7 iunie 2013

Inghetata de capsuni cu smantana

Retete Inghetata De Casa Cu Capsuni Si Smantana



Ingrediente:

  • 800 g smantana pt. frisca
  • 10 linguri zahar
  • 500 g capsuni


Mod de preparare:

     Capsunile se curata de codite, se spala bine si cu ajutorul unui blender vertical se mixeaza pana cand devin mixate complet. Se strecoara mixul de capsuni obtinut printr-o sita ca sa eliminam semintele, apoi se pune intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul, amestecandu-se bine pana cand zaharul este topit complet. Se lasa mixul de capsuni sa se raceasca. 
Smantana se mixeaza cu mixerul pana cand se obtine frisca. Se amesteca frisca cu mixul de capsuni rece si se toarna compozitia obtinuta intr-o casoleta cu capac dupa care se introduce la congelator. Inghetata se mixeaza de 2-3 ori din ora in ora apoi se lasa la rece pana ingheata. 
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu