam foile pana la capat. 
sarailie preparare, preparare sarailii, retete sarailii sau baclavale turcesti, cum se fac sarailii si baclavale, cum se prepara sarailie,

     Sulul astfel obtinut pe batul de frigaruie il pliem usor de la margini spre interior, la fel ca la acordeon, dupa care scoatem batul, introducem usor marginile in interior si obtinem astfel o sarailie. Batul are rolul de a mentine sulul strans si a nu se desface in timpul rularii. 
sarailie preparare, preparare sarailii, retete sarailii sau baclavale turcesti, cum se fac sarailii si baclavale, cum se prepara sarailie,

     Procedam asemanator cu restul foilor, avand grija sa le infasuram rapid, dupa care luam o tava de cuptor, o ungem putin cu ulei si asezam sarailiile in tava una langa cealalta. Ungem deasupra cu putin ulei si le introducem in cuptor sa se coaca la foc potrivit timp de 15- 20 de minute. 
dulciuri, baclava, baclavale, prajituri, deserturi, sarailie, sarailia, sarailii, retete sarailii, retete culinare, retete turcesti, bucataria turceasca, placinta cu nuci, arome orientale, dulciuri turcesti, sarailii cu alune, baclvale turcesti,

     Intre timp pregatim intr-un ibric siropul din apa, zahar si il lasam sa fiarba 5 minute, pana cand devine mai consistent. Luam ibricul de pe foc, adaugam coaja de lamaie si amestecam bine, iar dupa ce s-a mai racit adaugam mierea si zeama de lamaie obtinand siropul pentru sarailii
sirop din zahar miere si lamaie, sirop pentru sarailii si baclavale, retete culinare, retete sirop pentru insiropat prajituri,

     Cand sarailiile sunt gata si s-au rumenit usor, scoatem tava din cuptor si o lasam timp de 5 minute sa se raceasca, dupa care turnam jumatate din sirop peste ele, care v-a fi foarte repede inghitit. Le lasam putin sa se racesca dupa care adaugam si restul de sirop si introducem tava cu sarailii in frigider 2-3 ore sa stea la rece si sa devina mai fragede si mai insiropate inainte de a le servi. Se pot orna deasupra dupa preferinta cu miez de nuca sau alune. 
dulciuri, baclava, baclavale, prajituri, deserturi, sarailie, sarailia, sarailii, retete sarailii, retete culinare, retete turcesti, bucataria turceasca, placinta cu nuci, arome orientale, dulciuri turcesti, sarailii cu alune, baclvale turcesti,

     Sarailii, sunt foarte bune, dulci si insiropate, cu foi fragede si miez de nuca sau alune in interior, un desert traditional turcesc care ne place foarte mult si pe care nu-l putem refuza niciodata, chiar daca este atat de dulce. Sarailie, un desert de care nu te mai saturi! 
POFTA BUNA! 
dulciuri, baclava, baclavale, prajituri, deserturi, sarailie, sarailia, sarailii, retete sarailii, retete culinare, retete turcesti, bucataria turceasca, placinta cu nuci, arome orientale, dulciuri turcesti, sarailii cu alune, baclvale turcesti,

dulciuri, baclava, baclavale, prajituri, deserturi, sarailie, sarailia, sarailii, retete sarailii, retete culinare, retete turcesti, bucataria turceasca, placinta cu nuci, arome orientale, dulciuri turcesti, sarailii cu alune, baclvale turcesti,

dulciuri, baclava, baclavale, prajituri, deserturi, sarailie, sarailia, sarailii, retete sarailii, retete culinare, retete turcesti, bucataria turceasca, placinta cu nuci, arome orientale, dulciuri turcesti, sarailii cu alune, baclvale turcesti,

dulciuri, baclava, baclavale, prajituri, deserturi, sarailie, sarailia, sarailii, retete sarailii, retete culinare, retete turcesti, bucataria turceasca, placinta cu nuci, arome orientale, dulciuri turcesti, sarailii cu alune, baclvale turcesti,