Retete Culinare Crema De Zahar Ars - Dulciuri - Prajituri
Ingrediente:
- 2
litri de lapte
- 20 oua
- 1
cana de zahar pentru compozitie
- ½
cana de zahar pentru ars
- un
praf de sare
- coaja
rasa de la o lamaie
- 1-2
pliculete de zahar vanilat
- ½
sticluta de esenta de rom
Mod de preparare:
Laptele se fierbe si se raceste. Intr-o oala incapatoare ardem
zaharul (1/2 cana zahar), il intindem pe pereti pana sus inclinand si rotind cu
grija oala. Dupa ce am intins zaharul ars, lasam oala sa se raceasca, o
introducem 5-10 minute la rece in frigider pana cand zaharul ars o sa inceapa
sa trosneasca si o sa crape (e foarte important acest lucru deoarece daca
zaharul ars nu crapa atunci crema de zahar ars se va lipi de peretii vasului).
Intr-un castron se bat ouale (10-15 oua la un litru de lapte) cu mixerul, se adauga
cana de zahar, esenta de rom, coaja de lamaie rasa, laptele si se amesteca bine. Turnam
compozitia in oala peste zaharul ars si introducem in cuptorul incins timp de
40-45 de minute.
Cand crema de zahar ars este gata se lasa sa se raceasca si se pastreaza la rece. Se serveste rece. Se poate servi taind bucati din crema de zahar ars direct din vas, sau punand un platou de tort deasupra vasului si rasturnand vasul, obtinand astfel un aspectos si delicios tort de crema de zahar ars. Crema de zahar ars este un desert delicios cu un gust deosebit.
POFTA BUNA!Cand crema de zahar ars este gata se lasa sa se raceasca si se pastreaza la rece. Se serveste rece. Se poate servi taind bucati din crema de zahar ars direct din vas, sau punand un platou de tort deasupra vasului si rasturnand vasul, obtinand astfel un aspectos si delicios tort de crema de zahar ars. Crema de zahar ars este un desert delicios cu un gust deosebit.
DELICIOS!!! Și ușor de facut :-) Bravo!
RăspundețiȘtergere