25 noiembrie 2016

Cartofi in cuib cu sos de usturoi

retete cartofi copti la cuptor, retete de post, mancaruri de post, mancaruri cu legume, retete de mancare, retete, reteta, fel de mancare, sanatate, garnitura friptura,

O mancare sanatoasa pentru o cina reusita este reteta de post preparata din cartofi copti la cuptor in coaja si sos de usturoi sau orice alt dressing ne place. Reteta este foarte simpla, necesita doar putin mai mult timp pana cand cartofii sunt gata, in functie de marimea cartofilor coacerea dureaza 60-120 minute. 
Cum procedam, alegem cartofi potriviti de mari si egali ca marime, ii spalam bine sub jet de apa, ii stergem de apa si ii infasuram pe fiecare cartof in parte in folie de aluminiu. 
reteta cartofi copti la cuptor de post, retete culinare,

Asezam cartofii intr-o tava de cuptor si ii coacem timp de 90 minute la 250 grade sau pana cand acestia sunt facuti. Cat timp cartofii sunt la cuptor pregatim crema de usturoi, procedam ca la orice mujdei de usturoi clasic numai ca la final adaugam foarte putina apa. Cand cartofii sunt bine patrunsi, ii asezam in castronele, descoperim folia de aluminiu in partea de sus a cartofilor, crestam cu un cutit in forma de cruce cartofii deasupra si turnam sos de usturoi in fiecare crestatura. 
retete de post, retete de mancare, mancaruri de post, garnituri, garnitura friptura de carne, mancaruri cu legume,

Cartofi copti la cuptor, o mancare simpla si gustoasa pentru masa de seara pe care o mananci in special in timpul postului. Eu ca dressing alaturi de crema de usturoi am servit si maioneza de post din telina. Cartofi copti in coaja, gustosi, sanatosi si usori, un fel de mancare ideala in timpul postului sau in afara lui pentru pranz sau cina servita ca si garnitura alaturi de o friptura din carne de pui sau porc. 
Pofta Buna! 
retete cartofi copti de post, reteta, retete, retete de mancare, garnitura, mancaruri de post, mancaruri cu legume,

retete cartofi la cuptor de post, mancaruri cu legume de post, retete culinare, retete de mancare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu