17 decembrie 2016

Bors de peste caras

Retete Pescaresti Traditionale Bors De Caras De Post


retete ciorba de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de peste, ciorbe, borsuri, retete de mancare,

Daca vrem sa mancam un preparat din peste bun putem alege un bors de post din caras, cu un peste dulce si gustos si din care va iesi un bors foarte bun cu un miros si un gust placut de peste si verdeata. Pentru ca il preparam in timpul postului cand este dezlegare la peste nu vom drege ciorba cu oua, vom folosi doar legume, peste si bors, dar el va fi la fel de bun si gustos si se va simti gustul de peste mult mai bine. 

Ingrediente
  • 2 pesti carasi
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1l bors de casa 
  • 1 l apa
  • 1 lingurita orez
  • 1 lingurita sare
  • ½ legatura leustean


Mod de preparare  
Cum se face ciorba de peste caras. Pentru 4 portii de ciorba de peste vom alege 2 carasi potriviti ca marime, ii curatam de solzi, intestine si branhii, ii spalam bine sub jet de apa si ii taiem pe jumatate, presaram putina sare pe ei si ii lasam 30 minute sa prinda gust timp in care ne ocupam de legume. Curatam legumele, le spalam si apoi le taiem marunt dupa care le punem in cratita cu apa si sare la fiert, iar separat punem borsul sa fiarba. Cand legumele au fiert adaugam pestele si-l lasam sa fiarba aproximativ 5 minute pentru ca va fierbe foarte repede, dupa care adaugam borsul si orezul. Lasam sa fiarba impreuna inca 5 minute dupa care oprim focul si adaugam leusteanul tocat marunt. Acoperim borsul de peste cu un capac si il lasam putin sa-si aseze gustul, dupa care il servim fierbinte alaturi de un ardei iute. 

Bors de post din caras, un preparat din peste foarte bun si gustos cu o aroma puternica de peste, bors si leustean care se prepara si se mananca foarte usor, cu multa pofta langa un pahar de tuica fiarta. Daca vrei retete de peste si preparate din peste atunci incearca aceasta reteta de peste simpla dar tare gustoasa.  
Pofta Buna! 
ciorba de peste, retete, ciorbe, borsuri, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare,

bors de peste, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare,

peste, retete de mancare, reteta ciorba, bors de peste, ciorba de peste, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu