Google+

25 septembrie 2013

Gem de prune si piersici

Retete Gem De Prune Si Piersici - Cum Facem Gem De Fructe



Ingrediente:

  • 3 farfurii prune fara samburi
  • 3 farfurii piersici fara samburi
  • 2 kg zahar

Mod de preparare:

     Spalam bine fructele si le curatam de samburi. Intr-un vas amestecam prunele, piersicile si zaharul si le lasam asa 1-2 ore sa lase sirop. Daca fructele sunt foarte coapte atunci le putem pune imediat la fiert. La 1 kg de zahar ne trebuie trei farfurii mari adanci pline cu varf de prune curatate de samburi si trei farfurii de piersici curatate de samburi. 
Se fierbe compozitia intr-o oala la foc mic pana cand scade si se leaga, pana la consistent dorita. Se pune fierbinte in borcane si se astupa bine cu capace. Borcanele inchise se fierb intr-o oala cu apa inca 20 minute, se scot si se acopera cu un prosop si se lasa asa pana se racesc. 
POFTA BUNA!

gemuri, gem, mix de prune si piersici la borcan pentru iarna, retete culinare,

gem de prune, gem de piersici, gem de prune si piersici, retete culinare, gemuri,

gem de fructe, gemuri, gem de prune si piersici, retete culinare, gem pentru iarna,

gem de prune si piersici, gem de casa, gem pentru iarna, retete, retete culinare, gemuri,

gem de casa, gem de fructe, gem pentru iarna, retete, retete culinare, gemuri,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu