22 februarie 2014

Blat de tort cu cacao

Reteta Pandispan - Blat De Tort - Dulciuri - Torturi


 blat de tort, blat de tort cu cacao, pandispan, pandispan de ciocolata, prajituri, dulciuri, torturi, retete culinare,

Ingrediente pentru blatul de tort:

  • 8 oua intregi
  • 1+1/2 cana de zahar
  • 1+1/2 cana de faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 lingurita de ulei
  • 1 praf de copt
  • ½ lingurita de sare


Mod de preparare blat de tort:

     Separam ouale, albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt punem albusurile, adaugam putina sare si le mixam pana cand se intaresc si devin spuma. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam in continuare pana cand s-a incorporat zaharul. In alt castron batem bine galbenusurile cu putina sare, restul de zahar si lingurita de ulei pana cand zaharul s-a topit si se obtine o crema de galbenusuri consistenta, deschisa la culoare. 
     Amestecam praful de copt cu faina si cacao. Peste albusuri turnam usor crema de galbenusuri si amestecam usor cu o furculita de sus in jos , avand grija sa nu se lase albusurile, dupa care incorporam putin cate putin amestecul de faina si cacao. Luam o forma de tort cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt, turnam compozitia blatului in ea si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-40 de minute la foc mic. Dupa ce blatul de tort s-a copt si a trecut testul scobitorii, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racesca, dupa care il taiem in 2-3 blaturi. Un blat de tort ideal pentru prepararea unui tort de casa delicios. O alta reteta de blat pentru tort aici: Blat de tort de vanilie.






aluat blat de tort, compozitie blat de tort, blat tort, dulciuri, prajituri, torturi



blat de tort, pandispan, torturi, prajituri, dulciuri, retete culinare, preparate culinare, tort, retete de prajituri, retete pandispan,

prajituri, torturi, dulciuri, retete culinare, blat de tort, blat tort, blat, pandispan, blat de tort cu cacao,

Un comentariu: