Google+

8 octombrie 2017

Gogosari cu hrean

Gogosari cu hrean retete culinare,

O reteta de gogosari murati pentru iarna este urmatoarea reteta foarte simpla si usor de preparat de gogosari in otet cu hrean care nu necesita fierbere sau alt adaos de conservanti ca sa tina. Ingredientele sunt pentru 7 borcane mari de 800g. 

Ingrediente
  • 4 kg gogosari 
  • 800g zahar 
  • 800ml otet alb regal 9 grade 
  • 250g hrean radacina 
  • 2 linguri sare mare neiodata 
  • 7 lingurite piper boabe 
  • 7-14 foi de dafin 
Gogosari pentru murat retete culinare,

Mod de preparare
Cum se pun gogosari la murat. Zaharul si sarea se dizolva bine in cantitatea de otet, hreanul se curata de coaja si se taie fasii pe lung, gogosarii se spala si se taie sferturi (felii) si se curata de cotor si seminte. Intr-un lighean incapator se pun gogosarii si deasupra lor se toarna otetul si se acopera vasul cu un stergar. Gogosarii se amesteca periodic timp de 24 ore foarte usor cu o spumiera astfel incat fiecare felie de gogosar sa i-a contact cu zeama care o sa se formeze in lighean. 
Preparare gogosari pentru iarna retete culinare,

Se pregatesc cateva borcane mari care se sterilizeaza bine apoi se pune in fiecare borcan: 1-2 foi de dafin, 1 lingurita de piper boabe si 1 fasie de hrean taiata bucatele, apoi se umplu borcanele cu felii de gogosar pana sus. Gogosarul nu se pune prea inghesuit deoarece zeama trebuie sa circule printre ei, mie in fiecare borcan mi-au incaput in jur de 13-15 felii de gogosari. 
Se asaza deasupra cate 2 fasii de hrean in forma de cruce astfel incat sa nu permita gogosarilor sa se ridice deasupra lichidului, se completeaza cu zeama din lighean pana se umplu borcanele apoi se acopera bine cu capace. 

Se pastreaza in camara sau intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui. Borcanele tin foarte bine asa dar dupa preferinta se pot si fierbe 2-3 minute intr-o cratita larga cu apa dar este pierdere de timp, insa eu am incercat ambele variante si sunt ok.  
Gogosar cu hrean retete culinare,

Gogosari in otet retete culinare,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu