2 mai 2019

Prajitura cu rom reteta

Retete Culinare Prajitura Cu Rom Si Nuca Reteta De Casa



Prajitura cu rom reteta,

O reteta de prajitura de casa, un desert si ceva bun si dulce mai deosebit si foarte simplu si usor de preparat este urmatoarea reteteta de prajitura cu rom. Urmatoarele ingrediente sunt necesare pentru o tava cu diametrul de 39/25, urmareste reteta mea pentru o prajitura reusita. 
Prajitura cu rom reteta de casa,

Ingrediente prajitura cu rom "Rum Smit" 

Ingrediente blat de prajitura 
-10 oua 
-2 cani faina alba (250g) 
-2 cani zahar tos (250g) 
-1 lingurita praf de copt 
-100ml rom jamaica 
-1 praf de sare 

Ingrediente sirop pentru prajitura 
-300ml apa 
-200g zahar tos 
-1 lingurita esenta de rom 
-1 lingurita esenta de vanilie 

Ingrediente crema pentru prajitura 
-200g unt 
-6 linguri zahar pudra 
-50g cacao 
-1 cana nuci macinate (250g) 
-cubulete de blat stropite cu rom 

-3 linguri gem de caise pentru montat prajitura 
-ciocolata alba sau fulgi de migdale pentru ornat prajitura 

Ingrediente prajitura cu rom si foaie sfaramata 
-pentru inceput se prepara blatul prajiturii, 
-ouale se separa albusuri de galbenusuri in vase separate, 
-albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se toarna zaharul tos in ploaie si se mixeaza pana cand zaharul este topit complet si se obtine o bezea tare, 
-galbenusurile se mixeaza pana se albesc, apoi se incorporeaza in bezeaua de albusuri amestecand cu o furculita sau o lingura si pastrand compozitia aerata, 
-se incorporeaza si faina turnata in ploaie amestecand continuu pastrand compozitia aerata, 
-se toarna compozitia de blat intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se coace la foc tare (220 grade) primele 5 minute apoi se reduce temperatura la 180 grade pentru inca 15 minute, 
-cand blatul este copt se lasa sa se raceasca bine, 
-cand blatul este rece i se taie capacul de deasupra, se taie aproximativ un sfert din grosimea blatului, capacul se taie cubulete mici si se stropeste cu 100ml rom, 
-acum se prepara siropul pentru insiropat prajitura, se fierbe siropul cateva minute facut din ingredientele enumerate de mai sus apoi se raceste, 
-in continuare se prepara si crema prajiturii astfel, se freaca untul topit la temperatura camerei cu cantitatea de zahar pudra, apoi se adauga cacaua, nucile macinate si cubuletele de blat, 
-se mixeaza compozitia cremei care daca iese prea tare se ajusteaza picurand putin lapte sau sirop astfel incat crema finala sa se poata intinde pe blatul prajiturii, 
-la final se monteaza prajitura astfel, se insiropeaza blatul cu siropul preparat apoi se intinde peste blat un strat subtire din 3 linguri gem de caise, se foloseste gem de caise deoarece este putin acrisor si foarte bun la gust, 
-peste stratul de gem se intinde crema apoi deasupra se rade ciocolata alba sau se orneaza cu fulgi de migdale, 
-se pastreaza prajitura la rece cateva ore apoi se portioneaza dupa gust in patrate sau romburi, 
-prajitura se pastreaza la rece iar din ce sta mai mult se usuca putin si se face si mai buna, alte retete de prajituri, torturi, dulciuri si deserturi si aici

Prajitura cu rom si nuca, o prajitura delicioasa gatita si acasa in bucatarie, tare gustoasa si aromata cu un gust minunat de rom, nuci si ciocolata, un rasfat culinar pentru atunci cand vrem sa mancam ceva super bun, ceva dulce si racoros plin de energie. 
Pofta Buna!
Prajitura cu rom si nuca reteta,

Prajitura reteta,

19 aprilie 2019

Paste cu ciuperci reteta

Retete Culinare Mancare De Paste Cu Legume Si Ciuperci Reteta De Post



Paste cu ciuperci reteta,

O mancare cu paste rapida si tare gustoasa este urmatoarea reteta de paste cu ciuperci. Este o mancare de post simplu si foarte rapid de gatit si acasa in bucatarie deoarece in maxim 15 minute este gata si se poate servi. Pentru patru portii de mancare de paste cu legume si ciuperci sunt necesare urmatoarele ingrediente. 

Ingrediente paste de post 
-500g paste fainoase (penne rigate) 
-300g ciuperci champignon 
-1 ceapa mare 
-1 morcov 
-1 ardei rosu 
-3 linguri ulei 
-1 lingurita sare 
-½ lingurita cimbru, marar si patrunjel uscat macinat 
-½ lingurita usturoi granulat si piper negru macinat 

Mod de preparare mancare de paste 
-toate legumele se curata, se spala si se dau rapid pe razatoarea mare, 
-pastele se fierb al dente, se pun in apa suficienta cu putina sare la fiert si se fierb un minut mai putin decat scrie in prospectul de pe ambalaj, de exemplu pennele se fierb 8 minute conform indicatiilor de pe ambalaj dar eu le-am fiert 7 minute ca sa fie al dente, 
-cat timp pastele sunt gata se incinge putin ulei intr-o craticioara si se adauga pe rand la intervale de 2 minute la inceput ceapa, apoi morcovul si ardeiul, iar la final ciupercile, se amesteca si se calesc apoi se condimenteaza dupa gust cu condimente si plante aromatice si se da focul foarte mic, 
-cu o spumiera se scot pastele din apa, se scurg si se adauga peste legume, se da focul mai tare si se amesteca continuu timp de un minut pe foc, apoi se opreste focul si se pot manca calde, 
-este un fel de mancare rapid si o reteta de post delicioasa care se poate servi asa cum este fiind excelenta, cu verdeata proaspata tocata marunt presarata deasupra sau cu putin ketchup, dar daca nu se tine post atunci se mai poate servi cu putin cascaval ras sau alte branzeturi presarate deasupra. Alte retete de post si aici sau retete cu paste aici. Pofta Buna! 
Paste cu legume si ciuperci reteta,

Paste cu ciuperci de post reteta,

Mancare de paste reteta,