1 iulie 2015

Ardei umpluti cu carne

Ardei Umpluti Cu Carne Tocata - Retete De Mancare - Reteta Ardei Umpluti


ardei umpluti, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food, recipe, gastronomie,
Ingrediente: 

  • 800 g carne de porc sau amestec 
  • 12 ardei grasi 
  • 3 cepe potrivite 
  • 2 linguri de bulion 
  • 2 linguri de orez 
  • 5 rosii mari 
  • 2 linguri de ulei 
  • 1 lingurita de sare 
  • ½ lingurita de piper negru macinat
  • ½ legatura de patrunjel proaspat 

Mod de preparare:

     O reteta de mancare din bucataria romaneasca deosebit de gustoasa este mancarea de ardei umpluti cu carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde si condimente. Mancarea este de obicei preparata cu ardei grasi sau gogosari, gogosarii fiind mai carnosi ca ardeii dau un gust deosebit preparatului, sau un amestec de ardei si gogosari. Carnea tocata poate sa fie de porc, vita, pui sau se poate folosi un amestec de carne cum ar fi vita-porc. Ardeii umpluti sunt foarte gustosi si se servesc fierbinti cu iaurt sau smantana.  
     In primul se spala ardeii si rosiile si se lasa sa se usuce de apa. Apoi se prepara  
legume, ardei grasi, rosii, ceapa, legume pentru ardei umpluti, retete culinare, ingrediente ardei umpluti, mancare cu legume, retete cu legume,

umplutura din carne tocata pentru ardei. Carnea se taie bucatele si se toaca prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie mic. 
carne, carne tocata, carne de porc, retete culinare, preparate culinare, retete cu porc, preparate din porc, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, carne tocata pentru ardei umpluti, porc,

     Intr-o craticioara se incinge putin ulei si se caleste ceapa, se adauga sare si un strop de apa si se caleste inabusit pana cand ceapa este aproape gata. Apoi se adauga orez si pasta de tomate, se amesteca bine iar dupa 3 minute se pune si carnea tocata. Se amesteca bine compozitia, se potriveste dupa gust de sare si piper, se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca. 
preparare compozitie umplutura ardei umpluti, retete culinare, cum se face umplutura pentru ardei umpluti, retete de mancare, retete cu porc, preparate din porc, retete de mancare cu carne de porc,

     Cat timp umplutura pentru ardei se mai raceste se pregatesc ardeii si rosiile. Ardeilor li se taie capacele si se curata de samburii din interior iar rosiile se rad pe razatoarea mare. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. 
rosii rase pe razatoare, suc de rosii, retete culinare, rosii, rosii rase pentru ardei umpluti, retete cu rosii, preparate din rosii, preparare suc de rosii,

     Se ia o cratita de preferinta una intinsa si se asaza frumos ardeii cu capacul in sus, se asaza ardeii cat de bine putem dar fara sa fie prea inghesuiti ca altfel nu se vor mai potrivi capacele. Cu o lingurita se umplu toti ardeii cu amestecul de carne tocata si li se pun capacele. Dupa gust si preferinta in locul capacelor de ardei se pot folosi capace formate din bucati de rosii. Printre ardei se toarna rosiile rase, se completeaza cu apa pana cand compozitia ajunge la jumatatea ardeilor, se pune patrunjel tocat si sare dupa gust, apoi se fierbe la foc mic acoperit cu capac timp de 30 de minute. 
preparare ardei umpluti, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri,

Cand ardeii umpluti sunt gata, se servesc fierbinti cu verdeata tocata marunt, putin sos si iaurt deasupra.  
     Ardei umpluti, o mancare cu carne si ardei grasi, proaspeti preparati in special vara atunci cand ardeii sunt in sezonul lor, un preparat specific din gastronomia romaneasca foarte gustos si apetisant. 
POFTA BUNA! 
ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri,

ardei umpluti, ardei umpluti cu carne, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food, recipes,

ardei umpluti cu carne, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food,

ardei umpluti cu carne, ardei umpluti cu carne tocata, retete culinare, retete de mancare, retete ardei umpluti, reteta ardei umpluti, preparate culinare, mancaruri cu carne, retete cu carne tocata, preparate din carne tocata, retete cu ardei, preparate din ardei, aliment din bucataria romaneasca, retete cu carne de porc, preparate din carne de porc, retete cu porc, mancare, mancaruri, food, recipe,

27 iunie 2015

Chefal la gratar

Peste Chefal La Gratar - Retete Cu Chefal - Preparate Din Peste


peste chefal la gratar, peste, chefal, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,
Ingrediente: 

  • peste chefal 
  • sare dupa gust 
  • lamaie 
peste chefal, peste, peste marin, peste cu carnea alba, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, retete cu chefal,

Mod de preparare: 

     Chefalul sau singhilul, este un peste marin cu o carne alba si foarte gustoasa, avand putine oase asemanator macroului, deosebit de gustos preparat la gratar, saramura, marinat sau crud si afumat.  O reteta de peste chefal fript la gratar este urmatoarea: 
     Pestele chefal se curata de solzi, intestine si urechi, apoi se spala bine cu apa rece, se sareaza in interior si exterior si se tine la rece timp de 1-2 ore sa-si ia gust. 
peste chefal, peste, peste marin, peste cu carnea alba, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, retete cu chefal,

Chefalul se poate prepara intreg cu tot cu cap sau se poate taia bucati la dimensiunea dorita, in functie de marimea pestelui. Se pregateste un gratar, iar cand gratarul este bine incins se asaza frumos pestele. Pestele se intoarce pe toate partile pana cand este bine facut si frumos rumenit. Pestele chefal se serveste fierbinte cu un mujdei de usturoi si zeama de lamaie. 
peste chefal la gratar, peste, chefal, peste chefal, gratar, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase, gratar de peste,

     Pestele chefal la gratar se mai poate servi si intr-o saramura foarte gustoasa cu multe legume
legume, legume proaspete si bune pentru gratar, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare, rosii, ardei capia, ardei, ciusca, ardei iute,

Legumele se frig la gratar (rosii, ardei capia, ciusca iute), apoi se curata de coaja, ciusca si ardeii fara samburi si cotor se taie fasii iar rosiile se paseaza. Se piseaza cativa catei de usturoi si se amesteca in compozitia de rosii si ardei copti, apoi se potriveste gustul de sare. Pestele chefal taiat bucati si fript la gratar se baga in sosul preparat anterior si se lasa cateva minute sa-si ia gust, apoi se poate servi. 
legume fripte la gratar, legume preparate la gratar, gratar de legume, rosii la gratar, ardei la gratar, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume,

peste chefal la gratar, peste, chefal, gratar, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,

saramura de peste chefal, retete cu chefal, gratar de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste la gratar, chefal la gratar, retete de mancare, saramura de peste,

     Chefal la gratar, un preparat deosebit din peste cu carnea aba, frageda si gustoasa, cu oase putine care se serveste fript la gratar cu lamaie sau cu mujdei de usturoi alaturi de un vin alb bun si o mamaliguta calda. Peste chefal la gratar, o reteta de peste delicioasa! 
POFTA BUNA! 
peste chefal la gratar, peste, chefal, gratar, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,

peste chefal la gratar, peste, chefal, gratar, peste chefal, retete de peste, preparate din peste, retete cu chefal, retete culinare, preparate culinare, peste la gratar, retete de mancare, peste fript la gratar, mancare de peste, retete dietetice, retete sanatoase,