Cum Facem Suberec Cu Branza - Retete Suberek
Ingrediente:
- 700g
faina
- apa
calduta
- 300g
branza telemea de oi, branza feta
- 1
ou (optional)
- ½
lingurita sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un vas punem faina, adaugam sare, turnam apa calduta si amestecam
bine pana se omogenizaza complet faina, dupa care incepem sa framantam pana
cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Presaram blatul
de lucru cu faina si formam din aluat bile pe care le lasam putin sa se
odihneasca. Intre timp pregatim umplutura din branza. Intr-un castron radem
branza pe razatoare sau o sfaramam cu furculita, dupa care o amestecam cu un ou
batut bine pana cand devine o pasta mai consistenta.
Intindem fiecare bila de aluat cu o vergea pana cand obtinem un cerc de aluat cat mai subtire. Punem o lingura de umplutura de branza pe jumatate de cerc si o intindem pana aproape de margini, dupa care indoim cealalta jumatate deasupra celeilate, lipim bine marginile, si taiem surplusul de aluat cu un cutit special de patiserie.
Punem o tigaie cu ulei (suficient de mult) la incins si incepem sa prajim suberek-urile pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit, le scoatem intr-un vas mai inalt pe un servetel (pentru a absorbi surplusul de ulei) si le acoperim cu un capac. Ele se vor aburi si vor deveni mult mai moi si mai delicioase. Se servesc atat fierbinti, cat si dupa ce s-au racit, fiind foarte bune alaturi de un pahar cu iaurt rece!
POFTA BUNA!Intindem fiecare bila de aluat cu o vergea pana cand obtinem un cerc de aluat cat mai subtire. Punem o lingura de umplutura de branza pe jumatate de cerc si o intindem pana aproape de margini, dupa care indoim cealalta jumatate deasupra celeilate, lipim bine marginile, si taiem surplusul de aluat cu un cutit special de patiserie.
Punem o tigaie cu ulei (suficient de mult) la incins si incepem sa prajim suberek-urile pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit, le scoatem intr-un vas mai inalt pe un servetel (pentru a absorbi surplusul de ulei) si le acoperim cu un capac. Ele se vor aburi si vor deveni mult mai moi si mai delicioase. Se servesc atat fierbinti, cat si dupa ce s-au racit, fiind foarte bune alaturi de un pahar cu iaurt rece!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu