Google+

20 decembrie 2014

Sarmale

Sarmale In Cuib - Sarmale De Porc In Foi De Varza Murata


retete si preparate culinare din mancare pentru masa de craciun si anul nou sarmale de porc cu foi de varza murata in cuib
Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 50 g de sunca afumata
  • 3 cepe potrivite
  • 3 linguri de orez
  • 3 linguri de bulion
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita de cimbru macinat
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 cesti cu zeama de varza
  • 4 cesti de apa
  • 2 verze murate
varza, varza murata pentru sarmale, varza murata pentru salata, varza acra, retete cu varza, retete cu varza murata, varza murata pentru iarna, preparate din varza, retete culinare, preparate culinare, varza pentru sarmalute, varza pentru gatit, varza galbena,

ingrediente sarmale de porc in foi de varza murata asezate in cuib, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, ingrediente sarmalute, cum se fac sarmalele de craciun, reteta sarmale, sarmale reteta,


Mod de preparare:

     Carnea de porc se toaca prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Sunca se taie feliute. Intr-o craticioara se pregateste umplutura pentru sarmale. Se pune putin ulei la incins, se adauga 2 feliute de sunca afumata taiata bucatele, ceapa cu un praf de sare si se calesc impreuna stropind din cand in cand cu putina apa pana cand ceapa este patrunsa. Se adauga carnea tocata si se amesteca bine, apoi se adauga pasta de tomate, iar dupa 5 minute se adauga si orezul. Se amesteca bine compozitia, se adauga ½ ceasca de apa, se mai dau cateva clocote, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se lasa umplutura de sarmale sa se raceasca. Trebuie sa se tina cont ca se va adauga si zeama de varza, deci in compozitie nu trebuie adaugata prea multa sare. Cum se pune varza la murat citeste aici
compozitie de sarmale, umplutura sarmale, preparare compozitie de sarmale, cum se fac sarmele de craciun, cum se face compozitia de sarmale, retete culinare, retete sarmale, reteta sarmale, retete cu porc, retete de mancare, sarmale in foi de varza, sarmale de porc,

     Cat timp umplutura sarmalelor se raceste, se pregatesc foile de varza. Dintr-o varza se aleg foi mai micute pentru sarmale, foaia de varza murata se alege de cotor, se taie pe jumate, iar apoi inca o data pe jumatate (depinde de marimea foilor de varza). In fiecare foita de varza se pune cate o lingurita de compozitie, se infasoara sarmalele inchizand marginile in interior, dupa care se aseaza intr-o farfurie. 
sarmale, sarmale de porc, sarmalute, sarmale preparare, infasurarea sarmalelor, cum se fac sarmalele de porc, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete mancare, sarmale de craciun, sarmale in foi de varza, sarmalute de porc, reteta sarmale, sarmale reteta,

     Din cealalta varza acra se lasa foile intregi pentru invelitul sarmalelor in cuib. Se pregateste o cratita in care o sa fierbem sarmalele, iar pe fundul ei se aseaza un strat de varza murata tocata. Se intinde o foaie de varza si se alege de partea cotoroasa. In fiecare foaie de varza se aseaza frumos dupa preferinta 4- 5 sarmalute, o bucatica de sunculita afumata si o crenguta mica de cimbru. Se infasoara sarmalele in foaia de varza si se aseaza in cratita peste varza tocata. Se continua pana cand se termina compozitia. Pentru un gust mai deosebit, ar trebui ca in fiecare cuib cu sarmale sa se puna doua feluri de sarmale, sarmale de vita si sarmale de porc si ideal ar fi sa fie pregatite intr-un vas de lut. Cuiburile cu sarmale se acopera cu 2- 3 foi de varza murata, se adauga zeama de varza si apa cat sa le acopere si se fierb la foc mic timp de 30- 40 de minute.  
sarmale, sarmalute, sarmale de porc, sarmale de porc in cuib, sarmalute in cuib, sarmale in foi de varza murata, retete culinare, preparate culinare, sarmale de craciun, retete de mancare, sarmale in varza murata, sarmale in foi de varza, mancare de craciun, meniu de craciun, reteta sarmale, sarmale reteta, meniu de sarbatori,

     Sarmale in cuib, o reteta de sarmale traditionala romaneasca, de pe plaiurile Bucovinei, foarte bune si gustoase, cu un miros imbatator de zeama de varza, carne si afumatura. Sarmale, sarmale de porc delicioase, nelipsite de la mesele de Craciun, Paste sau alte sarbatori sau ocazii festive. Mirosul de sarmale si cozonac ne aduce aminte mereu cu placere de farmecul sarbatorilor petrecute alaturi de cei dragi in sanul familiei. 
POFTA BUNA! 

sarmale de porc in foi de varza murata, retete sarmale, reteta sarmale, sarmalute, sarmale, retete culinare, preparate culinare, retete de mancare, retete mancare, mancaruri de craciun, meniu de craciun, meniu de sarbatori, sarmale reteta,

sarmale, oala de sarmale, sarmalute, retete culinare, preparate culinare, retete de craciun, sarmale de craciun, retete de mancare, sarmalute in foi de varza murata, mancaruri de craciun, mancaruri de sarbatori, mancare la pomana, maniu de craciun, reteta sarmale, sarmale reteta, retete mancare,

Un comentariu: