Dulciuri - Retete De Prajituri - Retete De Torturi
Pentru aceasta reteta de tort krantz sunt necesare: 
- blat de tort de cacao
- krantz
- sirop de zahar ars
- crema de unt
Ingrediente
pentru crema de unt:
- 4 oua intregi
- 200 g zahar
     tos
- 100 ml de lapte
- 1 plic de zahar
     vanilat
- 300 g de unt
- ¼ lingurita de sare
Mod de
preparare crema de unt:
     Intr-o craticioara mixam ouale intregi
impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana cand se albesc si
isi maresc volumul. Adaugam laptele in crema de oua si il amestecam, dupa care
punem pe foc sa fiarba la bain-marine, amestecand continuu pana cand compozitia se
ingroasa putin (imbraca lingura), aproximativ 15 minute. Dupa ce compozitia s-a ingrosat,
o dam deoparte si o lasam sa se racesca. Untul (la temperatura camerei) se
mixeaza bine si se amesteca putin cate putin cu compozitia obtinuta anterior,
obtinand astfel crema de unt pentru tortul Kranz.
Mod de preparare sirop de zahar ars:
Mod de preparare sirop de zahar ars:
     Intr-un ibric se pune o cana de apa, 2-3 linguri de zahar, o lingura de zahar ars, se fierbe 5 minute, pana se formeaza un sirop. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie si esenta de rom. Se lasa siropul pentru tort la racit.
Mod de preparare
Tort Krantz:
     In platoul in care vom servi tortul se
aseaza prima foaie de blat (eu am taiat blatul de tort in 4 foi), se insiropeaza cu sirop de zahar ars si se unge cu crema alba de unt. Putem adauga
peste crema si bucatele de krantz. Se aseaza deasupra a 2-a foaie de blat, se preseaza usor, se
insiropeaza si se unge cu crema de unt (eu aici am folosit o crema ganache). Se aseaza deasupra a treia foaie de tort, se preseaza usor, se insiropeaza si se unge cu crema de unt. Se procedeaza la fel si cu a patra foaie de
blat, ungandu-se si marginile laterale ale tortului cu crema. La sfarsit se
orneaza tortul deasupra si lateral cu krantz-ul farimitat. Se poate decora tortul krantz cu bucati mai mari de zahar ars. Se lasa cateva ore
la rece sa se intaresca dupa care se portioneaza in felii si se serveste. Aceasta reteta de tort krantz sau prajitura krantz este
un desert delicious cu un gust minunat, aparte, datorita combinatiei de crema de
unt si krantz cu nuci.
POFTA BUNA! 
Alte retete de dulciuri de casa:  Tort Diplomat cu fructe   Tort de mere cu crema de zahar ars   Tort de ciocolata   Tort cu crema ganache   Tort Metrou   Tort Tiramisu   Tort de sarlota   Tort cu ciocolata si nuci   Tort de biscuiti   Tort Diplomat cu piscoturi 
 




















 
Foarte reusit!
RăspundețiȘtergere