13 septembrie 2016

Shakshuka cu gogosari si oua de prepelita

Tigaie Picanta De Legume In Sos De Rosii Si Oua Ochiuri


Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume, retete picante,

     Un preparat israelian delicios este binecunoscuta si fotogenica shakshouka, o mancare cu legume foarte gustoasa cu un sos picant de rosii aromat si parfumat, o reteta de mancare care ca orice preparat poate fi adaptat si imbunatatit dupa gustul fiecaruia. Daca cauti retete de mancaruri picante incearca aceasta reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, o tigaie atractiva de sos placut picant care te arde bland, iti pune sangele in miscare si te revigoreaza, cu un plus de aroma de la gogosari carnosi si aromati printre care gasesti oua ochiuri moi fierte in sos.
Pentru 4 portii de shakshoka care se prepara usor in maxim 30 minute avem nevoie de: 3 gogosari, 2 ardei grasi, 2 cepe, 5 rosii, 8 oua de prepelita, 4 linguri ulei de masline, 2 ardei iuti, 1 lingurita bulion, 2 catei de usturoi, 250ml vin alb, 1 lingurita de sare, ½ lingurita boia de ardei, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de otet, branza rasa si patrunjel proaspat pentru ornat. 
retete cu legume, preparate din legume, gogosari, rosii, ardei, ceapa, usturoi, ciusca, retete,

Cum facem rapid o shakshuka gustoasa. Spala si curata toate legumele apoi ceapa o tai marunt, ardeii si gogosarii ii tai fasii, rosiile le tai cubulete, usturoiul si ciusca le tai bucatele. 
cu ce se prepara shakshuka, retete cu legume si oua de prepelita, preparate din legume,

Cum se prepara shakshuka
-incinge ulei de masline intr-o tigaie si caleste la inceput ceapa, presara putina sare si o calesti pana devine sticloasa; 
-pune ciusca si usturoiul si le le amesteci; 
-dupa 1 minut adauga ardeii si gogosarii, ii amesteci periodic iar dupa 3 minute pune jumatate din cantitatea de vin; 
legume trase la tigaie, retete cu legume, preparate din legume, mancaruri cu legume, retete culinare,

-cand gogosarii sunt pe jumatate patrunsi pune rosiile si restul de vin si amesteca; 
-adauga pasta de tomate si condimente dupa gust si fierbe mancarea timp de 10 minute, pana cand gogosarii sunt facuti; 
-gusta si mai potriveste gustul mancarii, sosul trebuie sa fie placut condimentat, putin dulceag dar si acrisor; 
-pune ouale unul cate unul in cuiburi facute cu lingura printre legume, ouale de prepelita sunt gata in 2 minute, galbenusul trebuie sa fie moale; 
-inainte ca saksuka sa fie gata presara branza deasupra, mai tine mancarea 1 minut apoi opreste focul si orneaza cu patrunjel verde. 
Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu legume,

     Serveste shakshuka calda, pune in farfurie cate 2 cuiburi cu oua si legume cu sos, deasupra mai poti presara branza si verdeata dupa gust. Este o reteta de vara atunci cand legumele sunt proaspete, le culegi din gradina si au un gust minunat. Daca cauti retete cu oua de prepelita, retete picante cu legume, sau un preparat culinar mai deosebit incearca aceasta reteta. 
Pofta Buna! 
Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, mancaruri cu legume, retete de mancare,

bucataria israeliana, Shakshouka, Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume,

Shakshuka, Shakshoka, Oua in sos de rosii, mancaruri cu legume, retete culinare, retete de mancare,

retete de mancare, mancaruri cu legume, Shakshouka, Shakshuka israeliana, Shakshoka, Oua in sos de rosii, preparate culinare, preparate cu oua de prepelita,

12 septembrie 2016

Fursecuri din albusuri

Retete Fursecuri Simple Din Albusuri De Ou Si Unt


dulciuri, deserturi, fursecuri, retete fursecuri, reteta fursecuri, retete, retete culinare, fursecuri rapide, fursecuri simple, fursecuri cu unt,

     De multe ori cand facem anumite prajituri folosim mai mult galbenusurile si astfel ne raman albusurile pe care le putem congela pana in momentul folosirii. O reteta de prajituri pe baza de albusuri este cea de fursecuri din albusuri, care se prepara simplu si rapid. Pentru prepararea a 50 de fursecuri din albusuri foarte gustoase avem nevoie de 8 albusuri, 250g unt, 250g zahar pudra, 300g faina, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita esenta de rom, 1 praf de sare
retete cu albusuri de ou, retete cu unt, retete culinare, preparate din albusuri si unt,

Cum facem fursecuri de casa simple si rapide. Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca. Batem bine albusurile impreuna cu sarea pana cand se intaresc dupa care adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam in continuare pana cand se formeaza o bezea lucioasa si consistenta 
bezea, albusuri mixate cu zahar, retete bezea, reteta bezea, dulciuri, deserturi, retete culinare, retete cu albusuri, preparate din albusuri,

si apoi adaugam esenta de rom si untul topit amestecand usor cat sa se incorporeze. Cernem faina si o adaugam treptat in compozitie amestecand usor pana cand s-a incorporat complet. 
compozitie fursecuri de casa, aluat fursecuri, retete culinare, albusuri cu unt si faina, preparate din albusuri unt faina,

Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si apoi cu ajutorul unui posh sau cu lingurita formam fursecurile asezandu-le in tava cu suficient spatiu liber intre ele.  
albusuri cu unt si faina, retete compozitie fursecuri, preparate din albusuri unt si faina, retete cu albusuri unt si faina, retete culinare,

preparare fursecuri din albusuri si unt, fursecuri de casa rapide si simple, retete culinare,

Introducem tava in cuptorul preincalzit si le lasam sa se coaca la foc potrivit (200grade) aproximativ 20 minute, pana cand sunt usor rumenite pe margine dar totusi de culoare deschisa. 
fursecuri, fursecuri din albusuri, dulciuri, deserturi, retete culinare, fursecuri simple si rapide, retete fursecuri, reteta fursecuri,

Cand fursecurile sunt gata le scoatem din cuptor si le dezlipim din tava cat sunt calde, apoi le asezam frumos intr-un platou si le pudram cu zahar pudra. 
Fursecuri din albusuri, un desert simplu, gustos si delicat care ne incanta papilele gustative cu gustul lor bun, dulce si aromat. Fursecuri din albusuri care se potrivesc foarte bine cu o ceasca de cafea, capuccino, cacao, lapte, iaurt sau ceai. POFTA BUNA! 
fursecuri, fursecuri din albusuri, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, fursecuri simple si rapide,

fursecuri simple, deserturi, dulciuri, retete fursecuri simple si rapide, retete culinare, desert, fursecuri din albusuri si unt,

desert, dulciuri, deserturi, fursecuri din albusuri si unt, fursecuri simple si rapide, retete culinare,