Google+

13 februarie 2013

Blat de tort (pandispan)



Ingrediente:
  • 2 cani faina alba
  • 10 oua 
  • 2 cani zahar
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare:

     Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul cu putina sare pana nu mai cad din castron., se adauga o cana zahar si se bat in continuare. Galbenusurile se bat si ele cu mixerul cu sare, ulei si cealalta cana de zahar pana se topeste zaharul si compozitia se mareste ca volum. Se amesteca faina cu praful de copt. Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile amestecand usor cu o furculita de sus in jos. 
     Se adauga si faina, putin cate putin, amestecand usor pana cand s-au omogenizat toate ingredientele. Se unge o forma de tort cu unt (forma de tort cu pereti detasabili cu diametrul de 24 cm), se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins la foc tare timp de 10 minute apoi la foc potrivit inca 20-25 de minute. Se incearca cu un pai daca este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Este bine sa se taie blatul de tort dupa 1-2 zile, se taie in 3 foi. Este o reteta de pandispan care se poate folosii si sub forma unui blat de tort, pentru prepararea unor torturi si prajituri de casa delicioase. O alta reteta pentru blat de tort aici: Blat de tort cu cacao.
POFTA BUNA!

ingrediente blat de tort, blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare,

ingrediente blat de tort, blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare,

ingrediente blat de tort, blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, preparare blat de tort,

ingrediente blat de tort, blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, preparare blat de tort, preparare pandispan,

preparare pandispan, preparare blat de tort, blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare,

preparare blat de tort, blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare,

preparare pandispan, preparare blat de tort, blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare,

blat de tort, blat pentru tort, pandispan, dulciuri, prajituri, torturi, deserturi, retete culinare, preparate culinare, retete pandispan,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu